Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ



 


Με σύνθημα: «Αγώνας ενωτικός - μαζικός - ταξικός για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα», χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι διαδήλωσαν το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα σε κάθε εργαζόμενο για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕΔημήτρη Κουτσούμπα.

Πίσω από τα πανό των Συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς, έδωσαν την πρώτη μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.

Έκαναν ξεκάθαρο ότι θα είναι σε ετοιμότητα και σε εγρήγορση για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη, προετοιμάζοντας μαζική συντονισμένη απεργιακή απάντηση, καθώς σήμερα δεν αποτελεί μονόδρομο η σύνθλιψη των δικαιωμάτων και ο συμβιβασμός με τα ελάχιστα.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν μαχητικό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από τους απεργοκτόνους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να χτυπήσει ξανά το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και να βάλει τα Συνδικάτα στο γύψο. Τόνισαν πως το δικαίωμα των εργαζομένων στη συλλογική οργάνωση είναι αδιαπραγμάτευτο.