Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Μέτρα από την ακρίβεια μπορεί να επιβάλουν τώρα μόνο οι αγώνες του λαού!

 

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μέτρα για την ανακούφιση από την ακρίβεια μπορεί να επιβάλουν τώρα μόνο οι αγώνες του λαού!

Ακρίβεια: Πόλεμος που ξεκίνησε πριν τον πόλεμο

Οι αυξήσεις στην Ενέργεια, σε βασικά είδη κατανάλωσης δεν ήρθαν τώρα.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, του κυνηγητού του μέγιστου κέρδους, της πολιτικής της ενεργειακής μετάβασης. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία δίνει περαιτέρω ώθηση στο ράλι των τιμών που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο. Η κυβέρνηση κρύβει όλα αυτά πίσω από τον πόλεμο για να βγάλει λάδι την πολιτική της, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων.

Η «πράσινη μετάβαση» οδηγεί στη γρήγορη μετάβαση στην ενεργειακή φτώχεια, σε εκτίναξη των τιμών, σε απαξίωση παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, όπως ο λιγνίτης. Η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ οδηγεί στην παραπέρα ενεργειακή εξάρτηση, με τον λογαριασμό να στέλνεται στα μόνιμα υποζύγια, στα λαϊκά νοικοκυριά. Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον μηχανισμό του «χρηματιστηρίου της Ενέργειας», του «εμπορίου ρύπων», που εκτόξευσαν την τιμή του λιγνίτη. Η προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ να πάρει μέτρα «όπως σε όλη την Ευρώπη» αποτελεί απόδειξη ότι βρίσκονται στην ίδια βάρκα, καθώς οι λαοί σε όλη την Ευρώπη ματώνουν από τις αυξήσεις, την ακρίβεια, τις ελλείψεις.

Καμιά αναμονή, ούτε προσμονή! Ολοι στην απεργία!

 

Η «εργαλειοθήκη» της κυβέρνησης για τη διαχείριση της ακρίβειας, σε συνθήκες «πολεμικής οικονομίας» - όπως την αποκαλούν - έχει ξεκάθαρο στόχο να φορτώσει στον λαό τον λογαριασμό του πολέμου και της ελληνικής εμπλοκής, όπως πληρώνει μέχρι σήμερα την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ στην Ενέργεια, στην αγροτική παραγωγή, στην οικονομία κ.τ.λ. Αυτά που παρουσιάζουν ως «φάρμακο» για τα λαϊκά στρώματα είναι στην πραγματικότητα «φαρμάκι»...

Οι διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή απόκλιση απ' όσα «αντέχει η οικονομία» και οι παρεμβάσεις, όπως αυτή του ΔΝΤ, που βάζει θέμα ακόμα και για τις αυξήσεις - ψίχουλα στον κατώτερο μισθό, όταν ο πληθωρισμός «τρέχει» με 8%, δείχνουν ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τα μέτρα «ανακούφισης» που πήρε ή σχεδιάζει η κυβέρνηση, ούτε από τα σχέδια «έκτακτης ανάγκης» που παρουσιάζει ως δήθεν εναλλακτική ο ΣΥΡΙΖΑ, για «να μαζέψει το χαρτί» της λαϊκής δυσαρέσκειας που μεγαλώνει.

Αντίθετα, θα κληθεί να πληρώσει διπλά και τρίδιπλα όχι μόνο τα μέτρα θωράκισης της «πράσινης» καπιταλιστικής κερδοφορίας, που διευρύνονται ακατάπαυστα, με το Ταμείο Ανάκαμψης, τους «αναπτυξιακούς» νόμους και την επιτάχυνση των επενδύσεων σ' αυτούς τους τομείς, αλλά και τα ελάχιστα που μασκαρεύονται από την κυβέρνηση ως μέτρα «στήριξης» του λαϊκού εισοδήματος, όπως η επιδότηση μερικών δεκάδων ευρώ στα τιμολόγια του ρεύματος.

Να σταματήσει άμεσα κάθε συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΜΗΝΙΤΗ

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Συνεχίζουν να καταφτάνουν στο «alt.gr» επιστολές νέων στρατευμένων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν. Σε επιστολή του ο σμηνίτης Κωνσταντίνος Τζαβάρας που υπηρετεί στην 120 ΠΕΑ – Καλαμάτα, σημειώνει: 

«Τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο εγώ, όσο και όλος ο ελληνικός λαός, παρακολουθούμε τις ανησυχητικές εξελίξεις, που έχουν ακολουθήσει την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή η επέμβαση, δεν ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων ανταγωνισμών, ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ από τη μία, και στη Ρωσία και τους δικούς της συμμάχους από την άλλη. Και τα δύο αυτά στρατόπεδα, έχοντας ως στόχο την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, των δικτύων μεταφοράς ενέργειας, τα ίδια τα εδάφη της περιοχής, λύνουν τους διαφορές τους πάνω στις πλάτες του λαού της Ουκρανίας, ο οποίος πληρώνει ακριβά τις συνέπειες εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και όχι μόνο τον τελευταίο μήνα.

Απεργία και κλιμάκωση


 

Η αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία είναι μια μεγάλη μάχη που πρέπει να δοθεί απ' άκρη σ' άκρη, σε όλη τη χώρα, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Να εξαντληθούν οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, για να είναι χιλιάδες οι χώροι δουλειάς που θα «νεκρώσουν», κάθε συνδικάτο να μετρήσει πολλούς νέους απεργούς, να γίνουν νέες εγγραφές στα σωματεία.

Να βρεθούν στον δρόμο με τα πανό των σωματείων τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, να συναντηθούν στον κοινό αγώνα με τους αυτοαπασχολούμενους και τους βιοπαλαιστές αγρότες. Είναι ήδη μια «κερδισμένη» μάχη, αποτελεί σταθμό κλιμάκωσης της πάλης των εργαζομένων, με επόμενο σταθμό κλιμάκωσης την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι ίδιες εξελίξεις είναι που επιβάλλουν τον πολλαπλασιασμό των εστιών αντίστασης και διεκδίκησης, της πάλης ενάντια στην ακρίβεια, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επιπτώσεις του, που φορτώνονται στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.