Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Χωρίς «ταμπού»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Πάνω από 200 δισ. ευρώ κρατική βοήθεια για τα μονοπώλιά της ετοιμάζει η Γερμανία, για να αντεπεξέλθουν στη λεγόμενη «ενεργειακή κρίση», μεταφέροντας στην ουσία το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω εκτόξευσης των τιμών Ενέργειας στον λαό. Αντίστοιχα μέτρα παίρνονται και στην υπόλοιπη ΕΕ, αλλά και στη χώρα μας, με τον λογαριασμό να γράφει πολλά μηδενικά.

Το κράτος των καπιταλιστών δηλώνει «παρών» με όλα τα μέσα στη στήριξη της κερδοφορίας τους σε ανάπτυξη και κρίση. Το είδαμε και στην προηγούμενη οικονομική κρίση, όπου μέχρι και παρεκκλίσεις από το δύσκαμπτο Σύμφωνο Σταθερότητας είχαν αποφασιστεί, προκειμένου να ανοίξουν οι κρουνοί της χρηματοδότησης και των φτηνότερων δανείων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ποιος πληρώνει όλα αυτά είναι πέρα από κάθε αμφιβολία: Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Οι κυβερνήσεις εμφανίζουν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ως «ανακούφιση» τάχα για τον λαό, ενώ στην πραγματικότητα αυτός πληρώνει είτε άμεσα, με αύξηση της φορολογίας και νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα», είτε μακροπρόθεσμα, φορτώνοντας στο σβέρκο του ένα τεράστιο κρατικό χρέος που θα αποπληρωθεί από τη δική τους τσέπη.

Προετοιμασία εδάφους για πογκρόμ πλειστηριασμών και κατασχέσεων

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

RIZOSPASTIS

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να σφίξει και άλλο τη θηλιά στον λαιμό των εργαζομένων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων, προδιαγράφει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψήφισαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Είσπραξης των Δημοσίων Εσόδων.

Με τον «εκσυγχρονισμό» αυτό η κυβέρνηση επικαιροποιεί, «παγιώνει» και ενισχύει όλο αυτό το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που έχτισαν διαδοχικά όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις με πλήθος αντιλαϊκών νόμων και αφορά το πώς το κράτος θα γίνει πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό στο κυνηγητό των αδύναμων, να εισπράττει, να κατάσχει, να βγάζει με συνοπτικές διαδικασίες στο σφυρί τη λαϊκή στέγη και περιουσία για να ενισχύονται οι επενδύσεις και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι άλλωστε είναι στο απυρόβλητο.

Αλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο, έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα στα λαϊκά στρώματα λέγοντας ότι «έχουν αναθεωρηθεί, επικαιροποιηθεί προς το δυσμενέστερο όλες οι ευρωπαϊκές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, δείχνοντας ότι θα έχουμε υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και του χρόνου. Αρα, χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συνετοί στην άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής». Προαναγγέλλει έτσι νέα οδυνηρά αντιλαϊκά μέτρα, για να συνεχίσει «η ελληνική οικονομία να έχει υψηλές αντοχές» που, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό φαίνεται από την «αύξηση - ρεκόρ» στις άμεσες ξένες επενδύσεις και στις εξαγωγές, στο τζιράρισμα εκατομμυρίων που καταγράφουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, των οποίων ο κύκλος εργασιών το πρώτο 6μηνο του 2022 είναι αυξημένος κατά 32% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κ.ά.

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ «Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου» - Συγκλονίζει η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Συγκλονιστική, για ακόμη μια φορά, η Μάγδα Φύσσα στην κατάθεσή της στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

«Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου» ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε. 

Η Μ. Φύσσα περιέγραψε όσα γνωρίζει ότι έγιναν το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο γιος της πήγε με τη σύντροφό του Χρύσα και φίλους του στην καφετέρια «Κοράλλι» για να δουν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εκεί, όπως είπε η μητέρα του μουσικού, βρίσκονταν δύο άτομα ντυμένα με ρούχα της Χρυσής Αυγής, με παντελόνι παραλλαγής και την μπλούζα της οργάνωσης ανάποδα ώστε να μη φαίνεται το σήμα της.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής

 

 

Παραθέτουμε το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία με τίτλο: «Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής»: 

«1. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη της χώρας, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και της υπαίθρου, επαγγελματίες, βιοτέχνες, επιστήμονες και αγρότες, στους νέους και τις νέες που φοιτούν στην Τριτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Τους καλούμε σε αποφασιστικό, μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους, του βιοτικού επιπέδου και εισοδήματός τους, για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Για ένα μέλλον χωρίς την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα του σήμερα.

Τώρα ήρθε η ώρα να φανεί η δύναμη του λαού.

Η αγανάκτηση και η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας.