Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Υποσχέσεις για «αυξήσεις»: Η επιστροφή των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στον τόπο του «εγκλήματος»

 

Τα «έργα και οι ημέρες» τους ή πώς ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει όσον αφορά μισθούς και εργασιακά δικαιώματα
Τα «έργα και οι ημέρες» τους ή πώς ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει όσον αφορά μισθούς και εργασιακά δικαιώματα
Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν μπει σε μια προεκλογική πλειοδοσία με εξαγγελίες για αυξήσεις των μισθών, κάτω από τη μεγάλη κατακραυγή των εργαζομένων που εδώ και 11 χρόνια συνεχίζουν να βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται. Τα κόμματα του κεφαλαίου, που ο λαός μας τα έχει καταδικάσει για τη σκληρή τους αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να απολογηθούν και όχι να δίνουν ξανά υποσχέσεις γραμμένες στο χιόνι, για να εξασφαλίσουν ψήφους. Η ΝΔ προτείνει ονομαστικό κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ το 2027 και λέει ότι μέχρι τότε θα φτάσει τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει 880 ευρώ ονομαστικό κατώτατο μισθό άμεσα και επαναφορά των συλλογικών δικαιωμάτων, πολλά από τα οποία είχε υποσχεθεί με το περιβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» το 2015.

Καλά, γιατί δεν τα έκαναν τόσα χρόνια; Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση λέει ότι είχε «θηλιά στο λαιμό», γιατί δεν στήριξε τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ ως αντιπολίτευση; Οχι μόνο δεν τις στήριξε αλλά ψήφισε και τον μισό νόμο Χατζηδάκη όπως και άλλες αντεργατικές ρυθμίσεις, τόσο στη Βουλή όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο, με πιο χαρακτηριστική την ευρωπαϊκή Οδηγία που προβλέπει ακόμα και μειώσεις των κατώτατων μισθών αν η καπιταλιστική οικονομία μπει σε κρίση. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, κρύβουν ότι το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, η εξάμηνη εποπτεία και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μια νέα «θηλιά», μια νέα δέσμη αντιλαϊκών μέτρων για τους εργαζόμενους, ένα νέο υπερμνημόνιο. Το μόνο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν!

Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί βγαίνει ΚΚΕ (SPOT)


ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ


 

Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί βγαίνει ΚΚΕ!

Δείτε το νέο spot με αφορμή την τηλεοπτική κόντρα μεταξύ του υποψήφιου της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη και του πρώην στέλεχος της ΝΔ και νυν υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αντώναρο για το ποιός είναι ΝΔ από τότε που γεννήθηκε!

Αντιλαϊκά «ορόσημα» στο υπερμνημόνιο των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ


Τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2026, όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί, θα προωθήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο κοινό τους πρόγραμμα

 

Τον χαρακτηρισμό «υπερμνημόνιο», όνομα και πράγμα, που του έδωσε ο λαός, δικαιολογεί και με το παραπάνω το Ταμείο Ανάκαμψης, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό το κοινό πρόγραμμα των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μόνο νέα δεινά φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Παραμονές των εκλογών, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα εκταμίευσης της τρίτης δόσης από τα κονδύλια του ταμείου, ύψους 1,7 δισ. ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους, έχοντας ολοκληρώσει τα «προαπαιτούμενα - ορόσημα» (όπως ονομάζονται) για να δοθεί η έγκριση από την Κομισιόν. Αυτό ακριβώς γινόταν και με τα μνημόνια, όπου η εκταμίευση των δόσεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία εγκρινόταν μόνο όταν οι κυβερνήσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) εκπλήρωναν τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.

Με την ίδια ακριβώς διαδικασία, η Ελλάδα έχει εκταμιεύσει μέχρι σήμερα 11 δισ. σε επιδοτήσεις και δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για να γίνει αυτό, έχουν ψηφιστεί στη Βουλή μερικές δεκάδες προαπαιτούμενα (πάνω από 200 μέχρι σήμερα), πολλά από αυτά και με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Οπως αναφέρεται μάλιστα σε σχετικά δημοσιεύματα, η κυβέρνηση σπεύδει πριν τις εκλογές να ολοκληρώσει τη διαδικασία της τρίτης δόσης, επειδή οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την τέταρτη είναι πιο δύσκολες και δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6 - 7 Μάη


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 6 - 7 Μάη

 

  • Ταμείο ανάκαμψης: Πάνω από 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέχρι το 2026 στο υπερμνημόνιο των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.
  • Πιο δυνατό ΚΚΕ προαπαιτούμενο για να μην πληρώσει ξανά ο λαός. Όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί, θα προωθήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο κοινό τους πρόγραμμα.
  • Συγκέντρωση με τον Δ. Κουτσούμπα στη Λάρισα: 'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Με ισχυρό ΚΚΕ στον αγώνα για μισθούς και λαϊκές ανάγκες. Για τα ΝΑΤΟικά σχέδια: Γυρίστε την πλάτη στα κόμματα που μετέτρεψαν την Ελλάδα και τη Θεσσαλία σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικού πολέμου