Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Βομβαρδισμοί στη Δυτ. Συρία – Ελληνική φρεγάτα συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στην περιοχή


Καθίσταται για άλλη μια φορά φανερός ο ρόλος του ΝΑΤΟ και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που αλυσοδένει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τους παρουσιάζει ως συμμάχους και ως φάρο ειρήνης για τους λαούς, ενω συμμετέχει ενεργά στις αιματηρές επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από τη δήλωση του Έλληνα Υπ.Εξ. Νίκου Κοτζιά για την αγάπη της Ελλάδας και του Ισραήλ για την ειρήνη και τη δημοκρατία, για να διαπιστώσουμε πώς μεταφράζεται αυτό στην πράξη.

Την Κυριακή ισχυρή ΝΑΤΟϊκή δύναμη με πολεμικά πλοία κινούνταν στην Ανατολική Μεσόγειο πλησιάζοντας τις ακτές της Συρίας. Ανάμεσά τους και η φρεγάτα Έλλη του ελληνικού ή μάλλον Νατοϊκού πολεμικού ναυτικού που πήρε μέρος στην επιχείρηση.

ΚΚΕ Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά


Να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας
 

Σε ανακοίνωση για τις απαράδεκτες συνθήκες στα hotspots στη Μυτιλήνη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι καταγγελίες των "Γιατρών χωρίς σύνορα", όπως και άλλες καταγγελίες φορέων, οργανώσεων, του ΚΚΕ αποδεικνύουν την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ταύτισή της με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού. Δείχνουν επίσης τις ολέθριες συνέπειες της συμφωνίας ΕΕ - κυβέρνησης - Τουρκίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, αν της έχει απομείνει ίχνος ευαισθησίας, εδώ και τώρα να κλείσει τη Μόρια και όλα τα ΚΥΤ (hotspots) των νησιών. Να μεταφερθούν άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, οι αιτούντες άσυλο, με προτεραιότητα στους ανηλίκους, έγκυες γυναίκες, ΑΜΕΑ, γενικά τις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες, με προοπτική τη γρήγορη μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους. Όλες οι διαδικασίες κατάθεσης των αιτημάτων τους να γίνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα. Να επιταχυνθούν οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς τα απάνθρωπα και απαράδεκτα μηνιαία όρια και πλαφόν και να μην εφαρμοστεί η συμφωνία που υπέγραψε με τη Γερμανία για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία στην Ελλάδα».

902.gr

Ανακοίνωση για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα


  Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η δίκη -και γι’ αυτό, αλλά και για τα άλλα εγκλήματά τους- δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά το πλήθος των συντριπτικών στοιχείων που αποδεικνύουν το ναζιστικό - εγκληματικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος.

Όλα αυτά τα χρόνια έγινε ακόμη πιο φανερό στο λαό και τη νεολαία ότι τέτοιες φασιστικές αντιδραστικές δυνάμεις είναι προϊόντα του σάπιου συστήματος που τους αξιοποιεί με διάφορους τρόπους. Αποθρασύνονται από την αντικομμουνιστική ιδεολογία και πρακτική της ΕΕ, στηρίζονται από τμήματα του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικά κέντρα που δεν διστάζουν ακόμη και να στηρίξουν τέτοιες δυνάμεις για την προώθηση των σχεδιασμών τους (π.χ. Ουκρανία).

Πάνω απ’ όλα, αυτές οι δυνάμεις αξιοποιούνται από το σύστημα, έτσι ώστε η δυσαρέσκεια και η οργή από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων να εγκλωβίζονται στο ρατσισμό και το φασισμό, για να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος.

Γι’ αυτό το λόγο 5 χρόνια μετά πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας όχι μόνο για την απομόνωσή τους, αλλά και για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει».

Τσάκισέ τον!



«Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Παύλος ούτε ‘‘έφυγε’’, ούτε ‘‘πέθανε’’, ούτε ‘‘χάθηκε’’ – δολοφονήθηκε. Και δε δολοφονήθηκε ούτε γιατί επιτέθηκε σε κανένα, ούτε γιατί έκλεβε. Ούτε κλεφτοκοτάς ήταν ο Παύλος, ούτε εγκληματίας. Δολοφονήθηκε γιατί μέσα από τα τραγούδια και τη γενικότερη στάση ζωής του εξέφραζε ελεύθερα απόψεις που δεν ‘‘άρεσαν’’ στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που είχαν αρχίσει να επεκτείνονται επικίνδυνα στις γειτονιές του Παύλου. Έτσι, στη μάχη για την ‘‘πολιτισμική ηγεμονία’’ – που θα ’λεγε και ο Γκράμσι – στις γειτονιές του Πειραιά, ο Παύλος και η Χρυσή Αυγή εξέφραζαν δυο διαφορετικούς ιδεολογικούς κόσμους: οι Χρυσαυγίτες αυτόν του μίσους, της δήθεν φυλετικής καθαρότητας, και της θρασυδειλίας, και ο Παύλος αυτόν της λεβεντιάς και της ανθρωπιάς. Γι’ αυτό και –απ’ ότι τουλάχιστον φάνηκε από τις καταθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας- τον είχαν στη ‘‘μαύρη λίστα’’»
    Το παραπάνω απόσπασμα – δημοσιευμένο ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Φύσσα – είναι από το άρθρο που έγραψαν οι Social Waste, το συγκρότημα χιπ χοπ που συνυπήρξε καλλιτεχνικά με τον Παύλο. Έκαναν μαζί τραγούδια, συναυλίες, και παρέα.
    Ό,τι θα ακούσετε παρακάτω, αυτός ο εμετός, είναι από τηλεφωνική συνομιλία του Δεβελέκα, οδηγού/σωματοφύλακα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Πειραιά και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής.

Με την τακτική του «Χότζα» για τους αυτοαπασχολούμενους...




Την τακτική του «Χότζα» θυμίζει το περιβόητο «πακέτο παροχών» που υποσχέθηκε σε αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες ο Αλ. Τσίπρας από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Αφού διατήρησε σε πλήρη ισχύ φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και «χαράτσια» για τους μικρούς ΕΒΕ, έρχεται τώρα να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι εν καιρώ θα αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά τα βάρη που η κυβέρνηση έριξε στις πλάτες τους. Επιπλέον, αν εξετάσουμε λίγο πιο προσεκτικά τα μέτρα που εξήγγειλε και τα οποία διαφημίζονται ως «μέτρα ανακούφισης», θα δούμε ότι αφορούν ελάχιστα έως καθόλου τη συντριπτική μάζα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, από το 29% στο 25% σταδιακά μέχρι το 2022, αρχής γενομένης από το Γενάρη του 2019, μέτρο που στηρίζει τις μεγάλες επιχειρήσεις και προφανώς δεν αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι συνεχίζουν να φορολογούνται με 22%, όπως πριν. Αλλά και η κατάργηση του «τέλους επιτηδεύματος», που εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας, αφορά μόνο έναν περιορισμένο αριθμό συνεταιρισμένων αγροτών, αγροτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και ΚΟΙΝΣΕΠ, τη στιγμή που για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες συνεχίζεται κανονικά το «χαράτσι» των 650 ευρώ.

Αναβάθμιση των κινδύνων


Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Μπορεί η ΔΕΘ να ολοκληρώθηκε, όμως το «νέο κεφάλαιο» που σηματοδότησε την «αμυντική συνεργασία» Ελλάδας - ΗΠΑ είναι εδώ, όπως και οι σοβαροί κίνδυνοι που κουβαλάει για το λαό και τη χώρα αυτή η συνεργασία.

Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γ. Μίτσελ, που σύμφωνα με δημοσιεύματα πλέον αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στα «συνοριακά κράτη», που είναι αναγκαία στις ΗΠΑ για τη σταθερή παρουσία τους στην περιοχή. Παρόμοιας σημασίας χαρακτηρίζεται και η στρατιωτικοπολιτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, εξ ου και οι ΗΠΑ θεωρούν πολύ σημαντικά τα «τριμερή σχήματα», όπως αυτό με την Κύπρο. Η ωμότητα των κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ φαίνεται π.χ. στη συχνή αναφορά του Μίτσελ ότι η Ελλάδα έχει μια πολύ σοβαρή ευκαιρία «να παίξει μπάλα», να χωθεί δηλαδή μέχρι τα μπούνια σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι.