Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Εργατικό λαϊκό ποτάμι στη Θεσσαλονίκη - Συλλαλητήριο και την Κυριακή (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Ενα νέο εργατικό λαϊκό ποτάμι ξεχύθηκε το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη για το έγκλημα στα Τέμπη. 

Ήδη ανακοινώθηκε νέο συλλαλητήριο την Κυριακή, 12 Μάρτη, στις 11:30 στο πέταλο της Αριστοτέλους.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους είναι πως η κεφαλή της πορείας πέρασε από τον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ και οι τελευταίοι διαδηλωτές ήταν πίσω σε μεγάλη απόσταση.

Η πολύ μεγάλη πορεία έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με τους διαδηλωτές να κρεμούν πανό, να αφήνουν λουλούδια στην πύλη και φαναράκια στον ουρανό για τους νεκρούς...  

Το έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί θα γίνουν όλων των νεκρών η φωνή, το μήνυμα τους. 

Τι ήξερε η Αμερικάνικη Πρεσβεία για την προσπάθεια προβοκάτσιας στο Σύνταγμα;

 

Ένα sms που προκαλεί ερωτηματικά. Αποκαλυπτικό το χρονικό του στημένου σκηνικού για να χτυπηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο

 

 

«Ειδοποίηση για διαδηλώσεις»: Αυτό ήταν το μήνυμα που διακινούσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, την Παρασκευή 3 Μάρτη, απευθυνόμενη σε Αμερικανούς πολίτες, ενημερώνοντάς τους για πιθανές συγκρούσεις τις επόμενες μέρες!

Υπενθυμίζεται ότι μόλις δύο μέρες μετά, στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 6 Μάρτη, ομάδα κουκουλοφόρων, έστησε τα γνωστά σκηνικά με τις κατασταλτικές δυνάμεις, πετώντας τους φωτοβολίδες και μολότοφ, με τα ΜΑΤ να απαντούν ρίχνοντας χημικά στους χιλιάδες διαδηλωτές.

Ένα σκηνικό στημένο από την αρχή μέχρι το τέλος, για το οποίο όπως φαίνεται ... κάτι ήξερε η Πρεσβεία!

Σε ίδιες ράγες

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Φταίει το κράτος ή η εταιρεία» για το δυστύχημα στα Τέμπη, αναρωτιούνται ορισμένοι «πονηρά», πετώντας στάχτη στα μάτια για τις αιτίες του δυστυχήματος και τον πραγματικό ένοχο: Το κράτος των ομίλων, των εταιρειών, που με οποιαδήποτε κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να στηρίξει τις επενδύσεις και την κερδοφορία τους, θυσιάζοντας τις ανάγκες, την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.

Το κράτος αυτό, με κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, είναι που «έσπασε» τον ΟΣΕ σε χίλια κομμάτια στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» και πούλησε τα φιλέτα σε ιδιώτες, για να εκμεταλλεύονται το μεταφορικό έργο. Αυτό το κράτος τούς παραχωρεί τις υποδομές, που η ανάπτυξη και η συντήρησή τους είναι πολύ κοστοβόρες και φορτώνονται εξολοκλήρου στον λαό.