Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Ακριβές εκλογές...



Είμαστε σχεδόν δυο μήνες πριν από τις εκλογές. Οσο πιο κοντά ερχόμαστε στην ημερομηνία διεξαγωγής τους, τόσο πιο φανερό γίνεται ότι για τον λαό η ψήφος είναι ένα δικαίωμα που θα το πληρώσουν ακριβά τα φτωχά λαϊκά στρώματα!

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που το καπιταλιστικό σύστημα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου έχουν μετατρέψει τη ζωή με δικαιώματα σε «άπιαστο όνειρο», για τον λαό και ειδικότερα για τη νέα γενιά τα εμπόδια στην άσκηση των δικαιωμάτων τους γίνονται ακόμα περισσότερα. Ακόμα και για να ψηφίσει ένας άνθρωπος σήμερα, χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι, οι οποίοι για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τους δήμους όπου είναι γραμμένοι. Τα έξοδα όμως της μετακίνησης, σε πολλές περιπτώσεις και ολόκληρων λαϊκών οικογενειών, είναι υπέρογκα, με υψηλές τιμές εισιτηρίων σε ΚΤΕΛ, πλοία, τρένα κ.λπ., πολύ ακριβή βενζίνη, πανάκριβα διόδια.

Αντικομουνισμός και διαπιστευτήρια προς το «σοσιαλδημοκρατικό κέντρο»



Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στη σοσιαλδημοκρατία απαιτεί διαπιστευτήρια κι αντικομουνιστικές επιδόσεις, που εμφανίζονται με “αντιφασιστικό” περίβλημα και το πρόσημο της διδασκαλίας του ολοκληρωτισμού. Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ δε θεώρησε καλό να απουσιάσει από αυτή τη «σταυροφορία».

Στη χώρα μας, για λόγους πολιτικούς και ιστορικούς, ο ανοικτός αντικομουνισμός δεν είχε ως σήμερα ενταχθεί ως «επίσημο» μάθημα στην διδακτική ύλη των Πανεπιστημίων. Όχι ότι τα πράγματα ήταν ιδανικά. Απλά μαθήματα αυτού του είδους δεν βρήκαν ανταπόκριση και δεν κυριάρχησαν στη διδακτική ύλη. Για να εξυπηρετηθούν οι ιδεολογικές ανάγκες της άρχουσας τάξης προτιμήθηκε ο έμμεσος δρόμος της πρόκλησης σύγχυσης δια του μεταμοντερνισμού, του κονστρουκτιβισμού και άλλων «αγνωστικιστικών» μεθοδολογιών που η αστική «επιστήμη» έχει επιστρατεύσει.

Αυτή είναι η άθλια μοίρα των «σκυλευτών». Να μνημονεύουν πιότερο τους χορηγούς τους από τους «τιμώμενους»!



Με ένα άθλιο θέατρο και απύθμενη υποκρισία τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου, χρησιμοποίησαν για μια ακόμη χρονιά το όνομα του Αγωνιστή και Κομμουνιστή Δημάρχου Παναγιώτη Αφαλή, στον αγώνα δρόμου που διοργανώνουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στην τελετή έναρξης ο Δήμαρχος κ. Δανιηλίδης
  -  Δεν ντράπηκε να ευχαριστήσει τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα αθλητικά τμήματα του Δήμου. Τους έκρυψε όμως πως λίγους μήνες πριν ευχαριστούσε το ίδιο κάποιους άλλους συμβασιούχους - 22 εργαζόμενους στην καθαριότητα - για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν να κρατήσουν καθαρό το Δήμο από τα χιόνια και τους πάγους. Σήμερα αυτούς τους συμβασιούχους, με δική του απόφαση, τους ΑΠΟΛΥΕΙ, στέλνοντας τους στην ανεργία.
 
-        Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες δημότες, κρύβοντας τους όμως πως αρνείται τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για δωρεάν συμμετοχή άνεργων και φτωχών οικογενειών στα αθλητικά και πολιτιστικά τμήματα του Δήμου
 
-        Δεν ξέχασε βέβαια να ευχαριστήσει τους «χορηγούς» της εκδήλωσης για τα μπλουζάκια (με την τυπωμένη στάμπα τους), τα αθλητικά παπούτσια «υψηλής τεχνολογίας», τα νερά, τους χυμούς και τα φρούτα που προσέφεραν.

Ξετσίπωτοι


Να καπηλευτεί τους αγώνες του λαού και να τους φέρει στα μέτρα των «προοδευτικών μετώπων» που οικοδομεί με τα διάφορα απολειφάδια του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, αλλά και κυβερνητικούς συνοδοιπόρους από τους εθνικιστές ΑΝΕΛ, προσπάθησε ξανά από το Γαλάτσι ο Αλ. Τσίπρας. Σύμφωνα με όσα είπε, στην «προοδευτική συμμαχία» «συναντιούνται δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες από τηn τιμημένη γενιά της Aντίστασης και του αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα, τη μεγάλη παράδοση του ΕΑΜ. Τη γενιά του 1-1-4 και του Πολυτεχνείου. Τον δημοκρατικό κόσμο της μεταπολίτευσης. Μέχρι τις νέες και τους νέους των αγώνων στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων». Τι σχέση έχουν οι αγωνιστικές παραδόσεις της ΕΑΜικής Αντίστασης, οι αντιδικτατορικοί αγώνες, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τις υποκλίσεις στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως με τη λογική του «μικρότερου κακού» και την υποταγή στον αρνητικό συσχετισμό, κήρυκας του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλητηριάζοντας με ισχυρές δόσεις συντηρητισμού τις συνειδήσεις κυρίως των νέων; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν θητεύσει στην κυβερνητική υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στηρίζοντας αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, ιμπεριαλιστικά σχέδια, ψηφίζοντας μνημόνια και συγκυβερνώντας όλοι μαζί με τον ΛΑ.Ο.Σ.; Οσα «Bella Ciao» κι αν παίξουν στις συγκεντρώσεις τους, δεν μπορούν να ξεπλυθούν. Και πρέπει το θράσος και η ξετσιπωσιά τους να αποτελέσουν κριτήριο συμπόρευσης με το ΚΚΕ για κάθε προοδευτικό, αγωνιστή και πραγματικά αριστερό.

Ναρκοπέδιο


  Πηγή: Eurokinissi

Ένα πραγματικό ναρκοπέδιο για το λαό είναι τα κάλπικα διλήμματα που ρίχνει στο τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τα «εγκαίνια» της κατ' όνομα «προοδευτικής συμμαχίας». Τα διλήμματα αυτά είτε είναι ψεύτικα, είτε έχουν ήδη απαντηθεί από την ίδια την κυβέρνηση, συνολικά με το αντιλαϊκό της έργο, σε συνέχεια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Για παράδειγμα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει απαντήσει στο ερώτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός στο Γαλάτσι, ότι δεν είναι «με τις ανάγκες των πολλών». Τις ανάγκες αυτές συνέχισε να τις τσακίζει, να τις υποβαθμίζει όλα αυτά τα χρόνια, για να υπηρετήσει «τα συμφέροντα των λίγων», των επιχειρηματικών ομίλων, με ένα τρίτο μνημόνιο και ένα «μεταμνημονιακό» μνημόνιο έως το 2060, με δεκάδες αντεργατικούς νόμους, με φοροαπαλλαγές και προνόμια για τα μονοπώλια.