Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ο εμβολιασμός δεν υποκαθιστά τις τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία

 

 

Πίσω από τους αναγκαίους εμβολιασμούς, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας και τις ευθύνες της για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού.

Πρόκειται άλλωστε για την ίδια πολιτική, που μαζί με τους ανταγωνισμούς για το εμβόλιο-εμπόρευμα, επιδρά καθοριστικά και στους ρυθμούς του προγράμματος εμβολιασμού, για την επιτυχία του οποίου η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο, φορτώνοντας κι εδώ τις καθυστερήσεις στην ατομική ευθύνη.

Ήδη, όμως, στους έξι μήνες που διαρκούν οι εμβολιασμοί, αναδείχτηκαν σοβαρές πτυχές, που επιβεβαιώνουν ότι δεν αρκεί η ανακάλυψη ενός τέτοιου «όπλου» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά χρειάζονται πολλές ακόμα προϋποθέσεις για να μπορεί αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κάτω τα χέρια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους! - Κινητοποίηση σήμερα στις 7.30 μ.μ.

 

 

Για προσπάθεια ενταγμένη στη μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης στο φοιτητικό κίνημα κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, με αφορμή το έγγραφο που διαβίβασε η πρυτανεία στους προέδρους των Τμημάτων του Ιδρύματος, στο οποίο, κατά παραγγελία του γραφείου γενικής αστυνόμευσης και μετά από παρέμβαση εισαγγελέα, καλούνται να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία των φοιτητών, προέδρων των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ. 

Αυτή τη στιγμή μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ βρίσκονται έξω από την πρυτανεία του Ιδρύματος, με σκοπό να πραγματοποιήσουν παρέμβαση για το ζήτημα στον πρύτανη.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, στις 7.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ενάντια στην αστυνομοκρατία και την επιχείρηση περικύκλωσης του Πανεπιστημίου από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αφορμή την προστασία της δημόσιας υγείας. Επίσης, θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του ΑΠΘ τη Παρασκευή 11 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι.

Κοίτα ποιος μιλάει! – Απαράδεκτο ψήφισμα σε βάρος του Κουβανικού λαού καταγγέλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

 

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προκλητική παρέμβαση των ΕΕ-ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας (VIDEO)

 


Ένα ακόμη απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που θέτει στο στόχαστρο την Κούβα και το λαό της με πρόσχημα την υπεράσπιση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνου, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε συγκεκριμένα:

«Γνωστή ομάδα αντιδραστικών ευρωβουλευτών σε διασύνδεση με συμφέροντα των ΗΠΑ μεθόδευσε άλλη μια συζήτηση σκοπιμότητας με ψήφισμα σε βάρος της Κούβας, που το Ευρωκοινοβούλιο για λογαριασμό της ΕΕ έσπευσε να υλοποιήσει.

Και δεν μου λες μαμά – Αναμνήσεις από ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον

 



ΑΥΤΟΙ νομίζουν ότι μπορούν. ΕΜΕΙΣ όμως; Τι λέμε ΕΜΕΙΣ; Θα τους αφήσουμε; Θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι αν οι πορείες και οι απεργίες ήταν επικίνδυνες θα τις απαγόρευαν; Για πόσο ακόμα θα μπορεί να επιβιώνει η κοινωνία ελπίζοντας σε ένα μέλλον που δε θα έρθει ποτέ αν δεν κάνει κάτι η ίδια για αυτό;

«Τ’ αηδόνια σε χτικιάσανε στην Τροία
που στράγγιξες χαμένα μια γενιά
καλύτερα να σ’ έλεγαν Μαρία
και να ‘σουν ράφτρα μες στην Κοκκινιά
κι όχι να ζεις μ’ αυτή την κομπανία
και να μην ξέρεις τ’ άστρο του φονιά»

«Και δεν μου λες μαμά, τι είναι αυτή η «απεργία»; Συνέχεια μιλάς για αυτή αλλά δεν την έχω δει ποτέ! Πώς φαίνεται; Είναι καλή ή κακιά, σαν την κυρία Μαίρη από δίπλα;» Η μαμά δεν απάντησε, βασικά δεν άκουγε! Σήμερα τους είχαν καλέσει έναν – έναν, όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να πάνε λέει να «διαπραγματευτούν» με τον μάνατζερ το ωράριο του εξαμήνου και να «διευθετήσουν» το ωράριο για τον χειμώνα και είχε πολύ άγχος. Και η μαμά ήξερε ότι αν δεν συμφωνήσει – οικειοθελώς πάντα – με τον μάνατζερ σε ό,τι της πει, θα πρέπει να ψάχνει πάλι για δουλειά! Και πού να πάει; Όλοι δούλευαν 10 ώρες και πληρωνόταν για 4. Και αν ήθελε ο μάνατζερ, τους έδινε και κάτι κουπόνια για το σούπερ μάρκετ. Είχε μαζέψει 1 μέχρι τώρα, μετά από 5 μήνες δουλειά. Περίμενε όμως και τα ρεπό που θα έπαιρνε το χειμώνα! Ποιος ξέρει μπορεί να ήταν καλύτερα με αυτά! Δεν είχε πάρει ποτέ ρεπό, δεν ήξερε πώς ήταν! Κάθε φορά που ήταν να «διευθετήσει» τον χρόνο εργασίας της, ο μάνατζερ την απέλυε!

Επάνοδος στην «κανονικότητα» με χαράτσια παλιάς και νέας κοπής

 

Τα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα «μόνιμου χαρακτήρα και επαναλαμβανόμενης απόδοσης» συνθέτουν μεταξύ άλλων το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021 - 2025, που καταρτίζει η κυβέρνηση προκειμένου να το καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μεταξύ αυτών και τα νέα διογκωμένα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ καθώς και μια σειρά από άλλους φόρους στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή ακίνητη περιουσία, οι οποίοι από το 2022 θα προσδιορίζονται με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων που δημοσιοποιήθηκαν στο ΦΕΚ.

Τα νέα δεδομένα δείχνουν αυξήσεις ακόμη και πάνω από 100% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για περιοχές που ήδη βρίσκονται στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού, αλλά και πάνω από 200% σε όσες τώρα θα ενταχθούν από το 2022. Ολα αυτά ως «κρίκος» για την κλιμάκωση συνολικά της φοροαφαίμαξης, εξ ου και μικρή αξία έχουν και οι νέες διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, ότι «οι όποιες μεταβολές και αύξηση στις αντικειμενικές αξίες δεν θα μεταφερθούν αυτομάτως σε αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ αφού οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου θα προσαρμοστούν στις μεταβολές των αντικειμενικών αξιών», και οι ισχυρισμοί ότι «δεν θα προκύψουν επιβαρύνσεις για τη μεγάλη πλειοψηφία ιδιοκτητών ακινήτων».

Αλλωστε, οι αντικειμενικές τιμές, εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, αποτελούν τη βάση υπολογισμού και για φόρους κληρονομιάς, γονικές παροχές, μεταβιβάσεις, αλλά και για τα τεκμήρια φορολόγησης πάνω στην πρώτη κατοικία κ.ά. Μαζί με αυτά έρχονται και τα νέα αυξημένα «ανταποδοτικά» χαράτσια που θα πληρώνονται όχι μόνο από τους μικροϊδιοκτήτες αλλά και από τους ενοικιαστές ακινήτων μέσω των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, τα οποία αποδίδονται στους ΟΤΑ.

ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ Από τη «συνύπαρξη» στη «σύμπραξη» Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα Υγείας - Μια θανατηφόρα πραγματικότητα Facebook logo

 

 

Η νομιμοποίηση της σημερινής αθλιότητας δεν θα περάσει.

Είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες η στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ για «συνύπαρξη» του ιδιωτικού τομέα (ΙΤ) Υγείας με το λεγόμενο δημόσιο τομέα (ΔΤ). Ο όρος είναι προφανώς ατυχής. Διότι ο μεν ΔΤ είναι σε μεγάλο βαθμό εμπορευματοποιημένος και η περιβόητη «συνύπαρξη» έγινε σύμπραξη. Είναι σαφές και στον πλέον αφελή ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες στο πεδίο της χρηματοδότησης και των «πόρων», εξυπηρετούνται τα μέγιστα οι επιχειρηματίες Υγείας δηλαδή οι φαρμακοβιομήχανοι, οι ιδιοκτήτες των μεγαθηρίων ιδιωτικών κλινικών, των αλυσίδων διαγνωστικών κέντρων, των παραγωγών υγειονομικού υλικού και βιοϊατρικών συσκευών κ.λπ.

Αν το δει κανείς διαχρονικά έχει πάρει εδώ και δεκαετίες πολλές μορφές. Αρχές δεκαετίας του '90 άρχισαν οι εργολαβίες στην καθαριότητα και αργότερα επεκτάθηκε στα μαγειρεία, στις τραπεζοκόμες, στους σεκιουριτάδες, σε όλους τους κλάδους των τεχνικών, στις οικονομικές υπηρεσίες, παντού.