Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ο κτηνώδης πλούτος τους από την απάνθρωπη φτώχεια μας


 

Ο κτηνώδης πλούτος τους από την απάνθρωπη φτώχεια μας – του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη αύξησαν την περιουσία τους κατά ένα 900 δισ. δολάρια το 2017, φτάνοντας τα 5,3 τρισ. δολάρια! 

 




Χτες δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δείκτη «Bloomberg Billionaires Index», που μετράει την περιουσία των 500 πιο ισχυρών επιχειρηματιών στον κόσμο. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και ταυτόχρονα προκλητικά. Δείχνουν την τεράστια ανισότητα που παράγει το  εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη αύξησαν την περιουσία τους κατά 900 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017! Η συγκεκριμένη επίδοση τους, είναι τέσσερις φόρες μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση του 2016! Ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index, έδειξε ότι η περιουσία των «500» σημείωσε αύξηση κατά 23%.

Συνολικά μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου 2017, οι 500 ζάπλουτοι έλεγχαν 5,3 τρισ. δολάρια σε σχέση με τα 4,4 τρισ. δολάρια στις 27/12/2016.

ΑντιΚΚΕ λίβελοι...


Συνεχίζοντας να πρωτοστατεί σε λιβέλους ενάντια στο ΚΚΕ, που ζέχνουν «αυριανισμό», η «Αυγή» γράφει στο φύλλο της Κυριακής ότι το ΚΚΕ «από τα λόγια, περνάει και στη βία, επιλέγοντας ως στρατηγικό στόχο τον ίδιο στόχο που έχουν και ο Κυριάκος και οι χορηγοί του! Την εδώ και τώρα ανατροπή της κυβέρνησης». Ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ επιδιώκει να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης «με τα επικίνδυνα νεοφιλελεύθερα δόγματά του», επειδή πιστεύει ότι «με τη φτώχεια και την ανεργία ωριμάζουν ταχύτερα οι επαναστατικές διαθέσεις των μαζών». Ισχυρίζεται επίσης ότι «γι' αυτό αποκηρύχτηκαν από τον Περισσό οι Πορτογάλοι κομμουνιστές, που στηρίζουν την κυβέρνηση των σοσιαλιστών για να βγει η χώρα από μια παρόμοια κρίση», καταλογίζοντας στο Κόμμα «αριστερίστικες αντιλήψεις».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ....ΣΤΟΝ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΕΡΥΚΙΟ !!!




 
Χείμαρρος κατά του ALPHA είναι ο Τσολιάς της «Ελληνοφρένειας» σε συνέντευξή του. Επισήμως από το ALPHA αναφέρεται ότι η εκπομπή δεν έκανε ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης γι’ αυτό και κόπηκε. Όπως σημείωσε ο Τσολιάς σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Down Town» το μισό πρόγραμμα του καναλιού πρέπει να κοπεί για τον ίδιο λόγο.
 
«Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι κόπηκε η εκπομπή «λόγω χαμηλών πτήσεων». Λογικά σκεπτόμενος, φαντάζομαι ότι τις επόμενες μέρες θα κοπεί το μισό πρόγραμμα του ALPHA «λόγω
χαμηλών πτήσεων».

Μνημόνια με το τσουβάλι




Πηγή: Eurokinissi

Η συζήτηση για τον τρόπο χρηματοδότησης της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας μετά το τυπικό τέλος των μνημονίων, σε συνδυασμό με τα παζάρια για τη διευθέτηση του χρέους, αναδεικνύεται σε κυρίαρχο θέμα για τα αστικά επιτελεία όσο πορευόμαστε προς τον Αύγουστο του 2018.

Η κυβέρνηση επιζητά μια «καθαρή έξοδο», που σημαίνει δανεισμό απευθείας από τις καπιταλιστικές αγορές του χρήματος, θεωρώντας ότι τα «επιτεύγματα» της αντιλαϊκής της πολιτικής μπορούν να εξασφαλίσουν στο κράτος πρόσβαση σε φτηνό χρήμα.

Ταυτόχρονα, προετοιμάζει μια μικρή «καβάτζα» από τα ματωμένα πλεονάσματα, ως «μαξιλαράκι», σε περίπτωση που ο δανεισμός αποδειχθεί σχετικά πιο κοστοβόρος.