Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Μπροστά στην κοροϊδία των pass να δυναμώσει ο αγώνας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

 

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ FOOD PASS


 

«Με τον κατώτερο μεικτό μισθό να ανεβαίνει με το σταγονόμετρο κάτω από κυβερνητικές-υπουργικές εντολές και όχι με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, με χιλιάδες εργαζόμενους να βρίσκονται με μισθούς κάτω των 400 ευρώ λόγω των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τα pass και τα καλάθια της κοροϊδίας μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν», τονίζει το ΠΑΜΕ για το «food pass» της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι αίτημα άμεσης διεκδίκησης είναι οι αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

Ενα «λάθος» ή ένα ολόκληρο εκμεταλλευτικό σύστημα;

 

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με την υπόθεση διαφθοράς και τη σύλληψη της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή με κατηγορίες για δωροδοκία από το Κατάρ, καθώς επίσης νυν και πρώην ευρωβουλευτών από την Ιταλία και το Βέλγιο, προσφέρονται για πολλά συμπεράσματα.

Εχουν στο επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο και μεταξύ άλλων την Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του, χωρίς ακόμα να έχει μπει τελεία στις έρευνες σε εμπλεκόμενους ευρωβουλευτές, αλλά και άλλες χώρες πέραν του Κατάρ (ήδη στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν υποθέσεις για Μαρόκο, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν κ.ά.).

Ολα τα παραπάνω μαρτυρούν τη βαθιά σήψη τόσο της ΕΕ και των οργάνων της όσο και του καπιταλιστικού συστήματος που αυτή υπηρετεί. Μόνο θυμηδία προκαλεί ότι το αστικό πολιτικό σύστημα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να «πιαστούν από τα μαλλιά τους» και εκθειάζουν τις βελγικές διωκτικές αρχές για να εμφανίσουν την ΕΕ ως «αδιάφθορη».

Κάνουν πως δεν βλέπουν τον ίδιο τον διαχρονικό βούρκο στην ΕΕ και στα κράτη - μέλη της, με πλειάδα από δυσώδεις υποθέσεις ανάλογων σκανδάλων που όλα αυτά τα χρόνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας:

Lux Leaks με κατηγορίες για φοροαπαλλαγές στο Λουξεμβούργο και δισ. σε μονοπώλια, σε βάρος του πρώην προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ, σκάνδαλο «Volkswagen» με επίκεντρο τη Γερμανία για «πειραγμένους δείκτες» ρύπων στην αυτοκινητοβιομηχανία, Panama Papers, Bahama Papers, λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς, υπόθεση μετάβασης του Ζ. Μπαρόζο από πρόεδρο της Κομισιόν σε σύμβουλο της «Goldman Sachs», αντίστοιχα του Γερμανού καγκελάριου Σρέντερ στην «Gazprom».

Ολος αυτός ο βόρβορος, με πρωταγωνιστές επιχειρηματικούς ομίλους, τράπεζες, off shore εταιρείες, υπουργούς, τους δύο προηγούμενους προέδρους της Κομισιόν, επιτρόπους, Προέδρους και πρωθυπουργούς κρατών, υπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές ...γρήγορα ξεχάστηκε. Πολλές από αυτές τις υποθέσεις χαρακτηρίστηκαν «αδιευκρίνιστες», άλλες μπήκαν στο αρχείο, ουσιαστικά οι πρωταγωνιστές τους έμειναν τελικά στο απυρόβλητο.

Οργή και αγανάκτηση για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Ρομά. Αναφέρει:

«Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο αστυνομικός που πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί μόνο οργή και αγανάκτηση.

Αποδεικνύεται -για άλλη μια φορά- ότι η όξυνση της καταστολής και η αστυνομική αυθαιρεσία μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν είναι. Είναι συστατικά στοιχεία ενός κράτους που είναι εχθρικό προς τον λαό. Το ίδιο ισχύει και για την αστική δικαιοσύνη, που την ίδια ώρα που ελευθερώνει με συνοπτικές διαδικασίες τον αστυνομικό, δικάζει εργάτες και συνδικαλιστές που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σέρνει μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε "διαδηλωτοδικεία" κ.ά.

Απαιτούμε την άμεση τιμωρία όλων των ενόχων για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά».

 

902gr

ΚΚΕ: Κατάργηση ΦΠΑ και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

 

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ


Πηγή: Eurokinissi

 

Κατάργηση ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, καύσιμα, ενέργεια και επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης προβλέπουν δύο τροπολογίες που επανακατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή.

Οι τροπολογίες του ΚΚΕ αποτελούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών σε μια περίοδο που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα από τις πολιτικές στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο «ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις». Επανακατατέθηκαν καθώς την προηγούμενη φορά η κυβέρνηση τις απέρριψε ασυζητητί και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν τις στήριξαν.

Η Ιερή Πορνεία των λόμπυ

 


Χονδρικά παρακράτος είναι άνθρωποι και μηχανισμοί που ασκούν παράνομα εξουσία. Το λόμπινγκ είναι ωσαύτως ομάδα πίεσης, μηχανισμός προώθησης συμφερόντων στα κέντρα λήψης αποφάσεων της εξουσίας. Οι ινφλουένσερς είναι ο νεόκοπος όρος για τους ασκούντες διαδικτυακά επιρροή στις μάζες του ιντερνετικού σύμπαντος. Μην τρομοκρατείστε από την αναμονή στο λόμπυ ενός ξενοδοχείου, μ' όλες αυτές τις αγγλικούρες που ξεφουρνίζονται καθημερινά τον τελευταίο καιρό. Δεν θα χαρακτηριστείτε λομπίστες έτσι εύκολα κι απλά. Αλλωστε οι Αγγλοι διεκδικούν την πατρότητα του όρου, εξαιτίας της αναμονής των βουλευτών τους στους προθαλάμους, τα lobbies, του κοινοβουλίου τους, πριν μπουν στην πιο στριμωχτική αίθουσα ολομέλειας στον κόσμο. Την έχετε δει. Μοιάζει με καναπεδιάρικο γηπεδάκι 5Χ5, όπου στριμοκωλιασμένοι χουλιγκανίζουν μετ' ευπρεπείας οι κοινοβουλευτικοί άνδρες και γυναίκες χωρίς αμφιθεατρική διάταξη, χωρίς χειρόγραφα και έδρανα να ακουμπήσουν, και βεβαίως χωρίς μικρόφωνα. Αλλά κρατούν την Παράδοση. Οι παρακρατικοί δρουν εκτός νόμου αλλά εντός πολιτικής. Οι λομπίστες εντός και νόμου και πολιτικής. Εχουν πλέον θεσμοθετηθεί. Κοινό χαρακτηριστικό τους η παρασκηνιακή, η υπόγεια δράση. Οι συλλέκτες «ακολούθων», χτυπημάτων κλικ στο διαδίκτυο δρουν, αντιθέτως, στο υπερφωτισμένο προσκήνιο, κινούμενοι πιο κοντά στην γκρίζα ή απλώς τη σύγχρονη διαφήμιση. Ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα όλων τούτων δω είναι το κέρδος κι η εξουσία που συνεπάγεται. Το μέσον είναι η χειραγώγηση. Της βούλησης των μαζών. Από την αγορά της πολιτικής ως την αγορά της μόδας και των πωλήσεων, όλα αυτά τα παμπάλαια και συνάμα εντελώς μοντέρνα «επαγγέλματα» είναι μια κινούμενη άμμος του υπέροχου για την εννοιολογική του ακρίβεια στα Ελληνικά, παρά. Παρά το κράτος, παρά τω πρωθυπουργώ, παρά γενικώς, αορίστως, θρασύτατα και επικίνδυνα για την υγεία των πολιτικών ζώων που όπως λέει ο Αριστοτέλης, είμαστε οι άνθρωποι...