Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Μόνο το ΚΚΕ είναι στρατηγικός αντίπαλος της κυβέρνησης - Καταθέτει καθημερινά μομφή, μαζί με τον λαό και τους αγώνες του (VIDEO)


 
 

Το ΚΚΕ υπερψηφίζει με το δικό του σκεπτικό την πρόταση δυσπιστίας που έχει κατατεθεί προς την κυβέρνηση, αλλά δεν μένει μόνο σε αυτό: Καταθέτουμε εδώ μέσα στη Βουλή τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά, μαζί με τον λαό, την ελληνική νεολαία, το εργατικό - λαϊκό κίνημα στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τις συνέπειές της. Τα παραπάνω τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Μομφή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και όχι μόνο μία, αλλά πολλές μομφές», σημείωσε. Εξήγησε ότι η μομφή του ΚΚΕ αφορά το έγκλημα των Τεμπών και την άθλια προσπάθεια συγκάλυψης. Επίσης, το ΚΚΕ καταθέτει μομφή στην κυβέρνηση γιατί εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, γιατί έχει στείλει τη φρεγάτα «Ύδρα» στο στόμα του λύκου, γιατί φορτώνει στον λαό τα βάρη της ακρίβειας, αλλά και για το έγκλημα που πάει να διαπράξει στη ΛΑΡΚΟ, για το νόμο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, για την πολιτική στην αγροτική παραγωγή.

«Μομφή για όλη σας την πολιτική από την αρχή μέχρι το τέλος», είπε. Πρόσθεσε πως απέναντι σε αυτή την πολιτική «δεν αναγνωρίζουμε κανένα ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο στην παρέα των κομμάτων της ξεπεσμένης και αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας». Το ΚΚΕ αναγνωρίζει πραγματικό αντιπολιτευτικό ρόλο μόνο στον λαό και στο κίνημά του, σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτοί οι αγώνες είναι η γνήσια και αποτελεσματική μομφή που «έχει καταφέρει να στριμώξει την κυβέρνηση» και σε αυτή τη μομφή καταθέτει το ΚΚΕ τις δυνάμεις του.

Δύναμη

 

Την ώρα που η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αντάλλασσαν ...χαρτοπόλεμο σε «υψηλούς τόνους», κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές εμπόδιζαν με τα σώματά τους μια αμαξοστοιχία με δεκάδες αμερικανικά άρματα μάχης να αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη προς το ιμπεριαλιστικό μέτωπο της Ουκρανίας. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στην Καβάλα, δεκάδες διαδηλωτές χάλαγαν τη φιέστα του δημάρχου με την μπάντα του αμερικανικού στρατού, που παιάνιζε για να ξεπλύνει τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες. «Σκούζει» λοιπόν η κυβέρνηση για τα «επιχειρηματικά συμφέροντα» που την ...πολεμάνε μέσω και του Τύπου, «σκούζουν» και οι άλλοι για το «κράτος δικαίου» που δεν υπάρχει, επειδή η κυβέρνηση «χειραγωγεί» τον Τύπο. Την ίδια ώρα, όμως, μετατρέπουν «κοινή συναινέσει» τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Τύπος, για τον οποίο διαμαρτύρονται, δεν βρίσκει ούτε δυο αράδες να γράψει, ούτε μια λέξη να πει για τις σημαντικές αυτές παρεμβάσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που αποτελεί τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική των κερδών και των συμφερόντων της αστικής τάξης. Μέρες που είναι, 25 χρόνια μετά τη ΝΑΤΟική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, ο λαός έχει πολλά παραδείγματα για να θυμάται πού βρίσκεται η πραγματική του δύναμη: Απέναντι σ' αυτήν την εγκληματική πολιτική, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Ο «αόρατος» πόλεμος για την εκμετάλλευση της ουκρανικής γης

 

Πηγή: Φωτο  kythera.news


Εδώ και 10 περίπου χρόνια, εξελίσσεται στην Ουκρανία ένας «αόρατος» πόλεμος για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση της εύφορης γης. Στον σιτοβολώνα της Ευρώπης, με τις μεγαλύτερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, τεράστια πολυεθνικά μονοπώλια και ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, που ξεπήδησαν από την καπιταλιστική παλινόρθωση, κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος αυτών των εδαφών, στήνοντας πάνω σ' αυτά μπίζνες δισεκατομμυρίων, που ούτε ο πόλεμος των τελευταίων δύο ετών δεν έχει διαταράξει, πέρα από ορισμένες «απώλειες» στα ανατολικά, όπου εύφορες εκτάσεις αλλάζουν χέρια, από δυτικά σε ρωσικά μονοπώλια.

Σύμφωνα με μελέτη του αμερικανικού Ινστιτούτου Οκλαντ (Oakland Institute), η Ουκρανία διαθέτει 33 εκατομμύρια εκτάρια (1 εκτάριο = 10 στρέμματα) καλλιεργήσιμης γης, το 1/3 της συνολικής καλλιεργήσιμης γης στην ΕΕ και από τις πιο εύφορες στον κόσμο. Από αυτά, περίπου 4,3 εκατομμύρια εκτάρια χρησιμοποιούνται για γεωργία «μεγάλης κλίμακας», με τον κύριο όγκο (3 εκατομμύρια εκτάρια) να βρίσκεται στα χέρια μόλις 12 μεγάλων ομίλων του αγροτοδιατροφικού τομέα. Αλλα 5 εκατομμύρια εκτάρια - το διπλάσιο της Κριμαίας! - έχουν περάσει «λάθρα» και με αδιαφανείς διαδικασίες από την ιδιοκτησία του κράτους στην εκμετάλλευση από ιδιωτικά συμφέροντα.

Η συνολική έκταση της γης που ελέγχεται σήμερα από τα μονοπώλια, εγχώρια και ξένα, είναι πάνω από 9 εκατομμύρια εκτάρια, δηλαδή πάνω από το 28% της καλλιεργήσιμης γης της χώρας! Το υπόλοιπο καλλιεργείται από περίπου 8 εκατομμύρια Ουκρανούς αγρότες που στην πλειοψηφία τους παραπαίουν, εξαιτίας της ανύπαρκτης στήριξης από το κράτος, προς όφελος των μεγάλων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που κρατούν στα χέρια τους το κλειδί του επισιτιστικού ανεφοδιασμού ολόκληρων κρατών!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σε «πραγματικό κίνδυνο» το πλήρωμα της «Υδρας» για τα «καθήκοντα» του κεφαλαίου

 

 

Για ακόμα πιο βαθιά εμπλοκή στα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟϊκού άξονα στην ευρύτερη περιοχή ετοιμάζεται η κυβέρνηση, εκθέτοντας τον λαό και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Χαρακτηριστικά όσα είπε σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1» ο υπουργός Άμυνας Ν. Δένδιας σχετικά με την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής επιχείρησης «Aspides».

Ο υπουργός επικαλέστηκε για πολλοστή φορά «τους λόγους και την αναγκαιότητα που βάζουμε τα στελέχη μας σε κίνδυνο». «Δεν θέλω να κοροϊδέψω την ελληνική κοινωνία», είπε, «τα στελέχη μας είναι σε κίνδυνο, αυτή είναι πραγματική εμπόλεμη ζώνη, δεν είναι ούτε άσκηση, ούτε επίδειξη σημαίας. Είναι εκεί όμως για να προασπίσουν το συνταγματικό τους καθήκον, την προστασία των συμφερόντων της πατρίδας, του επιπέδου ζωής των Ελλήνων, τις δυνατότητες της χώρας μας να παίζει τον ρόλο της, τον ρόλο των λιμανιών μας και επίσης ένα ευρύτερο καθήκον, το ευρωπαϊκό μας καθήκον», πρόσθεσε, όταν στην πράξη διακυβεύονται τα συμφέροντα των ομίλων της ναυτιλίας και της διαμετακόμισης, όπως και της ανάγκης της ΕΕ να εμφανιστεί δυναμικότερα στις αντιπαραθέσεις της με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Ο ίδιος ο υπουργός διευκρίνισε, άλλωστε, ότι «η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει αμυντικές δυνατότητες. Δεν είναι δυνατόν να παριστάνει τον οικονομικό γίγαντα και τον γεωπολιτικό νάνο συγχρόνως».

ΠΑΣΟΚ: Αυτογκόλ από τα αποδυτήρια


Πηγή: Eurokinissi

 

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την συζήτηση που ξεκίνησε με την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και από τους τίτλους των ειδησεογραφικών μέσων μπορεί κάποιος εύκολα να θέσει ορισμένα ερωτήματα.

Διαβάζουμε για παράδειγμα σε τίτλο:

«Πρόταση δυσπιστίας: Για Τέμπη, κράτος δικαίου και διαρροή e-mails εγκαλεί την κυβέρνηση ο Ανδρουλάκης».

Ο τίτλος μια χαρά είναι, τα ερωτήματα προκύπτουν όσον αφορά το τί αντιπολίτευση άσκησε το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ με βάση τις αιχμές που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ «ξεχώρισε» για την πρόταση δυσπιστίας.

Ενδεικτικά και ανά θέμα: