Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ Μετά τις Πρέσπες ανοίγουν κι άλλα θέματα της αμερικανοΝΑΤΟικής ατζέντας (AUDIO)





Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουν κι άλλα θέματα στο πλαίσιο της αμερικανοΝΑΤΟικής ατζέντας, σχολίασε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ».

Τόνισε ότι επιδιώκεται ένας συμβιβασμός για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και των θαλάσσιων ζωνών της Κύπρου. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφησυχάζει το λαό όταν η τουρκική αστική τάξη κλιμακώνει τις διεκδικήσεις, αμφισβητεί σύνορα και θέτει θέμα τουρκικής μειονότητας και πρόσθεσε ότι ζητήματα μειονοτήτων αξιοποιούνται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών για να βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Τόνισε ότι η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε αμερικανικό προγεφύρωμα, κάτι που σηματοδοτεί τεράστιους κινδύνους για το λαό και υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι πυλώνας ασφάλειας όταν η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορα και τη Συνθήκη της Λοζάνης ως μέλος του ΝΑΤΟ.

Σχόλιο για τις μεταγραφές βουλευτών



Σε σχόλιο για τις μεταγραφές βουλευτών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν σε όλα, αφού μετά τις συγκλίσεις τους στην αντιλαϊκή πολιτική, τώρα ταυτίζονται και στις κοινοβουλευτικές τους πρακτικές, αφού όλοι τους εντάσσουν στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες βουλευτές που εκλέχθηκαν με άλλα κόμματα. Το μόνο που αλλάζει είναι οι ρόλοι: Οι μεταγραφές του ενός θεωρούνται “πράξη συνείδησης”, ενώ του άλλου “συναλλαγή” κι αντίστροφα.

Όλα τα άλλα είναι μια τεράστια υποκρισία και των μεν και των δε για μπόλικο αποπροσανατολισμό του λαού που δικαιολογημένα αηδιάζει με τα φαινόμενα σήψης που χαρακτηρίζουν το αστικό πολιτικό σύστημα».

Η αλήθεια για την κινητοποίηση στη Σάμο για το Προσφυγικό και οι συκοφαντίες από τα «παπαγαλάκια» και την ουρά του ΣΥΡΙΖΑ


Το hot spot στη Σάμο 
Το hot spot στη Σάμο

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει θορυβηθεί από την πανσαμιακή κινητοποίηση (7 Φλεβάρη) για το Προσφυγικό και τα προβλήματα της Υγείας. Το Εργατικό Κέντρο, το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, άλλα εργατικά σωματεία, φορείς των μικρομεσαίων και επιστημονικών ενώσεων του νησιού από κοινού διεκδικούν:

«Να κλείσει το hοt spοt στη Σάμο και στα άλλα νησιά.

Να απεγκλωβιστούν oι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το νησί. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.

Να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας».

Αυτά τα αιτήματα βάλλουν κατευθείαν στην καρδιά της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ που η κυβέρνηση υλοποιεί με ζήλο και οδηγούν σε λύση προς όφελος των εγκλωβισμένων προσφύγων και των νησιωτών. Βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις κραυγές των κάθε λογής εθνικιστών, ακροδεξιών και της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Η εγκατάλειψη της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων αλλο ένα δείγμα εξαπάτησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Ο Γρ. Τουγλίδης
Ο Γρ. Τουγλίδης
Φίλες και φίλοι,Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, ανάμεσα σε φίλους και συντρόφους, ανάμεσα σε αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Ανάμεσα σε φίλους και απογόνους αυτής της γενιάς, που με τη δράση τους κρατούν ζωντανές τις ηρωικές σελίδες που έγραψε ο λαός μας, με μπροστάρη το ΚΚΕ.

Πάντα με αφορμή αυτές τις εκδηλώσεις, στην αρχή της χρονιάς, η σκέψη μας πάει σ' αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας. Σ' αυτούς που έφυγαν πλήρεις ημερών, ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες. Σ' αυτούς του τα έδωσαν όλα για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Σ' αυτούς που έπεσαν σε άνιση μάχη και αγώνα για τη ζωή του λαού μας, για να ζήσουμε εμείς οι νεότεροι, τα παιδιά μας, καλύτερες μέρες. Για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, καταπίεση, πολέμους. Η παρακαταθήκη που μας άφησαν είναι πολύτιμη.

Σήμερα και από δω, απ' αυτή την εκδήλωση, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Στις εκλογικές μάχες, στις καθημερινές μάχες στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές.

Στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μπορούμε να δώσουμε τη δική μας ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που εξαπολύουν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ποιος μπορεί;


Ξεχειλίζουν από ...«προοδευτισμό» αυτές οι διμερείς ή πολυμερείς συναντήσεις κρατών στις οποίες πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο για την ελληνική αστική τάξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη συνάντηση στην Κύπρο των εφτά ευρωπαϊκών κρατών του Νότου. Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις που προέκυψαν ήταν η καταρχήν συμφωνία της κυπριακής κυβέρνησης να «φιλοξενήσει» στρατιωτική βάση της Γαλλίας στο νησί. Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένονται ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία παρουσιάζεται περίπου ως επιβεβλημένη, για την προστασία των γεωτρήσεων της γαλλικής «Total» στην κυπριακή ΑΟΖ. Ετσι, το Ενεργειακό γίνεται «όχημα» για ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Μεσογείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, την ώρα που οι ανταγωνισμοί οξύνονται. Καθόλου τυχαία, στο παρασκήνιο συνεχίζεται η συζήτηση και για την εγκατάσταση αμερικανικής βάσης στην Κύπρο, όπως και για την ενεργότερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο «σύστημα εγγυήσεων» που θα προκύψει από μια πιθανή «διευθέτηση» του Κυπριακού. Αλήθεια, ποιος λαός μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια όταν τα γεράκια του ΝΑΤΟ και οι στρατοί των κρατών - μελών ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή, έχοντας μάλιστα την εμπειρία περασμένων δεκαετιών για το πού οδήγησε η εμπλοκή του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα στο Κυπριακό, στο Μεσανατολικό και αλλού;

Με νύχια και με δόντια



Ολη την άθλια επιχειρηματολογία και τους εκβιασμούς που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ανέσυραν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης την περασμένη Παρασκευή στο ΣτΕ, για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της «συνταγματικότητας» της περικοπής των Δώρων, δηλαδή της κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Και τι δεν ακούστηκε: Οτι, δήθεν, οι δημόσιοι υπάλληλοι «έχασαν τον 13ο και τον 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό». Οτι σε περίπτωση που δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους, «διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών». Και πως έτσι δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και δεν θα είναι «βιώσιμο» το χρέος.

Μάλιστα, με βάση την κυβερνητική αριθμητική, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η περικοπή των επιδομάτων δεν θίγει την αξιοπρεπή διαβίωση των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε τους θέτει σε αρνητική οικονομική κατάσταση!

Αλισβερίσια, σουλάτσα και μεταγραφές εντός των τειχών



INTIME NEWS
Παζάρια, αλληλοεκβιασμοί, μετακινήσεις στελεχών ανάμεσα στα αστικά κόμματα, μπόλικο αποπροσανατολιστικό «καβγαδάκι» και υποκρισία συνθέτουν την έτσι κι αλλιώς άθλια εικόνα του αστικού πολιτικού συστήματος των τελευταίων ημερών.

 Αφορμή για νέες τέτοιες «δόξες» έδωσε τις προηγούμενες μέρες η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής που προετοιμαζόταν για χτες, ώστε να διατηρηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής και αφού όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η συζήτηση για τις τροποποιήσεις που απαιτούνται, ώστε να παραμείνουν οι ΑΝΕΛ ως Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή, ο Αλ. Τσίπρας, προφανώς για να σώσει προσωρινά τα προσχήματα, μετά και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ζητώντας του «να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης».