Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Να γιατί είναι πρόσφυγες, φασίστα


Το 84% των φυλακισμένων στα νησιά του Αιγαίου (το 52% γυναικόπαιδα) προέρχονται από 5 εμπόλεμες ζώνες - Επίσημα στοιχεία
Μετά τα γεγονότα στη Μόρια, ένας εθνικιστικός εσμός, επιδοτούμενος από πολιτικά και μιντιακά κέντρα, επιδίδεται στη συνήθη σκατοψυχιά με «όπλο» το ψέμα, την παραχάραξη, τον δικολαβισμό, την πρόκληση καταγμάτων στο αυτονόητο, στο οφθαλμοφανές, στην αλήθεια.

Από τα πιο αγαπημένα «επιχειρήματα» αυτού του συρφετού, όσον αφορά τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, είναι και τούτο: «Και που τους είδατε τους πρόσφυγες; Και γιατί είναι πρόσφυγες; Είδατε κανένα πόλεμο στις χώρες τους;»…

Παρακάμπτουμε την «φιλανθρωπία» αλλά και την υποκρισία αυτής της ρατσιστικής σάρας και μάρας, που τάχα μου διαθέτει τον «ορθολογισμό» να διακρίνει τον πρόσφυγα από τον μετανάστη, και που τάχα μου αναγνωρίζει δικαιώματα στον πρώτο, αλλά όχι στον δεύτερο, ενώ στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένα φάρα στον μόνο που αναγνωρίζει δικαιώματα σε αυτή τη ζωή είναι στα άντερά της…
Πάμε, όμως, να τελειώνουμε και με αυτή την πλευρά της γκαιμπελικής σιχαμάρας τους:

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ


Πίσω από τα εγκλήματά τους βρίσκεται η ναζιστική ιδεολογία και οργάνωση
 
 
Τάγμα εφόδου υπό τον αρχηγό
Τάγμα εφόδου υπό τον αρχηγό
Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη βραδιά που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή. Μια εγκληματική πράξη, με φυσικό αυτουργό τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ενταγμένη στην οργανωμένη και καθοδηγούμενη δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης. Είχε προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη. Ενώ στην ίδια περιοχή, στο Πέραμα, οι ναζί είχαν εξαπολύσει δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στις 12 Ιούνη 2012.
 
Η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (γιος εργάτη της Ζώνης και γνωστός στον χρυσαυγίτη Μιχάλαρο, γιατί είχε δουλέψει στη Ζώνη κάποιο διάστημα) ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου. Δολοφονήθηκε από το στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης στη Νίκαια Γ. Ρουπακιά με άμεση συνέργεια των ταγμάτων εφόδου. Χρυσαυγίτες της τοπικής είδαν τον Π. Φύσσα στην καφετέρια, ενημέρωσαν την οργάνωση και συγκεντρώθηκε το τάγμα εφόδου. Πριν, συγκροτημένα και πειθαρχώντας στην εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, είχαν πάει στην ΤΟ Νίκαιας και είχαν εξοπλιστεί με ρόπαλα, σιδερογροθιές, στιλέτα, ενώ τους δόθηκαν και σχετικές οδηγίες.

Διαρκές και όχι Στιγμιαίο το Εγκλημα Μόρια



Πολύς λόγος, ανέξοδος κι υποκριτικός, για την κόλαση που λέγεται Μόρια. Και ντόπιος και διεθνής. Λόγος πασπαλισμένος, είτε με δαντικά τσιτάτα είτε με απαυγάσματα ισορροπιστικής σοφίας και δασκαλίστικες προτροπές για το κατά πόσο «προσφέρεται» η Μόρια για πολιτική εκμετάλλευση. Το έγκλημα αυτής και κάθε Μόριας, στην Ελλάδα ή αλλού, είναι διαρκές. Τελεία και παύλα. Η απόπειρα που έγινε και γίνεται για να χαρακτηριστεί στιγμιαίο και να τη γλιτώσουν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, οι ορατοί και αόρατοι προπαγανδιστές και συνεχιστές της «αγαθοεργίας» που λέγεται στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, κομμουνιστών, Εβραίων, Παλαιστινίων, ινδιάνων, κ.ά., δυστυχώς πιάνει τόπο. Και επίσημα και ανεπίσημα. Απ' τη Βουλή ως τα καφενεία, είτε του φραπέ είτε της κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτός είναι ο τοίχος που πρέπει να γκρεμιστεί, για να φανεί και το κίνητρο και η αντικειμενική και η υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος.
 
Εχοντας ζήσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στη Ρουάντα, με όλους τους πρωταγωνιστές παρόντες, Γάλλους, Αμερικάνους, θηριώδεις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ισραηλινό στρατιωτικό νοσοκομείο, πανδημίες όπως η χολέρα, και περπατώντας κυριολεκτικά πέρα από την κόλαση - ανάμεσα σε μια απέραντη σειρά πτωμάτων παιδιών πρόχειρα τυλιγμένων με χράμια, μαντήλια και φύλλα δέντρων, αριστερά και δεξιά από ένα χωματόδρομο πεταμένα σαν άχρηστα πιόνια του φριχτού ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού - βρίσκω τη φωτιά στη Μόρια νομοτελειακή κατάληξη, αλλά και θηριώδη αρχή του ίδιου παιχνιδιού σε ...ευρωπαϊκό έδαφος.

Με το σύνθημα «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή» δυναμώνουμε τη δική μας αντεπίθεση (ΦΩΤΟ)






Η ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ στο 46ο Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
 
 

Με υψωμένα τα κόκκινα λάβρα και τις γροθιές έγινε δεκτός στο βήμα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγήτη» στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Αμπατιέλος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Τα συνθήματα «ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ» και «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» ακούγονταν διαρκώς.

Η ομιλία του του Νίκου Αμπατιέλου στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά:

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι φέτος αλλιώς, προσαρμοσμένο στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας.

Δεν νοσταλγεί όμως το «παρελθόν» του, δεν είναι «φτωχότερο» σε ό,τι έχει να προσφέρει στην ανάγκη της νεολαίας να ονειρεύεται και να παλεύει για έναν κόσμο που θα νικάει η ζωή και θα μπορούμε να ανασαίνουμε.

Ο πήχης παραμένει ψηλά για το Φεστιβάλ μας και σε διαφορετικές συνθήκες, ώστε στα 46 χρόνια της ιστορίας του να αποτελεί φάρο αντοχής και ελπίδας. Οι δικές μας «όμορφες κόκκινες πολιτείες» είναι φτιαγμένες από πραγματικά υλικά που λάμπουν κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις του.

Στον έναν ή στον άλλο βαθμό κάθε χρόνο η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε σε όλες τις συνθήκες όταν η «καρδιά φλογίζεται από ανώτερα ιδανικά».