Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Η Δόξα Ορεστιάδας έσπασε τα καθιερωμένα κι έφτιαξε φανέλες υπέρ της Παλαιστίνης και κατά της ομοφοβίας


Το δικό της κοινωνικό μήνυμα θέλησε να περάσει μέσα από τις νέες της φανέλες η Δόξα Ορεστιάδας, εκ των οποίων η μία είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Παλαιστίνης και η άλλη από εκείνα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Πηγή: Sport24

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε η Δόξα Ορεστιάδας, η οποία αγωνίζεται στο Β’ τοπικό Έβρου και μέσα από τις νέες της φανέλες για τη σεζόν 2021/22 θέλησε να στείλει ένα διπλό κοινωνικό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, οι εμφανίσεις είναι εμπνευσμένες από δύο χρώματα: αυτά της Παλαιστίνης και εκείνα του ουράνιου τόξου, δηλαδή την γνωστή rainbow flag, που χρησιμοποιείται ως σύμβολο κατά των διακρίσεων και της διαφορετικότητας στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα εξέφρασε την αλληλεγγύη της υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και της ελευθερίας στην έκφραση.

Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα της Θράκης είχε εκφράσει επίσης τη στήριξή της στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλάζοντας τα χρώματα του σήματός της, στα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου.

Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συνδέεται με τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών

 

Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


 

Την αλληλεγγύη της σε κάθε γυναίκα της βιοπάλης που είναι θύμα βίας με όποια μορφή και αν εκφράζεται αυτή εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοέμβρη.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΓΕ σημειώνει:

«Είμαστε στο πλευρό κάθε γυναίκας που βιώνει τη βία εκεί που εργάζεται, εκεί που ζει, που σπουδάζει, που αθλείται, που περνάει τον ελεύθερο χρόνο της.

Η ΟΓΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής βία που εντείνει την ανισοτιμία των γυναικών

  • Αποκαλύπτοντας όλα τα πρόσωπα της βίας εναντίον μας που κρύβουν οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας, όπως και οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί που τους στηρίζουν.

  • Φωτίζοντας τη ρίζα της βίας κατά των γυναικών.

  • Οργανώνοντας την πάλη των γυναικών ενάντια σ’ αυτούς που τη γεννούν, σ’ αυτούς που την τρέφουν.

Συνένοχοι στη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

 

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

 

 
 

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας αποφασιστικά στον δρόμο των ριζικών αλλαγών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ακρίβεια. 

Υπογράμμισε πως είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι στη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα αλληλοκατηγορούνται και παριστάνουν ξανά τους σωτήρες. Πρόσθεσε ότι είναι συνυπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος του λαού, όπως και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με τη μεγάλη μείωση των μισθών και το πάγωμά τους για μια 10ετία, με την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με τη φοροαφαίμαξη, με την εκτίναξη των έμμεσων φόρων, με τις ιδιωτικοποιήσεις και την "πράσινη μετάβαση" που χύνει λάδι στη φωτιά των ανατιμήσεων.

Αποκαλύπτεται η εγκληματική πολιτική της Υγείας - εμπόρευμα

 

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ ΚΥΜΑ


Οι πάνω από 1.000 νεκροί από την 1η Νοέμβρη, οι περισσότεροι από 17.000 σε όλη τη χώρα από την αρχή της πανδημίας και τα καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων αποτελούν την τραγική επιβεβαίωση της εγκληματικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας. «Ατομική ευθύνη», «εξοικονόμηση κόστους», επιχειρηματική δράση στην Υγεία, θωράκιση της κερδοφορίας των ομίλων, «ασυλία» στις ιδιωτικές κλινικές να θησαυρίζουν από τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα: Ολα τα παραπάνω, που επαναλήφθηκαν στο διάγγελμα Μητσοτάκη την περασμένη Πέμπτη, αποτελούν τη «συνταγή» της διαχείρισης της πανδημίας που πληρώνει πανάκριβα ο λαός, τόσο μέσα στα νοσοκομεία όσο και έξω από αυτά.

Κι ενώ το πανδημικό κύμα εξακολουθεί να επελαύνει, ως «αντίδοτα» παρουσιάζονται από την κυβέρνηση μέτρα σαν αυτά που οδήγησαν στο σημερινό χάλι και τα οποία υπονομεύουν την ουσιαστική προστασία του λαού.

Ο αδιέξοδος διαχωρισμός εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων και τα περιοριστικά μέτρα για όσους ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί συνεχίζονται, μετατρέποντας το εμβόλιο, ένα πολύτιμο δηλαδή όπλο που έχει προσφέρει η επιστήμη, σε άλλοθι για να απορρίπτεται κάθε ουσιαστικό μέτρο προστασίας σε χώρους μεγάλης διασποράς, όπως οι χώροι δουλειάς, τα ΜΜΜ, τα σχολεία κ.α. Και ενώ ο λαός έχει ανάγκη από ένα καθολικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, με μια επιστημονικά τεκμηριωμένη εκστρατεία, με εξαντλητική προσωποποιημένη ενημέρωση, με κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνηση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη «λοκντάουν» για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, εξακολουθώντας να αναποδογυρίζει την πραγματικότητα, βαφτίζοντας την πανδημία «πανδημία ανεμβολίαστων».

Με αφορμή τις παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ

 

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με παρακολουθήσεις πολιτών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) προκαλούν αντιδράσεις και έντονο προβληματισμό. Με βάση τα δημοσιεύματα αυτά, η ΕΥΠ παρακολουθεί και καταγράφει προσωπικά δεδομένα δημοσιογράφων, δικηγόρων, υπαλλήλων μεταναστευτικών οργανισμών, άλλων προσώπων που έχουν εμπλακεί με το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, απλών πολιτών για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις, ακόμα και παιδιών.

Η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Οικονόμου, ότι «η ΕΥΠ επιτελεί ένα πολύ σημαντικό, ένα πολύ σπουδαίο έργο - ρόλο», τόσο αναφορικά με τις «εξωτερικές» όσο και τις «εσωτερικές απειλές» για την εθνική ασφάλεια, αποτελεί έμμεση, αλλά σαφή επιβεβαίωση ότι οι παρακολουθήσεις και η καταγραφή της ιδεολογίας, της κοινωνικής και πολιτικής δράσης από το κράτος αποτελούν καθημερινότητα.

Πράγματι, τα περιστατικά αυτά δεν είναι πρωτοφανή ούτε μοναδικά ούτε φυσικά αφορούν μεμονωμένους πολίτες. Αρκεί να θυμηθούμε τα πολλαπλά κρούσματα υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ''LIDL''. ΤΟ NBC ΜΕ FAKE NEWS ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ !!!

 


 

Το NBC πιάστηκε στα πράσα να διασπείρει Fake News

Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν ο πρόεδρος μιας χώρας και βλέπατε τον εαυτό σας στα κανάλια να διαδηλώνετε ενάντια στην κυβέρνηση;

Αυτό θα μπορούσε να μας το απαντήσει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ Κανέλ, αν παρακολουθούσε τις ειδήσεις του NBC και είχε τα δίκτυα του «δυτικού κόσμου» ως βασική πηγή για την πληροφόρησή του.

Το NBC πιάστηκε στα πράσα να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, αφήνοντας πίσω κάθε προηγούμενο χοντροκομμένης προπαγάνδας.