Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


ΚΚΕ: Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών!

 

Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών! τονίζει φυλλάδιο του ΚΚΕ για τον ένα χρόνο του πολέμου μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αναλυτικά:

Το ΚΚΕ απευθύνεται στον λαό που θέλει να ζει ειρηνικά, που δεν αντέχει πια να βλέπει κατεστραμμένους τους άλλους λαούς και τους τόπους τους, που αγωνιά βλέποντας το μπαρούτι του πολέμου να συσσωρεύεται και την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση στην Ουκρανία να κλιμακώνεται.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και τη νεολαία που ανησυχούν από την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Που δεν ανέχονται η γη, ο αέρας και η θάλασσα της πατρίδας μας να μετατρέπονται σε αμερικανοΝΑΤΟικό προγεφύρωμα για την κλιμάκωση των στρατιωτικών αναμετρήσεων. Έτσι καθιστούν τον λαό μας «μαγνήτη κινδύνων».

Δ. Αβραμόπουλος για κυβερνήσεις συνεργασίας: «Δεν μπορείτε να τα βρείτε; Σε τελευταία ανάλυση τα ίδια πράγματα κάνετε»

 



 

Αποκαλυπτικός ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια μιας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που έδωσε στον ΑΝΤ1, αναδεικνύοντας τρία πράγματα. Πρώτον, ότι τα κόμματα που κινούνται στη σφαίρα του κυβερνησιμότητας δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές στη συνείδηση του κόσμου. Δεύτερον, ότι σε ένα μείζον εθνικό θέμα η Ελλάδα «είναι μόνη» -αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι έχει χρεοκοπήσει ο μύθος πως το ΝΑΤΟ είναι η ασπίδα προστασίας της χώρας. Τρίτον, άδειασε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα για τη στάση των ΝΑΤΟϊκών «συμμάχων» ότι δήθεν παίρνουν το «μέρος» της χώρας και στέκονται απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ξεκαθαρίζοντας πως η επίσκεψη Μπλίνκεν είχε στρατηγικό χαρακτήρα να φέρει τις δύο χώρες κοντά. 

Μίλησε για «εθνική συνεννόηση» μπροστά στα μεγάλα θέματα, εσωτερικά και εξωτερικά και επικαλέστηκε υποθετικά κάποιον θαμώνα σε ένα καφενείο που λέει «δεν μπορείτε να τα βρείτε; Σε τελευταία ανάλυση τα ίδια πράγματα θα κάνετε», για να καταδείξει ότι ο κόσμος γνωρίζει πως δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές τα αστικά κόμματα. 

Χυδαιότητα (VIDEO)


 
 

Δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν παιδοογκολογική περίθαλψη”. “Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση με όχημα τις χορηγίες”.

Αυτοί είναι ο τίτλος και ο υπέρτιτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο του “Ριζοσπάστη” που “έκατσαν βαριά” στους παρουσιαστές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού δελτίου του ΣΚΑΪ.

Δεν θέλει χορηγίες, θέλει το κράτος, ο πατερούλης να είναι από πάνω να πληρώνει”, έλεγε ο ένας και ο άλλος συμπλήρωνε: “Εδώ υπάρχει μια χυδαιότητα (…) όταν μιλάμε (...) για τα παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα και με τις οικογένειες τους με τον “Γολγοθά” το καρκίνου, δεν είναι να παίζουμε με τσιτάτα και συνθήματα, είναι να βάζουμε πλάτη σε ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει”. 

Όσα έγραφε το εξώφυλλο του Ριζοσπάστη αποτελούσαν τα συνθήματα-κραυγή αγωνίας της χτεσινής κινητοποίησης από υγειονομικούς, σωματεία και φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο που μετατρέπει σε «Ιδιωτικού Δικαίου» την Ογκολογική Μονάδα Παίδων του «Αγία Σοφία», το Ογκολογικό Τμήμα του Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», καθώς και άλλα Τμήματα και Κλινικές. Δεν ξέρουμε αν το κατάλαβαν ή έβαλαν μπρος απλά την αντιΚΚΕ κασέτα...

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 25 - 26 Φλεβάρη

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 25 - 26 Φλεβάρη:

Ενας χρόνος πολέμου ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία

Ισχυρό ΚΚΕ: Το μόνο καθαρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή! 

  • Ο λαός έχει συμφέρον όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνηση να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμα μετά τις εκλογές. Για να είναι αδύναμη η στήριξη του πολέμου. Για να βγει πιο δυνατή η λαϊκή θέληση για απεμπλοκή από το μακελειό. 
  • Εχει χρεοκοπήσει το παραμύθι ότι η βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο είναι «εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητα», ότι βάζει «φρένο» στις αμφισβητήσεις της τουρκικής αστικής τάξης. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δίνουν αέρα στα πανιά της προκλητικότητας της Τουρκίας, για να μείνει στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και να στηρίξει τα σχέδιά τους.