Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν

"Φόρο τιμής" έδωσε ο νέος πρωθυπουργός στο σκοπευτήριο της Καισαριανής στους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ που εκτελέστηκαν.

Οι νεκροί, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορούν να μιλήσουν.

Θα μπορούσαν να υπενθυμίσουν πολλά στον κύριο πρωθυπουργό.

Να του θυμίσουν ότι έπεσαν  στην μάχη για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα και όχι για την ανακύκλωση και διαπραγμάτευση της ξένης κυριαρχίας.

Ότι η χώρα ανήκει στο... δυτικό πλαίσιο επειδή οι αγωνιστές του ΕΑΜ κατέληξαν στα ξερονήσια, ενώ οι τσολιάδες διοίκησαν και διοικούν ακόμα το κράτος που ανέλαβε να διαχειριστεί. Ότι ανήκουμε στο δυτικό πλαίσιο επειδή οι αγγλοαμερικάνοι ιμπεριαλιστές πήρανε την θέση των ναζί ως νέοι κατακτητές, και παραμένουν κυρίαρχοι μέχρι σήμερα.

Να του θυμίσουν ότι πάλεψαν για μια νέα Ελλάδα, λαοκρατούμενη και σοσιαλιστική. Και όχι για να τους παραδώσει την εξουσία το παλιό, σάπιο κατεστημένο. Να του θυμίσουν ότι υπήρξε και θα υπάρξει ξανά ένας κόσμος έξω από τα πλαίσια και την κυριαρχία του συστήματος.

Να του θυμίσει ότι είναι θύματα του ίδιου "δημοκρατικού καθεστώτος" στο οποίο ορκίστηκε ο κύριος πρωθυπουργός λίγο πριν φέρει τα λουλούδια στο μνημείο. Να του θυμίσουν με πόσο αίμα είναι βαμμένη η "δημοκρατική ομαλή εξέλιξη" του τόπου.

Μένει σε μας, τους ζωντανούς, το χρέος της αλήθειας.




Αναρτήθηκε απο

Εκλογές 2015: Όταν τα φώτα της γιορτής σβήσουν…

Αναδημοσίευση απο Ατεχνως Γράφει ο Οικοδόμος


Η «επόμενη μέρα» ξημέρωσε. Στον απόηχο των ιαχών του θριάμβου των νικητών δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί μασκαράδες θα αρχίσουν να κατεβάζουν σιγά-σιγά τις μάσκες τους. Λίγο πριν τα τελικά αποτελέσματα επισφραγίσουν και επίσημα τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και το φως της μέρας λούσει την όμορφη αυτή χώρα, ηλίου φαεινότερες είναι οι δυνατότητες που έχει το σύστημα της εκμετάλλευσης να ελίσσεται μπροστά στα δύσκολα, να γεννά εφεδρείες και να τις αξιοποιεί με τέτοιο τρόπο (ας γίνει κάποτε αφορμή για να βγουν συμπεράσματα) ώστε να φαίνεται τσιμεντωμένη η μακροημέρευσή του. Κόμματα, μεταγραφικά παζάρια και «απίστευτες», μέχρι μόλις πριν από λίγο καιρό, καταστάσεις χωνεύτηκαν και αφοδεύτηκαν σε πολιτικό χρόνο ντετέ κάνοντας την «ατμόσφαιρα» περισσότερο δύσοσμη και επικίνδυνη για το λαό και την αιθαλομίχλη να θυμίζει ελαφρύ αποσμητικό χώρου…