Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Τι ψηφίζεις, τι σου βγαίνει; Η μόνη σταθερή ψήφος στο ΚΚΕ


Το προεκλογικό αλισβερίσι έχει απογειωθεί και πίσω του κρύβεται η εξαπάτηση του λαού, που θα δει για άλλη μια φορά την ψήφο του να κουρελιάζεται μετά τις εκλογές.

Τα κόμματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων δίνουν εγγυήσεις για τη μετεκλογική «σταθερότητα», πράγμα που σημαίνει πως από την επομένη κιόλας μέρα, το αντιλαϊκό πρόγραμμα θα συνεχιστεί χωρίς καμία διαφοροποίηση.

Γι' αυτό άλλωστε...

Το ΠΑΣΟΚ τρέχει να προλάβει και να πει πως θα στηρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ, την ίδια στιγμή που άλλα στελέχη του έχουν αρχίζει ήδη να συζητούν και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θα βρεθούν δυνάμεις να στηρίξουν μια κυβέρνηση «προοδευτικού μετώπου», έχοντας στο νου του το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο...

Η ΝΔ εκβιάζει ότι εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα ξαναγίνουν εκλογές, προκειμένου να «ανοίξει» η συζήτηση για συνεργασίες από άλλους πολιτικούς φορείς.

Το ΜέΡΑ25 δηλώνει την ετοιμότητά του να συνεργαστεί και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ (όλους πλην Χρυσής Αυγής) μετά τις εκλογές.

“Απαρτχάιντ” με τείχος στους Ρομά σχεδιάζει ο δήμαρχος Θερμαϊκού



Μαύρες λογικές συλλογικής ευθύνης προωθεί ο νέος δήμαρχος της περιοχής, πατώντας στα φαινόμενα παραβατικότητας που ο ίδιος αποδίδει κατ’ αποκλειστικότητα στους κατοίκους του οικισμού Ρομά. 

Λίγες μέρες αφότου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Κυρανάκης απέκλειε τα παιδιά αθιγγάνων από τον κύκλο των γνήσιων ελληνόπουλων και όσων δικαιούνται επίδομα τέκνου, ο επίσης προερχόμενος από τη ΝΔ, επισήμως “ανεξάρτητος” δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, αποφάσισε να παραστήσει τον Τραμπ της Βορείου Ελλάδος, εξαγγέλλοντας τη δημιουργία τείχους στην περιοχή του οικισμού Ρομά μεταξύ αεροδρομίου και Περαίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Λέει φωναχτά αυτά που θέλει το κεφάλαιο
 
 
Eurokinissi
Ετοιμη να πιάσει το αντιλαϊκό νήμα από εκεί που το αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται η ΝΔ σε ό,τι αφορά την παραπέρα προώθηση μέτρων - οδοστρωτήρα για τα λαϊκά στρώματα, ζητώντας μάλιστα «ισχυρή εντολή», δηλαδή αυτοδυναμία, για να προωθήσει το πρόγραμμά της.
 Την αποφασιστικότητά της αυτή την υπερασπίζεται με το επιχείρημα ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας θα την υποχρεώσει σε «συμβιβασμούς» σε ό,τι αφορά το πρόγραμμά της, ενώ επιστρατεύει και το φόβο της ακυβερνησίας, αν δεν της δοθεί η δυνατότητα από την επόμενη κιόλας Κυριακή να αναλάβει αυτοδύναμη τη διακυβέρνηση.

Πέρα από την προσπάθεια να συσπειρώσει και να πολώσει στην τελική ευθεία προς την κάλπη, ασκώντας πίεση κυρίως προς το ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ δεν διστάζει να λέει φωναχτά αυτά που ζητάει το κεφάλαιο και να διαφημίζει το αντιλαϊκό της πρόγραμμα, που «δικαιώθηκε» την περασμένη πενταετία, αφού τον πυρήνα του το εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρικός άξονας στο πρόγραμμά της είναι η επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων» στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, που θα βελτιώσουν ραγδαία το «επιχειρηματικό κλίμα» και θα φέρουν περισσότερες επενδύσεις, άρα και μεγαλύτερη ανάπτυξη. Κι από τον περισσότερο πλούτο που θα παράγεται, λέει η ΝΔ, ο λαός έχει να περιμένει καλύτερους μισθούς και βελτίωση της ζωής του. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι καθόλου έτσι...

Τα «μοιρογνωμόνια αλληλεγγύης» της ΕΕ και η πραγματικότητα


Αναδημοσίευση από την «Εφημερίδα των Συντακτών»
 
  Πηγή: Associated Press

Του Ελισαίου ΒΑΓΕΝΑ, μέλους της ΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου χαρακτηρίστηκε «μεγάλη εθνική επιτυχία» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί πέραν της λεκτικής καταδίκης, ανακοινώθηκε πως «εξετάζεται το ενδεχόμενο» να λάβει και κάποια «στοχευμένα μέτρα» κατά της Τουρκίας.

Μόλις, ωστόσο, καταλάγιασαν οι πανηγυρισμοί, «πήραν φωτιά» οι αναλύσεις, που μετρούν με ένα ειδικό και αόρατο «μοιρογνωμόνιο» το πόσες «μοίρες» αλληλεγγύης εκδηλώθηκαν με αυτή την «πρωτάκουστη» ανακοίνωση της ΕΕ. Στα «θεμέλια» αυτών των αναλύσεων βρέθηκε ένα γερό «κράμα» μετρημένης αυτοσυγκράτησης («υπάρχουν όρια στη σχέση ΕΕ - Τουρκίας, ας μην είμαστε και υπερβολικοί») και ψυχρού υπολογισμού («η Τουρκία είναι από τους βασικούς εμπορικούς εταίρους της ΕΕ, δεν μπορούν να ληφθούν κυρώσεις»).

ΚΚΕ ισχυρό! Η δύναμή σου την επόμενη μέρα!


Φυλλάδιο του ΚΚΕ που διακινείται πλατιά από τις Κομματικές Οργανώσεις, στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε...Στις 8, όμως, σημασία θα έχει
να είναι πιο δυνατός ο λαός!

Να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο μας.

Στις 8 Ιούλη δεν θα έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο...

-- Δεν θα έχει καμία σημασία ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης...

-- Δεν θα έχει καμία σημασία αν θα μπουν «κόμματα μιας χρήσης» στη Bουλή.

Σημασία, όμως, θα έχει
να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ήταν και είναι ο συνεπής αντίπαλος εκείνων που μας μαύρισαν τη ζωή όλα αυτά τα χρόνια, εκείνων που και πάλι θα κυβερνήσουν σε βάρος μας, όσο κι αν το κρύβουν προεκλογικά, υποσχόμενοι «ψίχουλα» στο λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τον κίνδυνο της «μνημονιακής παλινόρθωσης», αν εκλεγεί η ΝΔ, όμως τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι δεν έφυγαν ποτέ. Η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα επέκτεινε και τα μονιμοποίησε. Εχει στρώσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση.

Γνωρίζουμε καλά ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ τα προβλήματα και η ανασφάλεια, γιατί θα είναι εδώ οι οικονομικοί και πολιτικοί λόγοι που τα γεννούν.

FRIGOGLASS : ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!


 
Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία του Σωματείου και εργαζομένων της Frigoglass, ήταν η λήψη απόφασης για την στήριξη του αιτήματος των εργαζομένων της εταιρείας, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων. 
 
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε τα εξής:

«Η πολυεθνική εταιρία FRIGOGLASS αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στην Κάτω Αχαΐα στις 7/6/2019. Η συγκεκριμένη εταιρία απολύει με την απόφαση της 91 εργαζόμενους. Έτσι, αν και ελληνική πολυεθνική απασχολεί 5.000 εργαζόμενους στο εξωτερικό και σχεδόν κανένα εργαζόμενο στην Ελλάδα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η FRIGOGLASS προχώρησε το 2017 σε γενναία αναδιάρθρωση δανεισμού. Η αναδιάρθρωση περιλάμβανε γενναίο κούρεμα του συνολικού δανεισμού (384 εκατ. ευρώ) με γενναίο κούρεμα δανείων και ομολογιούχων και νέα δανειοδότηση και διευκολύνσεις από τις τράπεζες (τις οποίες σημειωτέον ενίσχυσε ο ελληνικός λαός με 3 ανακεφαλαιοποιήσεις). Αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας ήταν η μείωση του συνολικού δανεισμού κατά 50%.