Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΑΡΙΔΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22-10-20 11πμ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ




ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com       -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020, 11π.μ.  ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

 

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική δράση του προηγούμενου διαστήματος, παρά τα προβλήματα της πανδημίας, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Απαντάμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που με πολιτική απόφαση δεν αποδίδει τα αναδρομικά, του 11μηνου Ιούνης/15 – Μάης/16, σε όλους τους συνταξιούχους.

Κλείνουμε τα αυτιά μας σε όλους εκείνους  που είτε από τις οθόνες της τηλεόρασης και των υπολογιστών, είτε από τις σελίδες των εφημερίδων, εδώ και ενάμιση χρόνο μοιράζουν αυξήσεις και αναδρομικά στους συνταξιούχους. Γυρνάμε την πλάτη στα σωματεία «υπεργολάβους» της κυβέρνησης και των μεγαλοδικηγορικών γραφείων, που στέλνουν για ακόμα μία φορά τους συνταξιούχους, προφανώς με το αζημίωτο, στα νομικά γραφεία, προβάλλοντας τα εκβιαστικά διλλήματα της κυβέρνησης.

Καταρρέουν ξανά τα ευρωατλαντικά παραμύθια

 

AP

Παταγωδώς κατέρρευσαν για άλλη μια φορά τα ευρωατλαντικά παραμύθια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων ότι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αποτελούν τάχα την «ασπίδα» για την ασφάλεια του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο (με τα «ηχηρά» τάχα «μηνύματα» προς την Τουρκία και συνολικά για τη «σταθερότητα» που διασφαλίζει η παραπέρα «αναβάθμιση» της χώρας σε ορμητήριο του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού), ή μετά την επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ (όπου επικυρώθηκε ο ΝΑΤΟικός «μηχανισμός αποκλιμάκωσης», στην πράξη άλλη μια «πλατφόρμα» επικίνδυνων διευθετήσεων), και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 1-2/10, όπου δόθηκε υποτίθεται η «τελευταία προειδοποίηση» της ΕΕ προς την Τουρκία, ήρθε η νέα NAVTEX της Τουρκίας για έρευνες του «Ορούτς Ρέις» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μια ανάσα από το Καστελόριζο, όπως και οι τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια, στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα εξακολουθούν να παρουσιάζουν το «φαρμάκι» ως «φάρμακο», την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στην οποία βουτάνε όλο και πιο βαθιά για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, ως ασπίδα προστασίας.

Πουρμπουάρ


«Θαύματα» κάνει η κυβέρνηση, για λογαριασμό της εργοδοσίας, με τα γνωστά προγράμματα για την απασχόληση. Τα διαφημίζει μάλιστα και ως «παρέμβαση» υπέρ των εργαζομένων, τους οποίους βαφτίζει «ωφελούμενους». Στην προκειμένη περίπτωση, παίρνει έναν κατώτατο μισθό των 650 ευρώ μεικτά και αφού τον χώσει μέσα στο «καπέλο» των προγραμμάτων της, τον βγάζει ξανά έξω, μειωμένο όμως κατά 450 ολόκληρα ευρώ! Ναι σωστά ακούσατε. Τόσος είναι ο νέος «υποκατώτατος» μισθός που προβλέπεται για τους μακροχρόνια ανέργους, αν έχουν την ...τύχη να προσληφθούν από κάποιον εργοδότη για μερική απασχόληση με τα επιδοτούμενα κυβερνητικά προγράμματα: 200 ευρώ το μήνα, ή 8 ευρώ τη μέρα! Και το καλύτερο; Απ' αυτά τα ψίχουλα, η εργοδοσία δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλει ούτε ένα ευρώ στον εργαζόμενο, αφού όλα είναι επιδοτούμενα. Δηλαδή από χρήματα που καταβάλλει στο κράτος ο ίδιος ο εργαζόμενος! Η ...εφευρετικότητα όλων των κυβερνήσεων, όταν πρόκειται να προσφέρουν στο κεφάλαιο κάποιο νέο εργαλείο στήριξης της κερδοφορίας του, είναι πραγματικά εκπληκτική. Και αν οι εργαζόμενοι δεν βγουν δυναμικά στο προσκήνιο με τα σωματεία τους για να διεκδικήσουν σύγχρονους μισθούς και δικαιώματα, κυβέρνηση και εργοδοσία θα συνεχίσουν να παίζουν τα πιο βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες τους, ζητώντας μάλιστα να τους πουν και «ευχαριστώ» που τους λιώνουν στη δουλειά, δίνοντάς τους πουρμπουάρ αντί για μισθό.

Η ανιστόρητη θεωρία της ΕΕ των δύο άκρων...

 

Της Κάλι Καρά

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι: Τα θρασίμια του ναζισμού κατέθεσαν τα τελευταία νομικά όπλα προκειμένου να μειώσουν αλλά και να απομακρύνουν το ενδεχόμενο φυλάκισης τους.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, υποστηρίζει διά του συνηγόρου ότι πρέπει να του χορηγηθούν ελαφρυντικά καθώς είναι αφοσιωμένος οικογενειάρχης που έχει παράξει έργο.

Ο πρώην υπαρχηγός της εγκληματικής συμμορίας των νεοναζί, Ηλίας Κασιδιάρης, ζητά ελαφρυντικά ως παρεξηγημένο πρόσωπο, φορτωμένο με αρνητική προβολή.