Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

 

Roger Waters: 
 
«Αν θέλετε να αγοράσετε το σπίτι μου και δεν μπορείτε, είναι απλά γιατί δεν θέλω να σας το πουλήσω, το νοικιάσω ή να το εκμισθώσω. Έτσι, εάν με αποκλείσετε στο σπίτι μου και δεν μπορώ να πάω στο φαρμακείο, στην τράπεζα, στην αγορά, και επίσης εάν δεν μου επιτρέπετε να πουλήσω τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας μου, και σε όλα αυτά μου ακυρώσετε όλους τους πιστωτικούς και αποταμιευτικούς λογαριασμούς. Μετά από λίγο καιρό η οικογένειά μου θα αρχίσει να υποφέρει και να απελπίζεται, κάποιοι θα προσπαθήσουν να το σκάσουν από τα παράθυρο, και εάν απέξω αρχίσετε να μου φωνάζετε πως είμαι ανίκανος να έχω τον έλεγχο του σπιτικού μου και ότι είμαι δικτάτορας, πως κάνω την οικογένειά μου να υποφέρει… τότε θα αρχίσουν να λένε πως η κυβέρνηση του σπιτιού βρίσκεται σε ΚΡΙΣΗ, και οι γείτονες θα έχουν την άδεια να ΕΠΕΜΒΟΥΝ και εξοντώσουν με σκοπό να αντιμετωπίσουν την ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ της οικογένειας μου.
Λοιπόν… δεν θα πεις ποτέ πως αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μείνεις στο σπίτι μου. Και αυτός είναι ο λόγος που με βάζεις σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη κατάσταση απέναντι από την οικογένειά μου».

Αλλο ένα ξεσκέπασμα του περιβόητου «σκανδιναβικού μοντέλου»

 

ΔΑΝΙΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ


Από παλιότερη κινητοποίηση στη Δανία για το Ασφαλιστικό
Από παλιότερη κινητοποίηση στη Δανία για το Ασφαλιστικό
Σε ρεπορτάζ στον «Ριζοσπάστη» του προηγούμενου Σαββατοκύριακου είδαμε την αντιλαϊκή πραγματικότητα πίσω από τους μύθους για το ασφαλιστικό σύστημα της Σουηδίας, τους οποίους αναπαράγει η ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Δίνοντας συνέχεια στην αποκάλυψη της αλήθειας για τη δήθεν «αποτελεσματικότητα» και «ασφάλεια» του περιβόητου «σκανδιναβικού μοντέλου συνταξιοδότησης», ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ για την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι στη Δανία, η οποία για μια ακόμα φορά διαψεύδει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και διαφόρων αστικών επιτελείων, αποδεικνύει ότι και αυτό το «μοντέλο» υπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών που είναι διαμετρικά αντίθετα με αυτά του λαού.

Οι τρεις πυλώνες και οι «επιλογές» στο τζογάρισμα

Στη Δανία εδώ και δεκαετίες, με τη «σφραγίδα» και του λεγόμενου «κοινωνικού διαλόγου», έχει διαχωριστεί η σύνταξη σε «εθνική» και ανταποδοτική.

Το αποτέλεσμα είναι και εδώ ότι η μοναδική «εγγύηση» είναι η παροχή μιας «βασικής» σύνταξης φτώχειας και ελεημοσύνης από το κράτος, χρηματοδοτούμενης από τη γενική φορολογία, στη βάση των «3 πυλώνων».

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού και ταυτόχρονα άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας



 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και το δημοσιογράφο Αντώνη Αντζολέτο παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Πως κρίνετε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον οποίο προχωρά η κυβέρνηση σε εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε υγειονομικούς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα;

Το καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού που προτείνει το ΚΚΕ απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Εξαντλητική ενημέρωση του πληθυσμού, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ταυτόχρονα απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους στρατευμένους τους φοιτητές, τους σπουδαστές, μαθητές. Ιδιαίτερα χρειάζονται, εδώ και τώρα, μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές συνολικά, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Κι όλα αυτά χωρίς καμιά περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα τον κορονοϊό, απαγόρευση απολύσεων με το σκεπτικό της κ. Μιχαηλίδου -έστω και υποσυνείδητα- πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που ήδη έχει “ξεσαλώσει” με μόνο πρακτικό αποτέλεσμα την τιμωρία εργαζομένων, αντί της ουσιαστικής αντιμετώπισης της πανδημίας και της προστασίας της υγείας, της ζωής. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ξεκομμένη από τη συνολική αυτή κοινωνική πολιτική στον τομέα της υγείας, δυστυχώς αξιοποιείται για να ενισχυθεί ο “κοινωνικός αυτοματισμός”, αλλά και ο φόβος, η καχυποψία και ο ανορθολογισμός, ο οποίος καλλιεργείται και συνειδητά από διάφορους επιτήδειους.

Γενικευμένο διαδικτυακό φακέλωμα με πρόσχημα την προστασία των παιδιών

 

Η παρακολούθηση των πάντων είναι ο πραγματικός στόχος της ΕΕ μέσα από την τελευταία πρόταση κανονισμού

 

Πρόταση κανονισμού σχετικά με τη «χρήση τεχνολογιών για την επεξεργασία δεδομένων με σκοπό την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο» υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο. Πίσω από τον διακηρυγμένο στόχο της αντιμετώπισης του αποτρόπαιου φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, οι προβλέψεις του κανονισμού δεν οδηγούν στην προστασία των ανηλίκων, αλλά στον ακόμα πιο ασφυκτικό περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η υπαρκτή ανάγκη της προστασίας των παιδιών από τόσο επικίνδυνες εγκληματικές πράξεις ανατίθεται με προκλητικό τρόπο στη διακριτική ευχέρεια των μεγάλων ομίλων του διαδικτύου και των επικοινωνιών, ενώ την ίδια στιγμή ξηλώνεται το απόρρητο των επικοινωνιών και κάθε προστασία δεδομένων κίνησης, με τις σχετικές πληροφορίες να παραδίδονται στα χέρια των μονοπωλίων του χώρου.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την πρόταση κανονισμού, καταγγέλλοντας τη χυδαία αξιοποίηση της ανάγκης προστασίας των παιδιών και αναδεικνύοντας τους πραγματικούς στόχους του συγκεκριμένου νομοθετήματος με άμεση ισχύ στα κράτη - μέλη.

Το τέλειο «άλλοθι» και το πραγματικό δίλημμα

 

Ως το τέλειο «άλλοθι» επιχειρεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τις καθυστερήσεις στον αναγκαίο και καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Καθυστερήσεις για τις οποίες έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη, με την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου, τη σμπαραλιασμένη ΠΦΥ, αλλά και τις αντιφάσεις και παλινωδίες της. Ενα πολύτιμο αγαθό για την ανθρωπότητα, όπως είναι το εμβόλιο, είναι αντικείμενο κερδοφορίας και ανταγωνισμών ανάμεσα σε φαρμακευτικά μονοπώλια και κράτη. Η διάθεση και αξιοποίησή του γίνεται «σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες», με ευθύνη των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Το περίφημο «πρόγραμμα εμβολιασμού» της κυβέρνησης σκοντάφτει πάνω σε αντιφάσεις. Δεν στηρίζεται σε υποδομές του συστήματος Υγείας, ταλαντεύεται ανάμεσα στις διακυμάνσεις των παραγγελιών εμβολίων, ακόμα και σήμερα δεν έχει εξασφαλίσει τα αναγκαία εμβόλια για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη, ενώ οι καταγγελίες στρατευμένων που φιλοξενούμε σε επόμενες σελίδες είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί.

Περγαμηνές

 

 

Η απαγόρευση της συμμετοχής του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δεν είναι καμιά παραφωνία σε ένα κατά τ' άλλα ...αγγελικά πλασμένο αστικό πολιτικό σύστημα στην ΕΕ. Αποτελεί συνέχεια της ποινικοποίησης της δράσης του Κόμματος στη Γερμανία, όπως κάνουν συνολικά η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις για την κομμουνιστική ιδεολογία, βασιζόμενες στην ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Όμως, αυτό το δηλητήριο της ΕΕ και των κυβερνήσεών της έχει και τους «αριστερούς» του «κουβαλητές». Έτσι, στην Εφορευτική Επιτροπή που πήρε την παραπάνω απαράδεκτη απόφαση, «υπέρ» ψήφισε και το οπορτουνιστικό γερμανικό κόμμα Die Linke, μέλος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που διατηρεί άριστες σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να 'χει, αυτή η κίνηση δίνει ...άλλο περιεχόμενο στις πρόσφατες ευχές του Αλ. Τσίπρα στην ηγεσία του Die Linke για μια «προοδευτική κυβέρνηση» στη Γερμανία, στην οποία όπως έλεγε «είναι έτοιμη να συμμετάσχει η Αριστερά». Υπάρχει καλύτερη ...περγαμηνή για μια τέτοια κυβέρνηση από την ποινικοποίηση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος;