Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Με ΜΑΤ και χημικά εμποδίστηκαν οι φοιτητές να επιστρέψουν στο ΑΠΘ

 


Νέα επέμβαση της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έγινε τα χαράματα στη Θεσσαλονίκη καθώς η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά απάντησε με καταστολή στα αιτήματα των φοιτητών να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές τους και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως  - Χρυσοχοΐδη.

Από τις 6.00 το πρωί δυνάμεις της Αστυνομίας έζωσαν το Πανεπιστήμιο, ενώ στην εισβολή συμμετείχαν η Αντιτρομοκρατική και από αέρος επιχειρούσε ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 33 προσαγωγές από το κτίριο της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη, η οποία είχε αποφασιστεί ότι θα έληγε σήμερα.

Άμεση ήταν η απάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων και των εργαζομένων, που βρέθηκαν στο ΑΠΘ, ενώ πραγματοποιούν κινητοποίηση στο άγαλμα Βενιζέλου απαιτώντας να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες.

Καταγγελία για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

 

 
 
Καταγγέλλουμε την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας, την προσαγωγή κόσμου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Από την πρώτη στιγμή στον χώρο βρέθηκαν συνδικαλιστές φοιτητικών συλλόγων, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και αναίτια επίθεση που δέχθηκαν επειδή απλά βρίσκονταν στον χώρο και καταδίκαζαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ καλώντας τους άμεσα να αποχωρήσουν από αυτό.

Το όργιο καταστολής και βίας που έχει στήσει η κυβέρνηση ενάντια σε όσους ζητούν μέτρα προστασίας για την υγεία τους, ζωή, σπουδές, δουλειά με αξιοπρέπεια και δικαιώματα θα πέσει στο κενό.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ


Οι «κακομαθημένοι μαθητές» στηρίζουν τους σεισμόπληκτους (VIDEO)

 

 
 

Δράση αλληλεγγύης των «κακομαθημένων μαθητών» -όπως τους αποκαλούσαν οι κυβερνώντες- για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στα χωριά Μεσοχώρι, Μαγούλα και Πραιτώρι!

Εξώδικο σε συνδικαλίστρια από επιχείρηση τροφίμων για ομιλία της σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΓΕ


Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου και του Συνδικάτου Τροφίμων

 

Η «δήλωση μετανοίας» που ζητάει η εργοδοσία
Η «δήλωση μετανοίας» που ζητάει η εργοδοσία
Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης όσων σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν τα δικαιώματά τους, προχώρησε στις 8 Μάρτη η εργοδοσία επιχείρησης τροφίμων στη Λάρισα, στέλνοντας εξώδικο προς την αναπληρώτρια γραμματέα του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος Ν. Λάρισας, για τη συμμετοχή της και τα όσα είπε, χωρίς να κατονομάζει μάλιστα κάποια συγκεκριμένη επιχείρηση, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Θέμα της εκδήλωσης, που ...ερέθισε τις «ευαίσθητες κεραίες» της εργοδοσίας, ήταν: «Αποκαλύπτουμε τους πραγματικούς ενόχους. Χτίζουμε ασπίδα προστασίας στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών».

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση απειλεί την συνδικαλίστρια πως «η υπόθεση θα οδηγηθεί στις υπεύθυνες κατά νόμο αρχές και στα αρμόδια Δικαστήρια» για στοχοποίηση της επιχείρησης! Εναλλακτικά, η εργοδοσία τής δίνει τη δυνατότητα να ...μετανοήσει και να ξεκαθαρίσει ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν υπάρχουν ζητήματα οποιασδήποτε μορφής βίας απέναντι σε εργαζόμενες.

Το κωμικοτραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η διοίκηση της επιχείρησης την ίδια μέρα που έστελνε το εξώδικο, την 8η Μάρτη, Διεθνή Μέρα της Γυναίκας, ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάρτηση για να αποδώσει φόρο τιμής στις γυναίκες, τις οποίες τιμά κάθε μέρα...

Στην υγεία ... των κερδών

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Έκτακτο σχέδιο», «πανστρατιά δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», «συνεργαζόμαστε για το καλύτερο» και άλλα παρόμοια συνοδεύουν από προχτές τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη δήθεν «ενίσχυση» του συστήματος Υγείας.

Εδώ εντάσσεται και η «εθελούσια παραχώρηση» των δύο ιδιωτικών κλινικών στην Αττική, με την κυβέρνηση να βρίσκει και πάλι ευκαιρία αποθέωσης του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο της πολιτικής συμπράξεων με το δημόσιο σύστημα Υγείας. Βεβαίως, η προπαγανδιστική σκόνη που σηκώνουν κυβέρνηση και κλινικάρχες - επιχειρηματικοί όμιλοι της Υγείας δύσκολα κρύβει την πραγματική εικόνα.

Πρώτον, ότι ακόμα και αυτή η «αξιοποίηση» του ιδιωτικού τομέα γίνεται με το αζημίωτο. Δηλαδή με κριτήριο όχι απλά το πώς δεν θα θιγούν τα κέρδη των κλινικαρχών, αλλά το πώς η πανδημία θα γίνει «ευκαιρία» για στήριξη της κερδοφορίας και στον συγκεκριμένο κλάδο. Σε αυτό άλλωστε προσβλέπει η ΠΝΠ που «πέρασε» πέρσι τέτοιο καιρό η κυβέρνηση, με την οποία διπλασιάστηκε το «νοίκι» που θα παίρνουν οι κλινικάρχες όταν «παραχωρούν» κλίνες ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα για τη νοσηλεία μη Covid ασθενών.