Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Το ΑΠΘ τιμά τον Γιούνκερ του «καλό κουράγιο»…


Το ΑΠΘ τιμά τον Γιούνκερ του «καλό κουράγιο»…

 

 
 
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Πέμπτη. Η ομιλία που θα εκφωνήσει σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα φέρει τον τίτλο: »Ελλάδα και Ευρώπη: Ένα ταξίδι ανθρωπισμού»…

Ναι! Καλά διαβάσατε. «Ταξίδι ανθρωπισμού»! Οι απειλές. Οι εκβιασμοί. Η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Η φτωχοποίηση της. Η ανεργία. Τα συσσίτια. Τα λιπόθυμα παιδιά από την πείνα. Οι αυτοκτονίες. Οι κατασχέσεις και οι εξώσεις. Οι κομμένες συντάξεις. Οι τσεκουρωμένοι μισθοί.

Όσοι μιλάνε για «ανάπτυξη» στον καπιταλισμό, απαραίτητα μιλάνε για τσάκισμα μισθών, συντάξεων και εργατικών δικαιωμάτων«Όσοι μιλάνε για ανάπτυξη και για επενδύσεις μέσα στον καπιταλισμό που ζούμε, απαραίτητα μιλάνε για μείωση μισθών, συντάξεων, εργατικών δικαιωμάτων κ.λπ. Δεν μπορούν να συμβιβαστούν τα αντιτιθέμενα κοινωνικά συμφέροντα του εργοδότη και του εργαζόμενου» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Europe» της ΕΡΤ1 το Σάββατο, 8 Ιούλη.