Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Ο αντισοβιετισμός του οπορτουνιστικού ρεύματος στην Ελλάδα

 

Μέχρι και τα κόκκινα Σάββατα χαρακτηρίζονται από τους οπορτουνιστές μορφές εντατικοποίησης της εργασίας!
Μέχρι και τα κόκκινα Σάββατα χαρακτηρίζονται από τους οπορτουνιστές μορφές εντατικοποίησης της εργασίας!
Η συμπλήρωση των 30 χρόνων από τις ανατροπές του σοσιαλισμού σήμανε μια νέα αναζωπύρωση του αντισοβιετισμού με σειρά εκδόσεων, εκδηλώσεων, αφιερωμάτων και αρθρογραφίας στον αστικό Τύπο.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι η συκοφάντηση της Σοβιετικής Ενωσης και του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε αποτέλεσε και αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της ιδεολογικής επίθεσης της αστικής τάξης, με διπλό χαρακτήρα και αποστολή.

Αφορά αφενός τόσο ιστορικά όσο και τώρα την αστική ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση και υποβάθμιση των επιτευγμάτων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης κατά τον 20ό αιώνα. Αφετέρου εκπληρώνει έναν βαθύτερο σκοπό: Σπιλώνοντας την πρώτη προσπάθεια να οικοδομήσει η εργατική τάξη την κοινωνία όπου αυτή είχε την εξουσία, επιχειρείται να καταφερθεί ένα σημαντικό πλήγμα στην προοπτική για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη διέξοδο του σοσιαλισμού - κομμουνισμού σήμερα.

Η αστική τάξη και τα διεθνή της επιτελεία βρίσκουν σε αυτήν την αντικομμουνιστική τους υστερία έναν σημαντικό βοηθό στις αντισοβιετικές τοποθετήσεις του οπορτουνιστικού ρεύματος. Μπορεί να πρόκειται για δυνάμεις με ετερόκλητες θέσεις και φαινομενικά μικρή πολιτική εμβέλεια, όμως διαδραματίζουν έναν διπλό πολύτιμο ρόλο στον αντικομμουνιστικό θίασο.

Θ. Παφίλης: Το δίλημμα είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα και όχι περισσότερο ή λιγότερο νηστικός (VIDEO)

 


Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα είναι το δίλημμα και όχι περισσότερο ή λιγότερο νηστικός, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, υπογραμμίζοντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη που επικαλούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα σημαίνει ενίσχυση του κεφαλαίου και λιτότητα για τον λαό.

Σημείωσε ότι το δίλημμα περί προόδου ή συντήρησης που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρεοκοπήσει από τότε που το έλεγε το ΠΑΣΟΚ και αποτελεί τον Δούρειο Ίππο του εργατικού - λαϊκού κινήματος που του λέτε ότι θα κάνετε τον καπιταλισμό ανθρώπινο! 

«Ο Άρης Βελουχιώτης και ο υπόκοσμος» – Η κατρακύλα του αντικομμουνισμού της ΕΦΣΥΝ δεν έχει πάτο

 


Απάντηση στο γελοίο, βαθιά αντιδραστικό, λιβελογράφημα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που θα ζήλευαν και τα αντίστοιχα αφιερώματα της «Δημοκρατίας» και της «Ελεύθερης Ώρας»…

Με την «Εφημερίδα των Συντακτών», το Σάββατο 11 Δεκέμβρη, κυκλοφόρησε ως ένθετο το λιβελογράφημα των Γιώργου Πετρόπουλου – Νίκου Χατζηδημητράκου – Γιώργου Σιούλα με τίτλο «Ο Αρης Βελουχιώτης και ο υπόκοσμος».

Οι συγγραφείς του υποστηρίζουν ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Αρη Βελουχιώτη μακριά από μύθους και ωραιοποιήσεις. Στην πραγματικότητα, το κείμενό τους, που αντίθετα με όσα υποστηρίζει η διαφήμισή του δεν περιέχει ουσιαστικά τίποτα καινούργιο, βρίθει ιστορικών στρεβλώσεων και κιτρινισμού. Θα μείνουμε μόνο στα βασικότερα:

Κάτι θα ξέρουν ο Άδωνις και ο Πλεύρης... (VIDEO)

 

 
 

Όταν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 πέφτει τέτοιο τσεκούρι στα κονδύλια που αφορούν στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, ακόμα και για την Υγεία (μείωση κατά 139 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία, μείωση κατά 52% για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μείωση κατά 245 εκατ. ευρώ οι παροχές για την Υγεία), τη στιγμή που η πανδημία θερίζει ζωές, όταν η εκτίναξη της φορολογίας σε βάρος του λαού και τα προνόμια και ο πακτωλός των δισ. για τους λίγους παίρνουν τρελές διαστάσεις, δεν μας κάνει εντύπωση η παρακάτω συζήτηση:

Διαβάστε στον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 18-19 Δεκέμβρη

 

 

Διαβάστε στον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 18-19 Δεκέμβρη:

Κρατικός προϋπολογισμός 2022

Όχι άλλες θυσίες για τους αντιλαϊκούς στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης

Αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη»

30 χρόνια από τη διάλυση της ΕΣΣ∆

Έλληνες και Μετανάστες

Σαν μια γροθιά, να ανοίξουν τον δρόμο για έναν κόσμο λεύτερο από την εκμετάλλευση

«Ντιλ» των ΗΠΑ με κατασκευαστικές εταιρείες

Με νέες υποδομές αναβαθμίζονται τα ορμητήρια πολέμου

Πανδημία

Αγγίζουν τους 5.000 οι νεκροί το τελευταίο τρίμηνο

ΚΚΕ - ΚΚ Τουρκίας

Καθήκον η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, φωτίζοντας την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού

Οι μύθοι καταρρέουν δείχνοντας την πραγματική διέξοδο


Κοκορομαχίες και ατάκες, εξυπνακισμοί και «υψηλοί τόνοι», προσωπικές αντεγκλήσεις και άλλα παρόμοια κυριαρχούν στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Και αν κάτι φανερώνουν αυτές οι μέρες, είναι ότι τα δύο κόμματα δεν τσακώνονται απλά για το ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ποια κυβέρνηση καλύτερα θα υλοποιήσει το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, το «μνημόνιο των μνημονίων». Ποια κυβέρνηση μπορεί καλύτερα να φέρει σε πέρας τους στόχους της «πράσινης μετάβασης» για την τόνωση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ποια κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει με τους καλύτερους όρους τους ρόλους του «πρωταγωνιστή» στα ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, που βάζουν τον λαό βαθύτερα στο στόμα του λύκου.

Κυρίως, όμως, ο προϋπολογισμός για το 2022, η συζήτηση που τον συνοδεύει, μαζί και με την πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι τους τελευταίους μήνες, επιβεβαιώνουν την κατάρρευση μιας σειράς μύθων, τους οποίους με νύχια και με δόντια παλεύουν να κρατήσουν ζωντανούς τα αστικά κόμματα και τα επιτελεία τους.

* * *
 
Καταρρέει καταρχάς ο μύθος ότι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η πολυπόθητη ανάκαμψη μπορεί να μεταφραστεί σε στήριξη του λαϊκού εισοδήματος. Οτι η στήριξη των επενδύσεων, η «θαλπωρή» που εξασφαλίζεται στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα από τα κονδύλια της ΕΕ θωρακίζει και τον λαό, ότι ο πληθωρισμός ανήκει στο παρελθόν.