Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Καλωσόρισμα στα όπλα





Με αφορμή το πρόσφατο εξωφρενικό περιστατικό στο Λας Βέγκας, όπου ένας λευκός Αμερικανός 64 ετών, χωρίς βίαιο παρελθόν, χωρίς γνωστούς δεσμούς με εξτρεμιστικές οργανώσεις, κάτοχος συνολικά 42 όπλων (αγορασμένα στη συντριπτική τους πλειοψηφία από το κατάστημα εμπορίας όπλων και μουσικών οργάνων «Guns and Guitars» στην πόλη που διέμενε), έφερε 24 από αυτά στο δωμάτιό του στον 32ο όροφο πολυτελούς ξενοδοχείου και άρχισε να βάλει με δύο ημιαυτόματα που τα είχε τροποποιήσει για να λειτουργούν σαν αυτόματα, κατά ενός συγκεντρωμένου πλήθους 22.000 ατόμων που παρακολουθούσαν συναυλία κάντρι μουσικής στο χώρο έξω από το ξενοδοχείο του, σκοτώνοντας τουλάχιστον 59 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 500, κάποιες σκέψεις για ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις στο εμπόριο όπλων.
.
Πριν λίγες μέρες ένα δημοσίευμα του Ειδησεογραφικού Πρακτορείου REUTERS μας ενημέρωνε πως η Κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται να λάβει άμεσα το εξής μέτρο: Να μεταβιβάσει την αρμοδιότητα για τον έλεγχο του εξαγωγικού εμπορίου μη στρατιωτικών μικρών και μεσαίων πυροβόλων όπλων αμερικανικής κατασκευής από το Υπουργείο Εξωτερικών στο Υπουργείο Εμπορίου. (1)

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Οι αγώνες των συνταξιούχων θα συνεχιστο



Από την κινητοποίηση της ΤρίτηςΑπό την κινητοποίηση της Τρίτης


Τους χιλιάδες συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σωματείων και των Ομοσπονδιών τους και πήραν μέρος στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις και πορεία στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη χαιρετίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Οι αγώνες των συνταξιούχων θα συνεχιστούν σύμφωνα πάντα με τις διαθέσεις της ΣΕΑ απέναντι στις αντισυνταξιουχικές - αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Οι συνταξιούχοι δεν το βάζουν κάτω έχοντας απέναντί τους την ανελέητη επίθεση της κυβέρνησης.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Η καπιταλιστική ανάπτυξη χτίζεται με λαϊκές θυσίες δίχως τέλος (VIDEO)






Στην παρέμβασή του σήμερα στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 19 - 20 Οκτώβρη, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος ανέφερε τα παρακάτω: 

«Ανταγωνισμοί και συμβιβασμοί κρατών και μονοπωλίων, κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και επεμβάσεων της ΕΕ παντού με θύματα και πρόσφυγες για τα κέρδη τους σημαδεύουν κάθε Σύνοδο Κορυφής. 

Η λαϊκή δυσαρέσκεια διογκώνεται.

Στην Ελλάδα των μνημονίων, αλλά και στη Γαλλία του "αναμορφωτή" Μακρόν, θυμίζοντας ότι η ΕΕ αλλάζει μόνο προς το χειρότερο.

Στις εκλογές της πλούσιας Γερμανίας, όπου επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ: Η καπιταλιστική ανάπτυξη χτίζεται με λαϊκές θυσίες, δίχως τέλος.

Στην Καταλονία, με τη βάρβαρη καταστολή, όπου οι εθνικισμοί των δυο πλευρών πυροδοτούνται από σύγκρουση μερίδων του κεφαλαίου. Η ανησυχία της ΕΕ για τη συνοχή των κρατών είναι αλά καρτ. Η ίδια την αμφισβητεί αλλού, υποδαυλίζοντας επικίνδυνες αλλαγές συνόρων (βλ. Βαλκάνια, Μ. Ανατολή).

Όμως η λαϊκή δυσαρέσκεια εκφρασμένη είτε με εθνικισμούς είτε με ακροδεξιά μορφώματα όπως το AFD στη Γερμανία εγκλωβίζεται σε συμφέροντα άλλων μερίδων του κεφαλαίου, εξίσου αντιλαϊκών. 

Για να γίνει αποτελεσματική,  πρέπει να στοχεύσει στην καρδιά του θηρίου: Στην εξουσία του κεφαλαίου και την ανατροπή της».

902gr

Η τέχνη στο… Νιάρχο (ΙΣΝ[1]), η «ψυχαγωγία» μας στον Λάτση κι η θάλασσα με το… κιάλι




Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Ξεπουλιέται και το Ελληνικό. Εξίμισι χιλιάδες (6.500) στρέμματα, από τα ακριβότερα του Λεκανοπέδιου, προς 100 (!!!) ευρώ το στρέμμα. Και η κυρία που διευθύνει το ΤΑΙΠΕΔ ήταν στέλεχος των επιχειρήσεων του Λάτση. Ο Λάτσης είναι ο «επενδυτής»[2]. Και αυτή η κυρία είναι που έχει αναλάβει, για λογαριασμό του Δημοσίου, την «διαπραγμάτευση» με τους «επενδυτές» για το Ελληνικό.

Και ο αρχαιολογικός νόμος δεν ισχύει για την περίπτωση του Λάτση ό,τι κι αν αποφαίνεται το ΚΑΣ[3]. Και οι της κυβέρνησης δεν αισχύνονται για τα ψέματά τους, δεν ορρωδούν προ ουδενός ξεπουλήματος

Θυμάστε αλήθεια πόσο ασύστολα ψευδόταν  ο Τσίπρας στις 28/2/14[4] και  στις 12/1/15[5] σχετικά με το Ελληνικό;

tsipras