Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ο σκοπός του κεφαλαίου «αγιάζει» διλήμματα, εκβιασμούς και ψέματα


Eurokinissi
Με κλιμάκωση της ρητορικής των εκβιαστικών διλημμάτων, υπεράσπιση του αντιλαϊκού του έργου και καλλιέργεια φρούδων προσδοκιών για το μέλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται στη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Αύριο Παρασκευή, ενδέχεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια, εφόσον ολοκληρωθεί έως τότε η συγκρότησή τους, ενώ τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την προκήρυξη των εκλογών.
 Τον τόνο της προεκλογικής εκστρατείας έδωσε η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης, όπου κάνει να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο για τα αντιλαϊκά «έργα και ημέρες» της κυβέρνησης, που ανάμεσα στα άλλα έγιναν ο «καλύτερος χορηγός» για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το «ποιος»...


«Το ζήτημα είναι ποιος και πώς θα διαχειριστεί την ανάκαμψη της οικονομίας την επόμενη μέρα», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας στο τραπέζι τα δικά του κάλπικα διλήμματα για τις εκλογές, ενώ από τη μεριά της ΝΔ ανταπαντούν ότι το «ποιος» το έδειξαν οι κάλπες των ευρωεκλογών. Αρα, το μόνο που απομένει να απαντήσει ο λαός είναι το «πώς», δίνοντάς της αυτοδυναμία για να εφαρμόσει απρόσκοπτα το αντιλαϊκό της έργο. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια, πρόκειται για ερωτήματα που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν το λαό. Γιατί το βασικό ερώτημα για τον ίδιο δεν μπορεί παρά να είναι το «για ποιον» ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια η αντιλαϊκή σκυτάλη, περνώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, και η απάντηση βεβαίως είναι: Οχι για το λαό, αλλά για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Στημένες κόντρες με την Κομισόν μετά από τέσσερα χρόνια πιστής εφαρμογής των κατευθύνσεών της



Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Μετά από τέσσερα χρόνια πιστής εφαρμογής όλων των κατευθύνσεων της Κομισιόν, οι σημερινές στημένες κόντρες μαζί της δεν μπορούν να κρύψουν ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, που θα προκύψει την 7η Ιουλίου, θα είναι η κατά γράμμα υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών και μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, που μία - μία βγαίνουν στην επιφάνεια».

902gr

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα!




Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στο Ρακόμελο την Κυριακή 9/6 στις 11.30 το πρωί  με θέμα:

"Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος - Η μάχη των βουλευτικών εκλογών".

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία του Δήμου να συμμετάσχει στην εκδήλωση, να μοιραστεί μαζί μας σκέψεις και προβληματισμούς.
 

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα μπορντέλο με τη ΓΛΔ, τον Τολστόι και την κατοχική Ελλάδα;



Η καλύτερη σκηνή για κωμωδία είναι η σχεδόν άδεια αίθουσα εκλογικού κέντρου.. Μέσα εκεί θα ανακαλύψει κάποιος πως η πραγματική ζωή γράφει τους καλύτερους διαλόγους.. Η εκλογική διαδικασία φέρνει μέσα σε 8-9 ώρες γνωριμίες μερικών λεπτών, που όμως σου αλλάζουν τη ζωή ..και την πίστη κάποιες φορές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, όλων των μορφωτικών επιπέδων και επαγγελμάτων περνούν μπροστά από τα μάτια σου και για λίγα λεπτά αλληλοεισβάλλετε ο ένας στο μικρόκοσμο του άλλου, δημιουργώντας “μικρές διαταραχές”μέσα σε αυτόν. Κάποιες από αυτές θα τις διαβάσετε εδώ.

Άραγε είναι δυνατόν κομμουνιστές να τουφεκάνε κομμουνιστές στην Καμπότζη; Πως πέθαινει ένας θείος στην Βόρεια Κορέα; Ένα καραβάκι πόσο μακριά μπορεί να ταξιδέψει; Αν σταυρώσεις το ψηφοδέλτιο πιάνει η ψήφος καλύτερα; Ποιοι δεν άφησαν τον Αλέξη να κυβερνήσει τελικά; Τέλος, πότε θα φύγουν επιτέλους οι κομμουνιστές Εβραίοι; Αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν εν καιρώ..
Τώρα μένει να απαντήσουμε σε ένα από αυτά, μέσα από αυτό το κείμενο για μια Ελληνο-γερμανίδα:  

Κρίσιμο ερώτημα


  Πηγή: Eurokinissi

Δεν υπάρχει προεκλογική παρέμβαση της ΝΔ που να μην προδίδει την ανυπομονησία της να αναλάβει τη διακυβέρνηση και να πάει «σεμνά και ταπεινά» ένα βήμα πιο πέρα την επίθεση σε βάρος του λαού. Ανυπομονεί δηλαδή να συνεχίσει την «καλή δουλειά» που έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.

Δεν έχει μάλιστα κανένα πρόβλημα να διαφημίζει ανοιχτά τους σχεδιασμούς της, που είναι εξίσου αντιλαϊκοί, αξιοποιώντας το ρεύμα συντηρητικοποίησης που τροφοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του διασύροντας στα μάτια του λαού τις αξίες της «προόδου» και της «αριστεράς».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υπερασπίζεται ανερυθρίαστα και φανατικά το αντιλαϊκό του έργο, με ολίγον από «αυτοκριτική», για να συγκρατήσει τους δυσαρεστημένους και απογοητευμένους από τη διάψευση «ελπίδων» και «προσδοκιών».

Ο «μπαμπούλας» του ΔΝΤ...



Τον «μπαμπούλα» του ΔΝΤ επισείει πάνω απ' τα κεφάλια των ψηφοφόρων ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει το βράδυ των ευρωεκλογών, ανακοινώνοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ότι θα ζητήσει απ' το λαό να επιλέξει ανάμεσα στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «για τη στήριξη των πολλών» ή «την επιστροφή στα σκοτάδια του χτες, της λιτότητας, του ΔΝΤ», που η κυβέρνησή του με τόση συνέπεια υπηρέτησε τα προηγούμενα χρόνια.

Θέτοντας με το «καλημέρα» κάλπικα διλήμματα, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Δύο δρόμοι υπάρχουν, της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια με τους πολλούς στο προσκήνιο και, απ' την άλλη, ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας, της κρίσης, των ολιγαρχών και του ΔΝΤ».

Πατώντας στην αντιλαϊκή πλειοδοσία της ΝΔ, που πίσω απ' τα περί «πολιτικής αλλαγής» ετοιμάζεται να αναλάβει την κυβερνητική σκυτάλη και, είτε αυτοδύναμη είτε με συνεργασίες, να πάει ένα βήμα πιο πέρα την επίθεση σε βάρος του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει την επικείμενη κυβερνητική εναλλαγή ως υποτιθέμενη «αναστροφή» της πορείας που οι ίδιοι χάραξαν, για να κρύψουν ότι πρόκειται για αντιλαϊκή σκυταλοδρομία, στο «τερέν» του ίδιου σχεδιασμού, που έχει στον πυρήνα του τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου.