Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Παλαιστίνη: Παιδιά στέλνουν επιστολή στον γγ του ΟΗΕ για να πάρουν την μπάλα τους που έπεσε σε περιοχή που κατέχουν οι Ισραηλινοί


Η είδηση είναι απίστευτη! Μια ομάδα παιδιών από την Παλαιστική στην Δυτική Όχθη και τον οικισμό Κάφερ Σουρ στην Τουλκαρέμ έστειλε επιστολή στον γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μούν σε μια προσπάθεια να ξαναπάρει πίσω μια μπάλα ποδοσφαίρου που έπεσε σε περιοχή που βρίσκεται υπό την κατοχή των Ισραηλινών.
Το περιστατικό συνέβη πριν μερικές μέρες σύμφωνα με το παλαιστινιακό ειδησιογραφικό δίκτυο «Μααν» όταν τα παιδιά παίζοντας ποδόσφαιρο έριξαν την μπάλα σε περιοχή που είχε συρματοπλεχτεί και όπου απαγορευόταν η πρόσβαση. Όπως σημειώνει το πρακτορείο πρόκειται για περιοχή που έχει προκαθοριστεί για την επέκταση του γνωστού τείχους της ντροπής, που κατακερματίζει την παλαιστινιακή γη.
Την επιστολή αναγκάστηκαν να γράψουν όπως λένε τα παιδιά αφού πρώτα οι στρατιώτες αρνήθηκαν ενώ μπορούσαν να τους παραδώσουν την μπάλα και ταυτόχρονα δεν επέτρεψαν στα ίδια να την πάρουν. Τα παιδιά χωρίς πολλά λόγια διεκδικούν όχι μόνο να πάρουν πίσω το παιχνίδι τους αλλά και να μπορούν να παίζουν στην περιοχή τους χωρίς προβλήματα.
Το θέμα αυτό, μέσα στην τραγικότητά του φέρνει στο προσκήνιο για άλλη μια φορά το ζήτημα της βαρβαρότητας που βιώνει όλος ο παλαιστινιακός λαός που είναι ελεύθερος πολιορκημένος σε μια μεγάλη φυλακή που επιβάλλουν το κράτος - τρομοκράτης του Ισραήλ και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.