Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ Οι δημοσιογράφοι δεν θα αποδεχθούμε να μετατραπούμε σε «Ράμπο» της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας


 

«Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να αποδεχθούμε με αφορμή την εκμάθηση και τήρηση των απαραίτητων κανόνων προστασίας στις εμπόλεμες ζώνες, να μετατραπούμε σε "Ράμπο" της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας», τονίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, σε ανακοίνωσή της, για την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που πήρε απόφαση η εκπαίδευση των πολεμικών ανταποκριτών σε ζητήματα ασφάλειας να γίνεται από το ΑΠΘ στο οποίο λειτουργεί Σχολείο «Journalists Field Safety».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Πρόσφατα η κυβερνητική - εργοδοτική πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πήρε απόφαση η εκπαίδευση των πολεμικών ανταποκριτών σε ζητήματα ασφάλειας να γίνεται από το ΑΠΘ στο οποίο λειτουργεί Σχολείο "Journalists Field Safety", που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, ενώ στη συνέχεια ιδρύθηκε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών του χώρου των ΜΜΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, τον Σεπτέμβρη 2024, εξήρε τις συνεργασίες μέσω δράσεων όπως το "Σχολείο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων" (Safety for Journalists School) που πραγματοποιήθηκε στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΠΚΕΕΥΕ), στο Κιλκίς. Το Κιλκίς είναι ΝΑΤΟικό Κέντρο και μία από τις γνωστές λειτουργίες του είναι και η εκπαίδευση στρατού για καταστολή των οργανωμένων εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Στον τόπο του εγκλήματος

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Με τα λαϊκά νοικοκυριά να ζουν κάθε μήνα τον εφιάλτη της επιβίωσης και με το κόστος ζωής να απογειώνεται λόγω των ανατιμήσεων και των «παγωμένων» μισθών, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιστρέψει στον ...τόπο του εγκλήματος.

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η νομοθετική ρύθμιση που φέρνει για να εμπλουτίσει κι άλλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της διαρκούς συμπίεσης των μισθών, κάτι που με θράσος το παρουσιάζει ως «μηχανισμό προστασίας» των εργαζομένων.

Πρόκειται για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τους «ελάχιστους επαρκείς μισθούς», την οποία βέβαια - εκτός από την κυβέρνηση - στηρίζουν και τα άλλα αστικά κόμματα, όπως και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

Ολοι μαζί ομονοούν στη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, αντιμετωπίζοντας τους μισθούς ως εργαλείο για τη θωράκισή της, δηλαδή ως «κόστος». Γι' αυτό η κυβέρνηση, με βάση αυτές τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», εστιάζει στον λεγόμενο «αλγόριθμο», με βάση τον οποίο θα καθορίζεται ο κατώτατος μισθός.