Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Η πρώτη γραμμή του Μελιγαλά είναι όλοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα



Ολοκληρώθηκε σήμερα με το τρίτο μέρος η αγόρευση του συνηγόρου των Αιγύπτιων αλιεργατών Θανάση Καμπαγιάννη, ο οποίος προχώρησε σε μια ανατομία της πλούσιας εγκληματικής δράσης του τάγματος εφόδου της Νικαίας, που πρωταγωνίστησε σε πληθώρα επιθέσεων, με τελικό αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 
Τα στοιχεία που παρέθεσε ο δικηγόρος, συνοδεύτηκαν από πληθώρα αποδεικτικού υλικού, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία για το ποιόν του τάγματος, αλλά και την απόλυτα οργανική και ιεραρχικά υποταγμένη στη δομή της Χρυσής Αυγής σύσταση και λειτουργία του.

To «βιογραφικό» του τάγματος της Νίκαιας
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καμπαγιάννης: «Κινητοποιείται σε όλα και πρωταγωνιστεί στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν μένει στην τρομοκρατία. Είδαμε προπαγανδιστικά σοου. Βγαίνει στο λιμάνι και μπουκάρει στο πλοίο τη στιγμή που μετάγεται ο αλλοδαπός βιαστής της Πάρου

Είσαι πολύ ανθρωπιστής, Άρη…



Να μην έχεις καμια αμφιβολία, Άρη, πως αναγνωρίζουμε όλοι σύσσωμοι τον ανθρωπισμό σου, απλώς σε συμβουλεύουμε να προσέχεις γιατί τον πολύ ανθρωπιστή τον εκμεταλλεύονται και μερικές φορές τον λένε και μ…
«Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός δεν θα πνιγεί κανείς, τελειώνει το θέμα. Να μην υποκρινόμαστε. Είναι δύσκολο θέμα. Αν δεν θέλουμε να πνίγεται κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε […] Την αποτροπή δεν την καταλαβαίνω. Τι θα βάλεις ανεμιστήρες να φυσάς να φεύγει η βάρκα πίσω;» δήλωσε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε, ένας από τους πιο πιστούς υπέρμαχους του πιο ακραιφνούς φιλελευθερισμού στη χώρα μας.



Συμφωνία των αστικών κομμάτων στα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα


Eurokinissi
Με όλα τα αστικά κόμματα να αντιτίθενται στην ανόθευτη και άδολη απλή αναλογική και να καταθέτουν διάφορες εκδοχές καλπονοθευτικών εκλογικών συστημάτων, που μπορούν να προσφέρουν στην κοινή τους υπόθεση τη διασφάλιση κυβερνητικής σταθερότητας, συνεχίστηκε χτες η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο, με τίτλο «Εκλογή βουλευτών», στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
 Πρόκειται για τον νέο καλπονοθευτικό νόμο, που προβλέπει εκλογικό σύστημα με κλιμακωτό μπόνους έως 50 έδρες για το πρώτο κόμμα. Ετσι, αν το πρώτο κόμμα πάρει 25% κερδίζει μπόνους 20 εδρών, που θα προστεθούν στις έδρες που του αναλογούν. Από κει και πέρα θα λαμβάνει 1 έδρα επιπλέον για κάθε 0,5%, ο δε ανώτατος αριθμός είναι οι 30 έδρες. Στις 20 έδρες που θα πάρει το πρώτο κόμμα, δηλαδή, θα μπορούν να προστεθούν κλιμακωτά έως και 30 έδρες ακόμα, σύνολο 50 έδρες. 
Αντίστοιχα μπόνους ισχύουν και για «συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων».

Κοινή ανακοίνωση ΚΚ Ελλάδας - ΚΚ Τουρκίας για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις


 
Tο ΚΚ Ελλάδας και το ΚΚ Τουρκίας στο πλαίσιο των κοινών τους πρωτοβουλιών για τα συμφέροντα των δύο λαών και εξετάζοντας τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατέληξαν σε Κοινή Ανακοίνωση, την οποία δίνουν σήμερα στη δημοσιότητα:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας με την κοινή μας τοποθέτηση επιδιώκουμε να παρέμβουμε στις επικίνδυνες και ανησυχητικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και που προκαλούνται από κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να σύρουν τους δύο λαούς σε αιματηρές περιπέτειες για τα δικά τους συμφέροντα.

Ο ή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας



Της Κάλι Καρά

Το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα δεν αλλάζει τον ίδιο το θεσμό και το ρόλο που αυτός έχει συνταγματικά στο πλαίσιο του πολιτικού συστήματος, που είναι επί της ουσίας θεματοφύλακας της κυρίαρχης πολιτικής, ρόλος επικύρωσης αντιλαϊκών νόμων και αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού με την οποία πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κα Σακελλαροπούλου ξεχωρίζουμε... «η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Αυτό αλλάζει αρχίζοντας από την κορυφή... Η Ελληνίδα παίρνει τη θέση που της αξίζει».
Δεν πρωτοτύπησε! Απλώς παρέλειψε να πει ότι...

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της παρουσιάζουν τη συμμετοχή των γυναικών στα Κέντρα Λήψης των Αποφάσεων (ΚΛΑ) ως μέτρο για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας, ακριβώς για να κρύψουν τον ταξικό χαρακτήρα της γυναικείας ανισοτιμίας.

Αντώνης Αμπατιέλος




Ο Αντώνης Αμπατιέλος, φέρεται, να γεννήθηκε  στις 17/1/1914 στη Ρουμανία, βρέθηκε μετά τη μικρασιατική καταστροφή στην Ελλάδα, στην Κεφαλλονιά με την οικογένειά του.

Από τα νεανικά του χρόνια τον κέρδισαν οι κομμουνιστικές ιδέες.

Το 1932 οργανώνεται στην ΟΚΝΕ και στο ΚΚΕ και μπαρκάρει στα καράβια.  Ναυτεργάτης από τα 18 του χρόνια “όργωσε” τους ωκεανούς.
Και με τους προσωπικούς αγώνες του, σε κάθε πλοίο που υπηρετούσε, πετύχαινε να βελτιώνει τη θέση των συναδέλφων του.


Στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ο Α. Αμπατιέλος πήρε μέρος σε νηοπομπές του θανάτου, όταν οι αγέλες των γερμανικών υποβρυχίων έστελναν στο βυθό εκατοντάδες πλοία, τις περισσότερες φορές μαζί με τα πληρώματά τους.

Σε 2.500 υπολογίζει ο ίδιος ο Α. Αμπατιέλος τους ναυτεργάτες που χάθηκαν στο Επος του Ατλαντικού.

Ενας απ’ αυτούς ήταν και ο πατέρας του… Αυτοί οι αντιφασιστικοί – πατριωτικοί αγώνες και η τεράστια προσφορά αναγνωρίστηκαν τότε από τους συμμάχους και την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση.

ΠΑΜΕ Να φτάσει το κάλεσμα του αγώνα για το Ασφαλιστικό σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργασιακό χώρο



Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να αγωνιστούν για να εμποδίσουν το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση απευθύνει το ΠΑΜΕ. Υπογραμμίζοντας ότι πρέπει το κάλεσμα του αγώνα να φτάσει σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργασιακό χώρο, να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να περάσουν ενιαία επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβέρνηση και εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Τους καλεί να αγωνιστούν για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής: