Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Έξω οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα από τα σχολεία μας! – Ζήτω η Φιλία των Λαών!


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ενάντια στη διασπορά του εθνικιστικού μίσους στα σχολεία. 




Θέση παίρνει το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών με αφορμή τις προσπάθειες των εθνικιστών να καταλάβουν σχολεία με εθνικιστικά αιτήματα, παίρνοντας παράλληλα θέση και στην υστερία που αναπτύσσεται μετά την υπόθεση Κατσίφα. Καταδεικνύουν τους υπεύθυνους της καλλιέργειας εχθρότητας μεταξύ των λαών, καλώντας το λαϊκό κι εργατικό κίνημα, όπως και τις ΕΛΜΕ να λάβουν ξεκάθαρη στάση ενάντια στην εξάπλωση του εθνικιστικού και ρατσιστικού δηλητηρίου:

Με αφορμή την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι εθνικιστικοί κύκλοι το τελευταίο διάστημα να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο στους μαθητές, καθώς και ορισμένα κρούσματα απειλών σε καθηγητές μπροστά τις σχολικές γιορτές της 28η Οκτωβρίου και της 17ης Νοέμβρη,  απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, καλώντας τους να κάνουν δική τους υπόθεση την απομόνωση του φασισμού.

Όταν ένας τύπος δίχως γνώση καταφέρνει να εκλεγεί πρόεδρος!


 

«Ναι, κύριε Bolsonaro, είναι λυπηρό να βλέπεις πως ένας τύπος χωρίς καμία γνώση, εκτός από τα όπλα, καταφέρνει να εκλεγεί πρόεδρος».


Ανοιχτή επιστολή Κουβανού γιατρού προς τον Πρόεδρο της Βραζιλίας μετά τα απαράδεκτα σχόλια του για την ιατρική αποστολή Κουβανών γιατρών που οδήγησε την Κούβα στην αποσυρσή τους.


Όταν ένας τύπος δίχως γνώση καταφέρνει να εκλεγεί πρόεδρος

«Bolsonaro, φίλε μου, όταν λέτε ότι η Κούβα παρακρατεί τον μισθό μου, σκέφτομαι τα εξής:


1. Αποδέχτηκα τους όρους της παρούσας σύμβασης με δική μου ελεύθερη βούληση και απόφαση.


2. Χάρη σε αυτά τα χρήματα (που κατά τη γνώμη σας παρακρατεί η Κούβα) η μητέρα μου, οι αδελφοί και οι αδελφές μου, ανιψιές και ανίψια, ξαδέλφια, θείοι, θείες, γείτονες, όλη η οικογένεια μου, έχουν εγγυημένη φροντίδα υγείας χωρίς να πληρώνουν τίποτα.


3. Γνωρίζω ότι η μορφωσή μου οφείλεται στα Δημόσια Πανεπιστήμια που υπάρχουν σε ολόκληρη την Κούβα.

 
Στα πανεπιστήμια όπου τα παιδιά των ξυλουργών, δικηγόρων, αγροτών, ταχυδρόμων, γιατρών, δημόσιων υπαλλήλων, κλπ μοιράζονται τις ίδιες αίθουσες ανεξάρτητα φύλου, χρώματος, ιδεολογίας ή εισοδήματος.


Αυτό, Bolsonaro, λέγεται ισότητα. Κάτι που εσείς δεν ξέρετε, επειδή δεν υπάρχει σε μια χώρα όπου η διαφθορά και τα πολιτικά προνόμια κυριαρχούν όλων των πόρων της Βραζιλίας.

Μαγνήτης




Το επεισόδιο ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς στη Μαύρη Θάλασσα έγινε την Κυριακή το απόγευμα. Την επόμενη ακριβώς μέρα, το πρωί της Δευτέρας, ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο «σηκώθηκε» από τη βάση της Σούδας και κατευθύνθηκε προς την Κριμαία, για να αποτελέσει το «μάτι» και το «αυτί» του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Το θέμα αποκαλύφθηκε από ρωσικά Μέσα και επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από τα ουκρανικά, την ώρα που το κατασκοπευτικό βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας. Η άμεση ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας για ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο δείχνει το ρόλο που παίζει στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια όχι μόνο στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και προς Βορρά, στον ανταγωνισμό του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο πόσο επικίνδυνη είναι η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, με τις βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια από τον Εβρο έως την Κρήτη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η χώρα καθίσταται «μαγνήτης» σε περίπτωση που η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση κλιμακωθεί, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι η βάση της Αλεξανδρούπολης, την οποία σχεδιάζουν οι ΗΠΑ, έχει για αποστολή και τον αποκλεισμό του ρωσικού στόλου που πλέει ανοιχτά της Συρίας από τη Μαύρη Θάλασσα...

Βήμα βήμα




Το νέο θερμό επεισόδιο το βράδυ της Κυριακής στο στενό του Κερτς, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι ένα ακόμα βήμα επικίνδυνης κλιμάκωσης στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που φουντώνουν στην περιοχή και ευρύτερα.

Το κάθε τέτοιο βήμα φέρνει τους λαούς ακόμα πιο κοντά σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, συσσωρεύει επιπλέον «εύφλεκτη ύλη» στο έδαφος των οξυμένων ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μια μεριά και τη Ρωσία από την άλλη.

Η Μαύρη Θάλασσα, εξάλλου, παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην επιθετική στρατηγική του ΝΑΤΟ, για την «περικύκλωση» της Ρωσίας.

Στρατηγική που ξεδιπλώνεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς, μέσα από τα σχέδια «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων, την ανάπτυξη της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη μαζί με την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά, τις νέες διοικήσεις και τις συνεχείς ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα ανατολικά και βέβαια την ευρωΝΑΤΟική επέμβαση στην Ουκρανία τα προηγούμενα χρόνια.