Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

"ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ"....!!!!!!!!!!!!!!!!



"ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ"....!!!!!!!!!!!!!!!!

Το πρώτο ίσως που θα αναρωτηθεί όποιος διαβάσει αυτό το πρωτοσέλιδο είναι: Από την τσέπη του δίνει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Πάτρας;

Τα όσα λέγονται και το πρωτοσέλιδο που επιλέχθηκε είναι προσβλητικά για τον πατραϊκό λαό.


Και είναι προσβλητικά, γιατί τα χρήματα του «ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης», που στην ουσία είναι ελάχιστα, έχουν προέλθει από τη φορολογική αφαίμαξη του λαού, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, τις εισφορές κτλ. Είναι τα ματωμένα πλεονάσματα που πηγαίνουν στις τράπεζες και στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ δίνονται και ψίχουλα με τη μορφή επιδομάτων λίγο πριν τις εκλογές.


Δεν είναι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Κυβέρνησης τα χρήματα που διαχειρίζεστε, είναι του ελληνικού λαού!!


Η Δημοτική αρχή Πελετίδη ποτέ δεν αναφέρει ότι διαχειρίζεται χρήματα δικά της, αλλά του Ελληνικού λαού.


Προσβλητικά είναι και όσα αναφέρονται από τον Α. Ριζούλη για τις κινητοποιήσεις των πατρινών και της Δ.Α. αφού αντιμετωπίζονται με ειρωνεία.

“Δε θα ρίξω σφαίρα εναντίον του φίλου μου του Αντώνη” – Τουρκοκύπριος αντιρρησίας συνείδησης οδηγείται στη φυλακή



Ο 33χρονος Χαλίλ Καραπατσιάογλου αντιμετωπίζει το φάσμα της φυλάκισης, αρνούμενος να καταβάλει το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για την άρνηση στράτευσης σε 4 περιπτώσεις.
Ένοχος κρίθηκε από στρατοδικείο του ψευδοκράτους ο Τουρκοκύπριος αντιρρησίας συνείδησης Χαλίλ Καραπατσιάογλου για την άρνησή του να υπηρετήσει ως έφεδρος στο διάστημα 2014 – 2017. Ο ίδιος αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο 360 ευρώ που του επιβλήθηκε, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ημερών. Ο Καραπατσιάογλου εξηγεί πως αρνείται να πληρώσει γιατί έτσι θα είναι σαν να αρνείται το δικαίωμά του να μη στρατευτεί: «Αυτό είναι ένα δικαίωμα, εάν πληρώσω το πρόστιμο δεν θα έχει κανέναν νόημα. Μετά από 10 μέρες θα έρθω εδώ για να μείνω 20 μέρες στην φυλακή επειδή εγώ απορρίπτω το να πληρώσω αυτά τα χρήματα».

Καλά κρασιά!


«Καλούς αγώνες!» ευχόταν από το κύριο άρθρο της η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κι όποιος από περιέργεια επιχειρούσε να ανακαλύψει σε ποιον απευθυνόταν αυτή η προτροπή, θα διάβαζε τα εξής: «Οι ασταθείς γεωπολιτικές ισορροπίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το νέο έτος, καθιστούν ακόμα κομβικότερες τις εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν οι επερχόμενες ευρωεκλογές. Μια μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημοκρατίας ξεκινά. Και η Αριστερά, όπως πάντα, καλείται να σηκώσει το βάρος της Ιστορίας ώστε μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής ισότητας, της προόδου, των λαών, να δώσει θετικό σήμα στον υπόλοιπο κόσμο». Με άλλα λόγια, η «Αυγή» καλεί το λαό να «αγωνιστεί» για μια Ευρώπη με αυτά τα χαρακτηριστικά, στηρίζοντας με την ψήφο της «αριστερές» και «προοδευτικές» δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος, θυμίζουμε, ψήφισε το 3ο μνημόνιο, εφάρμοσε μέχρι κεραίας τα δυο προηγούμενα, ενσωματώνοντας τους νόμους τους στη «μεταμνημονιακή» εποχή, εφαρμόζει τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, συμμετέχει μέχρι τα μπούνια στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό και αναβαθμίζει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, μοιράζει ψίχουλα στους πιο φτωχούς και αβέρτα προνόμια στο κεφάλαιο. Ζητάει, λοιπόν, από το λαό να αγωνιστεί για τη νομιμοποίηση όλων αυτών, με άλλοθι την υπεράσπιση της «δημοκρατίας» και με την αυταπάτη μιας «άλλης Ευρώπης»! Στις προτροπές τους λοιπόν για «καλούς αγώνες» μ' αυτό το περιεχόμενο, μια είναι η απάντηση που τους οφείλει ο λαός: «Καλά κρασιά!».

«Αποτελεσματικό» κράτος...


Από ουρές ανέργων στον ΟΑΕΔ  
Από ουρές ανέργων στον ΟΑΕΔ
Πηγή: Eurokinissi

Όλο και πιο συχνά η κυβέρνηση υπόσχεται ένα «κοινωνικό κράτος», που υποτίθεται ότι πλέον μπορεί να οικοδομήσει, απαλλαγμένη από τον «βραχνά των μνημονίων».

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς γι' αυτήν την κοροϊδία; Τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που μένουν ακλόνητοι στη θέση τους, συνεχίζοντας και εντείνοντας το ξεζούμισμα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων;

Ή ότι βαφτίζει «κοινωνικό κράτος» την ανακύκλωση της φτώχειας, το «ένα σου δίνω, δέκα σου παίρνω», στήνοντας μάλιστα καβγά με τη ΝΔ για τα ψίχουλα των «κοινωνικών μερισμάτων», σε μια προσπάθεια να εγκλωβίζονται οι εργαζόμενοι στη λογική του «μικρότερου κακού»;

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να αποδείξει το αντίθετο, αυτό το κράτος, που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, ούτε «φιλολαϊκό» μπορεί να γίνει, ούτε «κοινωνικό», πολύ περισσότερο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Τα εξώφυλλα του… Στάλινγκραντ!!! Όταν το “ΤΙΜΕ” αποκαλούσε τον Στάλιν… «Σωτήρα του Δυτικού πολιτισμού»



Στις 4 Ιανουαρίου του 1943, το περιοδικό «ΤΙΜΕ», κυκλοφόρησε έχοντας στο εξώφυλλό του τη μορφή του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν. Ήταν αφιερωμένο σ’ αυτόν σαν “Άνθρωπος της χρονιάς 1942”.
Σαν σήμερα, στις 4 Ιανουαρίου του 1943, πριν 76 χρόνια, το γνωστό περιοδικό «ΤΙΜΕ», κυκλοφόρησε έχοντας στο εξώφυλλό του τη μορφή του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν. Ήταν αφιερωμένο σ’ αυτόν σαν “Άνθρωπος της χρονιάς 1942”. Ένα εξώφυλλο με μια ωραία εικόνα του σοβιετικού ηγέτη κι ένα συνοδευτικό κείμενο γεμάτο αναφορές και συνειρμούς που θα έκαναν τους σημερινούς «ιστορικούς» και«δημοσιολόγους» της θεωρίας των δύο άκρων να κοκκινίζουν από αντικομουνιστική κι αντισοβιετική ιερή μανία εναντίον του περιοδικού. Μέχρι και “Σωτήρα του Δυτικού πολιτισμού” τον αποκαλούσαν.

Μαύρη προπαγάνδα κατά της Κούβας από το ΑΠΕ-ΜΠΕ





Από atexnos3 στο Ιάν 4, 2019 Διεθνή
 
Με ενα απαράδεκτο κείμενο, που έμοιαζε να έχει γραφτεί για τις σελίδες ακροδεξιάς συντηρητικής φυλλάδας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) αναφέρθηκε στην επέτειο των 60 χρόνων από το θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης. Ένα κείμενο που έσπευσαν να  αναπαραγάγουν αρκετά «παπαγαλάκια» του συστήματος.

Με παραπλανητικό τίτλο «Η Κούβα γιορτάζει την 60η επέτειο της Επανάστασης», το κείμενο του ΑΠΕ αναφέρεται εν συντομία στους εορτασμούς που αναμένονταν να λάβουν χώρα στο νησί, αφιερώνοντας όλο το υπόλοιπο του άρθρου σε αναπαραγωγή αντικομμουνιστικής-αντικουβανικής προπαγάνδας.

«Ποδαρικό» με νέα μέτρα και φοροληστεία


Τις επόμενες μέρες ξεκινούν στα «γεμάτα» οι αντιλαϊκές διεργασίες γύρω από το κλείσιμο της δεύτερης λεγόμενης «μεταμνημονιακής» «αξιολόγησης», με τις ειδικές «δεσμεύσεις» που προβλέπονται στο «ενισχυμένο εποπτικό πλαίσιο». 
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα υψηλόβαθμα κλιμάκια των ευρωπαϊκών «θεσμών» επανέρχονται για τον κύκλο των διαβουλεύσεων στην Αθήνα στις 21 Γενάρη, ενώ με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα η σχετική έκθεση «αξιολόγησης» από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται προς τα τέλη Φλεβάρη.
 Στο επίκεντρο των διεργασιών της τρέχουσας περιόδου, μεταξύ άλλων, βρίσκονται οι «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της κυβέρνησης σε ζητήματα όπως η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και ο νόμος «περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών», το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων με έμφαση στο Ελληνικό, η μεταφορά του ΟΑΚΑ στο υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, ο διορισμός γενικών γραμματέων στα υπουργεία, η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου κ.ά.

Αναφορικά δε με τον κατώτατο μισθό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε πρόσφατη έκθεση, υπογραμμίζει ότι είναι κρίσιμο οι κοινωνικοί εταίροι και οι ελληνικές αρχές να λάβουν αποφάσεις ευθυγραμμισμένες με την πορεία της παραγωγικότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.