Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ο Μπουρνούς, το ΚΚΕ και η θεωρία των δύο άκρων αλά ουγγαρέζα


Ξεθώριασε η ιστορία με τους Rotting Christ και κοντεύαμε να πάθουμε στερητικό τόσα 24ωρα χωρίς μια επίθεση του Σύριζα στο ΚΚΕ. Αυτή τη φορά βέβαια η Κουμουνδούρου επέλεξε να επιστρατεύσει δεύτερα βιολιά για τη βρωμική δουλειά, πάντως απευθείας μέσα από τον κυβερνητικό μηχανισμό, δείχνοντας τη σημασία που αποδίδει σε αυτό τον πόλεμο λάσπης, που προφανώς κάθε άλλο παρά θα κοπάσει ενόψει προεκλογικής περιόδου.

Ο λόγος για τον προϊστάμενο Στρατηγικής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού – θαμπωθήκαμε – Γιάννη Μπουρνούς, που με βαρυσήμαντη ανάρτησή του στο facebook μοστράρει μια δήλωση του προέδρου του Κόμματος Εργατών Ουγγαρίας, με την οποία τάσσεται στο πλευρό του Βίκτορ Όρμπαν για το μεταναστευτικό. 
Το αήττητο συμπέρασμα του στελέχους του Σύριζα είναι το εξής:   
Το ΚΚΕ στηρίζει το Κόμμα Εργατών, το Κόμμα Εργατών στηρίζει τις πολιτικές Όρμπαν, άρα το ΚΚΕ βρίσκεται σε γραμμή Όρμπαν για το μεταναστευτικό. Ακόμα καλύτερα βέβαια το λέει με τα δικά του λόγια:  «Το ΚΚΕ στηρίζει αυτό το κόμμα, που υποστηρίζει και υπερθεματίζει σε ξενοφοβία τον ακροδεξιό Ορμπαν. Ας μην απορούμε λοιπόν για τη στάση του στην προσφυγική – μεταναστευτική κρίση στα νησιά μας. Ούτε για τη συμμετοχή του στα συλλαλητήρια που είχαν ως κεντρικά αιτήματα την “αποπροσφυγοποίηση” και την “άμεση εκκένωση”».

O αντιϊμπεριαλισμός βλάπτει τον τουρισμό της Πάτρας – Ρέστα υπέρ Πάιατ από τον υποψήφιο του Σύριζα κατά Πελετίδη



Θίχτηκε ο υποψήφιος του Σύριζα για την εναντίωση της δημοτικής αρχής Πάτρας στην παρουσία του “ποδηλάτη” Πάιατ σε ποδηλατικό γύρο, ανακαλύπτοντας “κομματικές φανφάρες” και “πλήγμα στον τοπικό τουρισμό”. 

Μπορεί το “νινί” Νίκος Νικολούπουλος να κρατά τα σκήπτρα μέχρι στιγμής στο συνδυασμό αντικομμουνισμού και γελοιότητας στην Πάτρα, ο κυβερνητικός υποψήφιος για το δήμο όμως, Γιώργος Ρώρος, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα στη μάχη για την πρωτιά έτσι εύκολα. Έχοντας δώσει ήδη ενθαρρυντικά δείγματα γραφής ως σήμερα, σηκώνοντας πχ. τη συκοφαντία περί “λογοκρισίας” του άρματος Αμβρόσιου στο πρόσφατο πατρινό καρναβάλι, ή ισχυριζόμενος πως η δημοτική αρχή αντιτίθεται στα πυρηνικά στον Άραξο, αλλά όχι στον παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό(!), ο εκλεκτός του Σύριζα αποφασίζει να αφήσει το όποιο “αριστερό” φύλλο συκής και να λειτουργήσει ξεκάθαρα ως εκπρόσωπος του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, που τόσο αγαπάει εξάλλου την Πάτρα, μη χάνοντας ευκαιρία να βολτάρει στην περιοχή.

Σκληρή μάχη για συνδικάτα στα χέρια των εργατών


Η 4ήμερη κινητοποίηση Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών απέτρεψε την προσπάθεια των εργατοπατέρων για τη συμμετοχή νόθων και εργοδοτών σε ένα «συνέδριο» - παρωδία
Η 4ήμερη κινητοποίηση Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών απέτρεψε την προσπάθεια των εργατοπατέρων για τη συμμετοχή νόθων και εργοδοτών σε ένα «συνέδριο» - παρωδία
Τα σχέδια της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) να στήσει ένα «συνέδριο» - παρωδία με νόθους και εργοδότες χάλασαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.Από τις 14 έως τις 17 Μάρτη απάντησαν ακούραστα στις παραπάνω μεθοδεύσεις, με κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα, έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο που επέλεξαν οι εργατοπατέρες, με τα λεφτά των εργαζομένων. Πλέον, το επίκεντρο της μάχης μεταφέρεται στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης και στους χώρους δουλειάς, με πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων για τις αθλιότητες των εργατοπατέρων, οι οποίες αποτυπώθηκαν τις μέρες που ακολούθησαν και με τη νέα προσπάθειά τους να κηρύξουν ένα μονοήμερο «συνέδριο» - κάλπη, και πάλι με τη συμμετοχή νόθων και εργοδοτών.

Απέναντι στη «νομιμοποίηση» της νοθείας και της εργοδοτικής παρέμβασης
 
Οι μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων για «νομιμοποίηση» των νόθων και των εργοδοτών φάνηκαν... με το καλημέρα στην Καλαμάτα. Παρότι η ΔΑΣ είχε καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία ότι τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών, η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ - χωρίς να συνεδριάσει κανένα όργανο - μοίραζε σωρηδόν «κάρτες αντιπροσώπων» μια μέρα πριν το συνέδριο... πάνω στα κρεβάτια των ξενοδοχείων, χωρίς καμιά διαδικασία πιστοποίησης και ταυτοποίησης!

Ποιος θα πετάξει τα φασιστικά σκουπίδια;



Δύο μέρες μετά τη δολοφονία στη Νέα Ζηλανδία, στη χώρα μας, εδώ λίγο έξω από την Αθήνα, ομάδα αγανακτισμένων κατοίκων επιτέθηκε σε ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν πρόσφυγες, με την παρότρυνση μάλιστα της δημοτικής αρχής. Λίγες ώρες αργότερα κάποιοι επιτέθηκαν σε ανήλικα στην Κόνιτσα. Πόσο πιστεύετε ότι απέχει η Ελλάδα από τη Νέα Ζηλανδία;

Τα τελευταία χρόνια, μαζί με το φασισμό, αναπτύχθηκε κι ένα αντιφασιστικό κίνημα του θεάματος, της ατάκας, της εύκολης συγκίνησης. Αρκετά επιδερμικό, αδύναμο και ανίκανο να αγγίξει την ουσία, τον πυρήνα του φασισμού. Ένα «κίνημα» το οποίο νομίζει ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός νικιέται με ταξίδια. Αυτό που ομοιογενοποίησε τους φασίστες ως απαίδευτους, αγράμματος ηλίθιους που είτε παραπλανήθηκαν είτε εξαιτίας κάποιας ψυχικής διαταραχής στρέφονται στη βία.

Λίγες μέρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση 50 ανθρώπων στη Νέα Ζηλανδία, απλά μετράμε αντίστροφα για την επόμενη φορά που θα συμβεί ένα αντίστοιχο περιστατικό. Άλλωστε, δύο μέρες μετά τη δολοφονία στη Νέα Ζηλανδία, στη χώρα μας, εδώ λίγο έξω από την Αθήνα, ομάδα αγανακτισμένων κατοίκων επιτέθηκε σε ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν πρόσφυγες, με την παρότρυνση μάλιστα της δημοτικής αρχής. Λίγες ώρες αργότερα κάποιοι επιτέθηκαν σε ανήλικα στην Κόνιτσα. Πόσο πιστεύετε ότι απέχει η Ελλάδα από τη Νέα Ζηλανδία;

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ανακοίνωση για την 25η Μαρτίου 1821
 
 
Σε ανακοίνωση για την 25η Μαρτίου 1821 το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
 «Η επέτειος από την επανάσταση του 1821, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του οποίου συνέβησαν πολλά και μεγάλα γεγονότα, δίνει τη δυνατότητα να βγουν σημαντικά συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο.

Στην επανάσταση εναντίον της φεουδαρχικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ηγήθηκε η αστική τάξη και η επαναστατική της οργάνωση, Φιλική Εταιρεία. Αυτή η τάξη επιτέλεσε τον ιστορικό της ρόλο και είναι πια ιστορικά ξεπερασμένη. Νέα, ανερχόμενη τάξη, φορέας της κοινωνικής προόδου, είναι η εργατική τάξη εδώ και πολλές δεκαετίες.

Τα καλέσματα περί "εθνικής ενότητας", που απευθύνονται απ' όλα τα άλλα κόμματα, με αφορμή την επανάσταση του 1821, είναι υποκριτικά. Εθνική ενότητα δεν μπορεί να υπάρχει όταν μία τάξη, η αστική, που αποτελεί μία μικρή μειοψηφία, εκμεταλλεύεται και καταπιέζει με το κράτος και το πολιτικό της σύστημα τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. Αλλη είναι η πατρίδα των εκμεταλλευτών και άλλη των καταπιεσμένων. Αλλη είναι η πατρίδα του κεφαλαίου και άλλη η πατρίδα της εργατικής τάξης, του λαού.

Αυτό το ιστορικό δίδαγμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που:
  • Τα λαϊκά δικαιώματα τσακίζονται, στο όνομα της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας και της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, στην πραγματικότητα για τα κέρδη του κεφαλαίου.
  • Η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, είναι κατάσπαρτη με τις αμερικανικές βάσεις θανάτου, συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με επίκεντρο το μοίρασμα της λείας των ενεργειακών πηγών και δρόμων.
  • Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι ενταγμένες στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.
  • Μεγαλώνει ο κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας. Σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο η εργατική τάξη και ο λαός χρειάζεται να οργανώσουν τον αγώνα τους, για να υπερασπίσουν τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά και για να βγει ο λαός τελικός νικητής, απέναντι στην καπιταλιστική εξουσία της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
Η ενότητα που συμφέρει το λαό είναι μόνο η δική του ενότητα, η οργάνωση και πάλη για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του».


Ριζοσπάστης  Σάββατο 23 Μάρτη 2019 - Κυριακή 24 Μάρτη 2019

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 1999 - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 2019


 
 
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 1999 - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 2019
 
Τα Βαλκάνια κάτω από τις πολεμικές και διπλωματικές «φτερούγες» του ΝΑΤΟ
 
Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Ελισαίου Βαγενά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, στην εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 20 Μάρτη

12/4/1999: Βομβαρδισμός επιβατικής αμαξοστοιχίας 300 χλμ. νότια του Βελιγραδίου, που αποδόθηκε σε «λάθος» από το ΝΑΤΟ
Associated Press
12/4/1999: Βομβαρδισμός επιβατικής αμαξοστοιχίας 300 χλμ. νότια του Βελιγραδίου, που αποδόθηκε σε «λάθος» από το ΝΑΤΟ
Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και δύο μήνες από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Δύο διαφορετικά γεγονότα, ένα πολεμικό, που οδήγησε στο θάνατο πάνω από 3,5 χιλιάδες ανθρώπους (εκ των οποίων τα 3/4 άμαχοι και μεταξύ αυτών 400 παιδιά) και, από την άλλη, μια «ειρηνική», όπως μας την παρουσιάζουν, διακρατική συμφωνία. Κι όμως, αυτά τα δύο γεγονότα συνδέονται στενά με έναν ισχυρό δεσμό: Τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλιστικού οργανισμού του ΝΑΤΟ. Ενός εγκληματικού οργανισμού, που μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί στρατιωτικά πραξικοπήματα, βομβαρδισμούς χωρών, διαμελισμούς κρατών, βομβαρδισμούς αμάχων και δηλητηρίαση εδαφών με τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και άλλα εγκλήματα κατά των λαών και ταυτόχρονα να είναι και ...«ειρηνοποιός».
 Το ΝΑΤΟ καταφέρνει αυτόν το ρόλο του «ειρηνοποιού» να τον προωθεί πότε με τα οπλικά του συστήματα, την πολεμική του ισχύ, όπως π.χ. έγινε στη Γιουγκοσλαβία το 1999, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το «Διεθνές Δίκαιο» και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ή στη Λιβύη το 2011 (αποσπώντας αυτήν τη φορά την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), και άλλοτε προωθώντας διακρατικές συμφωνίες, όπως αυτή των Πρεσπών, που φέρει πάνω της τη σφραγίδα του.

Από τη σφαγή του ΝΑΤΟ στην Τζακόβιτσα όπου χτυπήθηκε κομβόι αμάχων στις 14/4/1999
Associated Press
Από τη σφαγή του ΝΑΤΟ στην Τζακόβιτσα όπου χτυπήθηκε κομβόι αμάχων στις 14/4/1999
Απατώνται όσοι θεωρούν ότι αυτό το δεύτερο είδος της ΝΑΤΟικής «ειρήνης», μέσω των διακρατικών συμφωνιών, είναι καλύτερο από την «ειρήνη» που επιβάλλεται με τους βομβαρδισμούς. Κι αυτό γιατί η «ειρήνη» της διπλωματίας των ιμπεριαλιστών είναι εκείνο το είδος της «ειρήνης» που προετοιμάζει τους επόμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
 
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ κρύβουν την ουσία!