Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ Θέλουν να πετάξουν στο δρόμο οικογένεια στα Σεπόλια με παιδί με αναπηρία 67%!

 

 

Δεν έχει όριο το θράσος των κορακιών των τραπεζών, των διάφορων funds και των servicers που γιγαντώνουν την κερδοφορία τους αρπάζοντας τα σπίτια του λαού «απελευθερωμένοι» από το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και των κυβερνήσεων. 

Όπως καταγγέλλει ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων η «Αναγέννηση» θέλουν να πετάξουν στο δρόμο οικογένεια στα Σεπόλια με παιδί με αναπηρία 67%!

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωση-καταγγελία τους:

«Είναι γείτονές μας! Είναι φτωχοί άνθρωποι που παλεύουν όλη τους τη ζωή να φροντίσουν την οικογένειά τους και το ανάπηρο παιδί τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Ο Κ. είναι εργάτης για χρόνια και ακόμα δεν γνωρίζει πόση θα είναι σύνταξη πείνας που θα πάρει ενώ πέρασε τα τελευταία χρόνια μεγάλες χρονικές περιόδους ανεργίας. Η Β. είναι άνεργη, δεν μπορεί να βγάλει σύνταξη αν και έχει συμπληρώσει την απαιτούμενη ηλικία. Έχουν δύο παιδιά. Το ένα είναι ο Σπύρος! Ο Σπύρος είναι ένα υπέροχο, πανέξυπνο και χαμογελαστό παιδί με αναπηρία 67%, αθλητής με διακρίσεις τόσο στον στίβο όσο και στην καλαθοσφαίριση.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ Απαράδεκτη η προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν παράπλευρη απώλεια στον πόλεμο κατά των "διακινητών"

 

Να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και ν' αποδοθούν όλες οι ευθύνες

 

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον θάνατο μετανάστη ανοιχτά της Σύμης, αναφέρει:

«Ο θάνατος μετανάστη από τα πυρά του Ελληνικού Λιμενικού ανοιχτά της Σύμης πρέπει να διερευνηθεί πλήρως και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Η προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν "μια παράπλευρη απώλεια ενός επιχειρησιακού επεισοδίου στον πόλεμο κατά των διακινητών" είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποκρουστεί, όταν μάλιστα στο σκάφος επέβαιναν ανήλικα παιδιά! Γιατί το "επεισόδιο" αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν, αλλά το αποτέλεσμα της άγριας και βάρβαρης πολιτικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων, που μάλιστα εντείνεται με το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Πάνω στο έδαφος αυτής της πολιτικής δρουν τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών.

Μόνη απάντηση είναι η πάλη ενάντια στην βαρβαρότητα των πολέμων και του ξεριζωμού, η πάλη για την προστασία των μεταναστών και προσφύγων σε σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων».

Τελικά, μια ... φωτίτσα ήταν και πάει

 

Στα «πάνω» του και φέτος ο τουρισμός...

Τέλη Αυγούστου και ετοιμάζουν φιέστες για να γιορτάσουν τα ρεκόρ

(αφίξεων, εισπράξεων, κερδών).

Κυβέρνηση, κόμματα, εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχοι

γυαλίζουν τη βιτρίνα της «βαριάς βιομηχανίας»

αλλά για τους εργαζόμενους και τον λαό ...από τηγανίτα τίποτα!

Ενας στους δύο «έφαγαν» σπίτι τους τα καλοκαιρινά 40άρια (λόγω κόστους)

* * *

Δεν πειράζει όμως

(λέει ο οικονομο-δίφης μεγάλης απογευματινής εφημερίδας)

αφού ο τουρισμός συνεισφέρει το 1 από τα 4 ευρώ που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία!

Για το πόσα μπαίνουν στα ταμεία των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων

ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αμείβονται με ...παντεσπάνι

δεν έχει ακόμα τα στοιχεία να μας πει.

Ούτε τι βγάζουν οι ναυτιλιακές,

για να έχουν τους ναυτεργάτες είλωτες στο κατάστρωμα

και να κάνουν τον κατάπλου - απόπλου σαν κρις - κραφτ

για να μη χαθεί η επιδότηση της «άγονης γραμμής»

στα κυκλαδίτικα ...περίχωρα της Αττικής!

ΤΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Κοινός παρονομαστής όσων συνέβησαν στη Κασσάνδρα οι εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής

 

 

«Μέσα σε μόλις λίγες μέρες, η Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Κασσάνδρας βρέθηκε "στο μάτι του κυκλώνα", με σειρά τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές και ελέγχους από τον κρατικό μηχανισμό, που οδήγησαν σε τραγικά συμβάντα συγκλονίζοντας το πανελλήνιο» σημειώνει η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ. 

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Τον Ιούλιο ένας 48χρονος εργαζόμενος στην καθαριότητα έχασε τη ζωή του την ώρα της μάχης για το μεροκάματο, στον δρόμο Χανιώτη-Πευκοχώρι, όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις ελλείψεις μέτρων ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο θάνατος του 8χρονου κοριτσιού από πνιγμό σε πισίνα σε γνωστή κατασκήνωση στην Κρυοπηγή, καθώς και του 19χρονου σε λούνα παρκ σε κεντρικό σημείο στο Πευκοχώρι που συγκλόνισαν και γέμισαν οργή τη χώρα, φανερώνουν την παντελή έλλειψη ελέγχων από το κράτος και τα Όργανά του, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Κασσάνδρας.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 24 - 25 Αυγούστου

 

 

Διαβάστε στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ του Σαββατοκύριακου» 24 - 25 Αυγούστου 2024:

  • «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ» ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ. Εμπρηστής το κέρδος για δάση, δικαιώματα, λαϊκό εισόδημα. Οργάνωση - σύγκρουση - αντεπίθεση «εφ' όλης της ύλης», ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, σε παλιούς και νέους Μεσσίες. Απροστάτευτα στις πυρκαγιές ο φυσικός πλούτος και η περιουσία του λαού, επειδή η πρόληψη θεωρείται κόστος και δεν χωράει στις ...«αντοχές της οικονομίας». Ένταση της επιχειρηματικής δράσης πάνω στις στάχτες. Κέρδη, φόροι και τσακισμένοι μισθοί πίσω από τις συμπληγάδες της ακρίβειας. Πάνω από 5,5 δισ. ευρώ τα ματωμένα πλεονάσματα σε ένα 7μηνο, «τινάζουν την μπάνκα» της κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι, στο ταβάνι οι τιμές τροφίμων και Ενέργεια. Αντιλαϊκό «τσουνάμι» από Σεπτέμβρη, με νέα φουρνιά προαπαιτούμενων για το Ταμείο Ανάκαμψης.
  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γράψει ιστορία το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»! Αλλάζουμε τον κόσμο! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός! Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 18 - 21 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».