Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη είναι...(κυρίως) οι άνεργοί της.

 Απο: thessalonikimesaapoeikones
                                  Από την πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης του "Δικτύου Ανέργων".

Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο τα πάρκα της, η θάλασσα της, το λιμάνι της.  Δεν είναι μόνο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της, τα κάστρα της.

Θεσσαλονίκη είναι οι άνθρωποί της. Και κυρίως οι άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά, που δεν έχουν δουλειές, που το μέλλον τους είναι
αβέβαιο. Είναι οι νέοι της που σπούδασαν και που τώρα ψάχνουν δουλειές στο εξωτερικό. Είναι οι μακροχρόνια άνεργοι οικογενειάρχες που τους συντηρούν οι γονείς με την συνταξούλα τους. Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο η μπουγάτσα, το κουλούρι και το φαγητό του δρόμου. Δεν είναι μόνο τα Δημήτρια και τα "γκαλά" της. Είναι οι ερημωμένες πρώην βιοτεχνικές περιοχές και τα κουφάρια των εργοστασίων της.

Αυτό προσπάθησαν να φωνάξουν οι άνεργοι που κατέβηκαν στην "δικιά" τους διαδήλωση. μπας και  τους ακούσουμε. Μπας και ταραχθεί η συνείδηση μας και ξυπνήσουμε από τον λήθαργο. Μπας και καταλάβουμε ότι ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΓΡΙΑ αυτοί που ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ υπεύθυνοι για την σύγχρονη τραγωδία της Ελλάδας.  Είρθε ο καιρός που πρέπει να καταλάβουμε ότι  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ γιατί ποτέ δεν φρόντισαν για τα δικά μας συμφέροντα, παρά μόνο για τα δικά τους και των κολλητών τους, ντόπιων και ξένων.