Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Βίντεο δείχνει την αστυνομία να ανοίγει τον δρόμο στους εισβολείς (VIDEO-ΦΩΤΟ)


Πηγή: Associated Press

Καθώς οι εικόνες από τη χθεσινή εισβολή των ακροδεξιών ομάδων στο Καπιτώλιο συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου, αποτυπώνοντας την περιβόητη ...«αμερικανική δημοκρατία», στο εσωτερικό των ΗΠΑ αποκαλύπτονται διάφορες πλευρές που ενισχύουν τα ερωτηματικά για τον τρόπο που έδρασαν αυτές οι ομάδες και αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν ότι η χθεσινή εξέλιξη δεν ήταν αποτέλεσμα της ιδιοτροπίας του Τραμπ, αλλά ένδειξη ενός βαθέος διχασμού ανάμεσα σε τμήματα της κυρίαρχης τάξης στις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ώρες όλο και φουντώνουν οι φήμες ότι οι φύλακες του Καπιτωλίου βοήθησαν την είσοδο των διαδηλωτών, ενώ υπάρχουν στο διαδίκτυο και βίντεο που δείχνουν τους άνδρες της US Police Capitol να ανοίγουν τα κιγκλιδώματα επιτρέποντας την είσοδο των οπαδών του Τραμπ.

«Στα τσακίδια»! Ποιος και τι;



Όσο δε στέλνουμε στα τσακίδια τον καπιταλισμό, τόσο κινδυνεύουμε οι χρονιές που έρχονται να είναι copy paste αυτής που φεύγει.

Όπως και να το κάνουμε, το γύρισμα της φετινής σελίδας του ημερολογίου που θ’ αλλάξει τη χρονιά και θα μας βάλει στην τρίτη δεκαετία του εικοστού πρώτου αιώνα, είναι πιο βαρύ, και σίγουρα διαφορετικό εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Τα γλυκερά συνηθισμένα αλλά και ειλικρινή και ζεστά λόγια των ευχών για καλή χρονιά κι ευτυχισμένον το νέον έτος, συχνά βγαίνουν πίσω από σφιγμένα δόντια ανακατεμένα με σάλιο φόβου και μια διατεταγμένη αισιοδοξία, υπαγορευμένη απ’ το… «γαμώτο» της πανδημίας. Δεν ξέρω αν θ’ άρχιζα έτσι τη στήλη μου σήμερα, αν στην οθόνη του υπολογιστή δεν έβγαινε μια διαφήμιση κάποιου, δεν έχει σημασία ποιου προϊόντος, που με μεγάλα γράμματα έλεγε «στα τσακίδια 2020» και με μικρότερα την προσφορά, χαμηλότερη των 20 ευρώ.

Τείχος ανοσίας στον κορονοϊό και στις εγκληματικές πολιτικές

 

Το ΚΚΕ λέει ένα μεγάλο «ναι» στον μαζικό εμβολιασμό και ένα μεγάλο «όχι» στην πολιτική που θέλει να παρουσιάσει το εμβόλιο ως άλλοθι για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Με το πιο αισιόδοξο σενάριο, χρειάζεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο και τουλάχιστον εμβολιασμός του 50% του πληθυσμού για να δημιουργηθεί ένα ισχυρός τείχος ανοσίας στη χώρα.

Αν σε αυτούς τους μήνες δεν υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, και ο εμβολιασμός θα υπονομεύεται και η πανδημία δεν θα αντιμετωπίζεται.

Δέκα μήνες πήρε στον επιστημονικό κόσμο να δημιουργήσει εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ζωντανή απόδειξη ότι οι δυνατότητες της επιστήμης, της παραγωγής και της τεχνολογίας είναι ανεξάντλητες.

Δέκα μήνες η κυβέρνηση άφησε τον λαό μας εκτεθειμένο, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ζωντανή απόδειξη ότι η καπιταλιστική κερδοφορία δεν λογαριάζει ζωές μπροστά στα κέρδη.