Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Με γκλομπς και χημικά «απάντησε» στους συνταξιούχους η κυβέρνηση (ΦΩΤΟ)

 
Με γκλομπς και χημικά της αστυνομίας, «υποδέχθηκε» η κυβέρνηση τη μεγάλη παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων. Όταν η πορεία των συνταξιούχων έφτασε στη συμβολή της λεωφόρου Β. Σοφίας με την Ηρώδου του Αττικού, οι εκπρόσωποι της απόμαχων της δουλειάς ζήτησαν να αποχωρήσουν οι κλούβες της αστυνομίας και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο η «απάντηση» της αστυνομίας σε αυτό το αίτημα, ήταν να ρίξει χημικά και να χρησιμοποιήσει τα γκλομπ για να διαλύσει τη συγκέντρωση.
Οι συνταξιούχοι όμως, παρέμειναν στο χώρο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Με ρόπαλα και ματ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει». Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές δυνάμεις για την επίθεση κατά των συνταξιούχων.
Στο δρόμο της πάλης μαζί με τους συνταξιούχους και τον εργαζόμενο λαό κάλεσε ο Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος χαιρετίζοντας την κινητοποίηση εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την Κοινωνική Ασφάλιση. Καταδίκασε την καταστολή σε βάρος των συνταξιούχων και εξέφρασε την υποστήριξή του στο αίτημα να γίνει δεκτή η αντιπροσωπεία από τον πρωθυπουργό.

Γερνάμε, πεθαίνουμε, λιγοστεύουμε…


erhma-horia

Γερνάμε, πεθαίνουμε, λιγοστεύουμε…

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις γεννήσεις, τους θανάτους στους καιρούς των μνημονίων

Λίαν προσφάτως γίναμε μάρτυρες της ‘’ιερής οργής’’ των ‘’άγιων πατέρων’’ κατά της απόπειρας του υπουργείου Παιδείας να κάνει αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. Το ιερατείο στην επίθεσή του αυτή επιστράτευσε όλα τα ‘’βαρέα όπλα’’ που κατά καιρούς χρησιμοποίησαν οι πιο αντιδραστικές δυνάμεις της χώρας όχι μόνο για να διατηρηθεί η καταθλιπτική κηδεμονία της Εκκλησίας επί της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και για δικαιολογηθούν συνταγματικές εκτροπές, διώξεις αντιφρονούντων και ακραία φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Λίγες μόλις ημέρες αργότερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή δημοσιοποίησε τα δημογραφικά στοιχεία του 2015. Ουδεμία έκπληξη. Ακόμη λιγότερες γεννήσεις, ακόμη περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με το 2014. Ουδείς όμως ‘’άγιος πατήρ’’ δεν εξανέστη για την επιτάχυνση της γήρανσης του ελληνικού πληθυσμού, για την ερημοποίηση κυριολεκτικά της ελληνικής υπαίθρου από νέους ανθρώπους και παιδιά. Η βόμβα του δημογραφικού δεν ανησυχεί την ελληνική Εκκλησία. 

Ανησυχεί όμως σφόδρα για την τύχη του μαθήματος των θρησκευτικών, χωρίς να παίρνει υπόψη την πιθανότητα σε λίγες δεκαετίες να μην υπάρχουν Ελληνόπουλα για να διδαχθούν τα θρησκευτικά!

Το 1931 στην φτωχή Ελλάδα του Μεσοπολέμου γεννήθηκαν 199.243 βρέφη, ενώ ‘’μετοίκησαν εις Κύριον’’ 114.369 άτομα. Το ισοζύγιο ήταν θετικό, καθώς προστέθηκαν στον πληθυσμό της χώρας 84.874 άτομα. Το 2015, δηλαδή μετά 84 έτη, οι γεννήσεις μόλις ξεπέρασαν τις 90.000, ενώ πέθαναν περισσότεροι συμπατριώτες μας από το 1931! Πέρσι ο πληθυσμός της χώρας μας, μόνο με βάση το ισοζύγιο γεννήσεων- θανάτων, μειώθηκε κατά 29.365 άτομα.
Σωρευτικά από την έναρξη της μνημονιακής εποχής, το 2011, πέθαναν στη χώρα μας 89.604 άτομα περισσότερα από αυτά που γεννήθηκαν. Δηλαδή, είναι σαν να σβήστηκε από το χάρτη μια πόλη μεγαλύτερη από το Βόλο, του μεγέθους της Καλαμαριάς ή της Νίκαιας.

Στον τοίχο της Καισαριανής



Στον τοίχο της Καισαριανής

Tο φιρμάνι των Γερμανών δημοσιεύτηκε στις 30 Απρίλη 1944:

«...Την 27.4.44 κομμουνιστικαί συμμορίαι παρά τους Μολάους κατόπιν μιας ενέδρας επιθέσεως εδολοφόνησαν ανάνδρως έναν Γερμανόν στρατηγόν και τρεις συνοδούς του (...) Ως αντίποινα θα εκτελεστούν: 1) Ο τυφεκισμός 200 κομμουνιστών την 1.5.1944. 2) Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάων προς Σπάρτην...».
  
  Στη γλώσσα των κατακτητών (και των συνεργατών τους) «ανανδρία» ήταν ο ηρωικός αγώνας ενάντια στην Κατοχή.

   Στη γλώσσα των ναζί (και των ντόπιων ομοϊδεατών και επιγόνων τους) «δολοφονία» ήταν η ένοπλη αναμέτρηση του λαού με τις ορδές του Χίτλερ.
  
  Την επομένη, μέρα Δευτέρα, ξημέρωνε Πρωτομαγιά. Η Πρωτομαγιά του '44. Το προσκλητήριο του θανάτου είχε ήδη γίνει από τα χαράματα, στο Χαϊδάρι. Κι από κει στο Σκοπευτήριο. Στην Καισαριανή.
    
Στη διαδρομή από το Χαϊδάρι στην Καισαριανή, οι μελλοθάνατοι αποτυπώνουν τις στερνές τους σκέψεις στο χαρτί. Πετούν στο δρόμο τα στερνά τους σημειώματα.
   
 Όσα απ' αυτά διασώθηκαν δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά το '45 στην επιθεώρηση «Σήμερα».

   Ανάμεσά τους ο Ναπολέων Σουκατζίδης. Ο κομμουνιστής που αρνήθηκε να εξαιρεθεί από τον κατάλογο των μελλοθάνατων. Που αρνήθηκε να πάρει τη δική του θέση άλλος συγκρατούμενός του. Στο δρόμο προς το εκτελεστικό απόσπασμα, γράφει στον πατέρα του: «Πατερούλη, πάω για εκτέλεση, να 'σαι περήφανος για τον μονάκριβο γιο σου».

Τι σχέση μπορεί έχει η ηρωική εποποιία της ΕΑΜικής αντίστασης, η θυσία των 200 ηρωικών κομμουνιστών και άλλων, δεκάδων χιλιάδων, αγωνιστών της εποχής εκείνης με την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ;


Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας, όχι με φιέστες κ. Τσίπρα

Γράφει ο Νίκος Μόττας //
Η κυβερνητική φιέστα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής ηρθε να προστεθεί κι αυτή στη μακρά αλυσίδα της καπηλείας των αγώνων της ΕΑΜικής αντίστασης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πατώντας στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Τσίπρας και η μνημονιακή συγκυβέρνηση του επιχείρησαν- και πάλι- να οικειοποιηθούν την ηρωική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, επιχειρώντας να εξαγνιστούν ιδεολογικά για την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, χρησιμοποιεί τη βαθιά συμβολική, ιστορική σημασία του Σκοπευτηρίου για να ενισχύσει το δήθεν αριστερό του προφίλ: Το Γενάρη του 2015, ως φρεσκοεκλεγμένος πρωθυπουργός της «Πρώτης Φοράς Αριστερά», ο κ.Τσίπρας είχε καταθέσει στεφάνι στο χώρο εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών. Σήμερα, ενάμιση χρόνο αργότερα, έχοντας φορτώσει στις πλάτες του λαού ένα τρίτο μνημόνιο, πλειάδα αντιλαϊκών μέτρων, αυτόματους κόφτες, φοροαφαιμάξεις και πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, ο κ.Τσίπρας και το πολιτικό του σινάφι επισκέπτηκαν ξανά το Σκοπευτήριο. Αυτήν τη φορά για να αποδώσουν- δήθεν- τιμή στα 75χρονα του ΕΑΜ.

Τίθεται, λοιπόν, αυθόρμητα το ερώτημα: Τι σχέση μπορεί έχει η ηρωική εποποιία της ΕΑΜικής αντίστασης, η θυσία των 200 ηρωικών κομμουνιστών και άλλων, δεκάδων χιλιάδων, αγωνιστών της εποχής εκείνης με την «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ;