Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Τα έχουν αυτά


Σενάριο... επιθεώρησης θύμιζαν το απόγευμα της Πέμπτης οι κυβερνητικές διαρροές για τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ. «Βγάζοντας στη σέντρα» όσα τρέχουν στο παρασκήνιο, ο γγ της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας προανήγγειλε ΝΑΤΟικό μηχανισμό για τον «συμβιβασμό» με το αιτιολογικό ότι «Ελλάδα και Τουρκία αποτελούν πολύτιμους συμμάχους» και το ΝΑΤΟ «μια σημαντική πλατφόρμα για διαβουλεύσεις σε όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν την κοινή μας ασφάλεια». Μέσα σε περίπου ένα δίωρο, οι αρχικές κυβερνητικές διαψεύσεις έδωσαν τη θέση τους σε πληροφορίες ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία Στόλτενμπεργκ με τους μόνιμους στρατιωτικούς αντιπροσώπους Τουρκίας και Ελλάδας στην έδρα του ΝΑΤΟ, για να ακολουθήσουν σοφιστείες όπως ότι «δεν είναι αυτό που νομίζετε» και ότι «δεν συνιστά διάλογο» το να απαντήσει η κυβέρνηση σε ένα... έγγραφο (άγνωστου περιεχομένου) που της επέδωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, ζητώντας να του απαντήσουν μέσα σε μια βδομάδα! Προς το τέλος της νύχτας μάθαμε τελικά πως το έγγραφο «δεν φαίνεται να καλύπτει σε αυτή τη φάση τις επιθυμίες της ελληνικής πλευράς»! Εμείς πάλι τι να πούμε; Τα έχουν αυτά οι «δουλίτσες» των «διευθετήσεων» για το κεφάλαιο και του «μεντεσέ» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Ενίοτε σε αφήνουν και - πολύ - εκτεθειμένο. Σε αντίθεση μάλιστα με το γνωστό ρητό, κάποιες «δουλειές» είναι πραγματικά ντροπή.

Καταγγέλλουν την επέμβαση της αστυνομίας στα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι



  Πηγή: Eurokinissi

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πολυτεχνείου Κρήτης, καταγγέλλουν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι και τη βίαιη εκκένωση τους, που όπως σημειώνουν «συνδέεται με ενέργειες επιχειρηματικής αξιοποίησής τους, όπως την εκμίσθωσή τους για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας».

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Επιβεβαίωση των παραπάνω είναι και η δήλωση του υπουργού ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ότι μετά την εκκένωση των κτιρίων, η επένδυση θα προχωρήσει. Είναι ξεκάθαρο ότι η βία και η καταστολή χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις για να τρομοκρατήσουν, για να επιβάλλουν τους σχεδιασμούς τους χωρίς αντίσταση. Η όξυνση της καταστολής είναι μέρος της προσπάθειας να χτυπηθεί το οργανωμένο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, γι' αυτό ψηφίζονται μέτρα για το χτύπημα της απεργίας, της λειτουργίας των σωματείων, του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το θράσος της κυβέρνησης απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς δεν έχει όρια



Του Νίκου Χονδρόπουλου*

Περίτρανη απόδειξη έγγραφο της διοίκησης του Νοσοκομείου Σωτηρία που απαιτεί από τους γιατρούς του Νοσοκομείου να κάνουν εφημερίες άνω του πλαφόν των 7 εφημεριών το μήνα λόγω «αυξημένων αναγκών» από την πανδημία. Και προφανώς θα τους πληρώσει όταν, όπως, άμα και πάντα από τα έσοδα των νοσοκομείων...

Την ίδια στιγμή χιλιάδες γιατροί είναι αδιόριστοι και περιμένουν σε λίστες αναμονής και επικουρικά, δεν μπορούν να πάρουν τίτλο ειδικότητας γιατί εξαναγκάζονται να κάνουν αγροτικό, δουλεύουν με άθλιες έκτακτες συμβάσεις 4μήνου λόγω πανδημίας, φεύγουν στο εξωτερικό και όσοι λίγοι ειδικοί και ειδικευόμενοι απομένουν στα νοσοκομεία, πολύ καιρό πριν την πανδημία εξαντλούνται με τεράστιο αριθμό εφημεριών που θέτουν σταθερά σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά και τους ασθενείς τους