Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Αμεσα...


Παρά τα όσα λέγονται τις μέρες αυτές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνει φοβερά «αντανακλαστικά» σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες «φυσικές» και άλλες καταστροφές. Οχι βέβαια για να προστατεύσει τα λαϊκά στρώματα από τα εγκλήματα που προκαλεί το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, αφού και η ίδια το υπηρετεί. Αντίθετα, τα αντανακλαστικά της αφορούν το πώς - σαν έτοιμη από καιρό - αξιοποιεί τα εγκλήματα αυτά και πατάει πάνω τους, για να προωθήσει «αναδιαρθρώσεις» που ζητάει διακαώς το κεφάλαιο. Να προωθήσει δηλαδή παραπέρα την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει με όλους τους τρόπους την εργατική τάξη και το λαό. Ενα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» τον περασμένο Σεπτέμβρη. Τι έκανε η κυβέρνηση; Αξιοποίησε το ναυάγιο, που γέμισε μαζούτ τον Σαρωνικό, για να προωθήσει νομοθεσία που καταργεί και τους όποιους ελέγχους έκανε το κράτος, περνώντας εξολοκλήρου την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας στους ιδιωτικούς νηογνώμονες. Μάλιστα, αναποδογυρίζοντας προκλητικά την πραγματικότητα, ισχυρίζεται ότι «το κράτος αναλαμβάνει τον έλεγχο των νηογνωμόνων» και ότι αυτό είναι που θα προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, το περιβάλλον, την υγεία των λαϊκών στρωμάτων.

Ο «Χότζας» έδωσε μέρισμα…




Ο «Χότζας» έδωσε μέρισμα… -του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

 

 
 
 «Με αίσθημα ευθύνης επιστρέφουμε στην ελληνική κοινωνία ένα τμήμα από τα οφειλόμενα. Σήμερα προχωράμε σε μια κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης (…) όχι εξαιτίας της υπερφορολόγησης αλλά εξαιτίας της αύξησης της απασχόλησης, με την ανεργία να είναι στο 20% και για πρώτη φορά στην κρίση, κάτω του 1 εκατομμυρίου ανέργων». Αυτό ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στην διάρκεια της συζήτησης, όπου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «κοινωνικό μέρισμα».  

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η για τη διατήρηση του κοινωνικού τιμολογίου.

«Πυλώνας» εξαπάτησης


Πηγή: Eurokinissi

Ως «βήμα» προς την «Ευρώπη των κοινωνικών δικαιωμάτων» προβάλλεται από την κυβέρνηση το αποτέλεσμα της «Κοινωνικής Συνόδου» των ηγετών κρατών της ΕΕ, στο Γκέτεμποργκ, την περασμένη Παρασκευή.

Βεβαίως, όταν οι εργαζόμενοι ακούν την ΕΕ και τα επιτελεία της να μιλάνε για «κοινωνικά δικαιώματα», καταλαβαίνουν από την πείρα τους ότι «κάποιο λάκκο έχει η φάβα».

Άλλωστε, τα 20 σημεία στα οποία κατέληξε η Σύνοδος, στην ουσία επιβεβαιώνουν ότι ο «Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων» (ΕΠΚΔ) είναι άλλο ένα εργαλείο κατοχύρωσης της ευελιξίας στην αγορά εργασίας της ΕΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όμως, έχει αποδειχθεί «μανούλα» στο να κάνει το μαύρο άσπρο, να καλλιεργεί κάλπικες προσδοκίες στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να τους κρατάει δεσμευμένους στο στόχο της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας χαρίζουν στους εργοδότες τους μισθούς των εργαζομένων που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες


Πηγή: Eurokinissi

«Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι είναι η κυβέρνηση της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα δελτία Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, μετά τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, με τα οποία η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι χαρίζει στους εργοδότες τους μισθούς των εργαζομένων που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας χαρίζουν στους εργοδότες τους μισθούς των εργαζομένων που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες
Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι είναι η κυβέρνηση της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ποιοι ενοχλούνται από το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου;



Η ελπιδοφόρα συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων και νέων στην αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου, τα μαζικά και μαχητικά μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έδωσαν για άλλη μια χρονιά τον τόνο, αποτέλεσαν απάντηση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που λίγες μέρες πριν, με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ανέλαβε νέες δεσμεύσεις εμπλοκής της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Που «ξέπλενε» τον Τραμπ και τη δολοφονική πολιτική των ΗΠΑ, που μιλούσε για «κοινές δημοκρατικές παραδόσεις» όταν είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ στήριξαν την επιβολή της χούντας στην Ελλάδα, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο κ.λπ. Που δρομολογεί, με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη κ.α. Είναι φανερό από τις εξελίξεις ότι κάποιοι ήθελαν και θέλουν να βγάλουν από την ατζέντα αυτά τα σοβαρά ζητήματα...

Καταψήφισαν ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να μη γίνει το λιμάνι βάση των ΗΠΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Συντεταγμένα στη γραμμή «ανήκουμε στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση» συντάχθηκαν η διοίκηση του δήμου και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και απέρριψαν το ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στη μετατροπή μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, με την εγκατάσταση μονάδας αποσυναρμολόγησης, αποθήκευσης και μεταφοράς ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων.Αυτή η στάση, πλήρους υποταγής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, δεν εκφράζεται ξαφνικά. 

Από το Σεπτέμβρη, άλλωστε, μετά τη διοργάνωση του συνεδρίου «Oiland Gas Forum» από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και τις επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη, έχει τοποθετηθεί δημόσια η δημοτική αρχή με δηλώσεις του τύπου «γεωστρατηγικά το λιμάνι μάς συμφέρει να το πάρει ο Αμερικανός» κ.ά. τέτοια.

«Αριστεροί» και «ούγκανα» αναμασούν την ίδια αθλιότητα

«Αριστεροί» και «ούγκανα» αναμασούν την ίδια αθλιότητα

 

Μια διαχρονική συκοφαντία κρυμμένη κάτω από «αριστερό» προσωπείο

Μέρες που είναι, είπαμε να πιάσουμε λίγο κι έναν πολύ διαδεδομένο αστικό μύθο που «Αριστεροί» και «ούγκανα» αναμασούν την ίδια αθλιότητα κάθε χρόνο τέτοιες μέρες.

Αυτός δεν είναι άλλος από το περίφημο φύλλο Νο 8 της «Πανσπουδαστικής», μέσω της οποίας η ΚΝΕ υποτίθεται πως «καταδίκασε» την κατάληψη του Πολυτεχνείου και ότι την «κατήγγειλλε» σαν έργο… προβοκατόρων.

Αυτή την άποψη εκτός από τις διάφορες γκρούπες της «εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς» και της «αναρχίας», τη εκφράζουν ακόμα κι ακροδεξιά(!) μπλογκς μέχρι κι η επίσημη φασιστοσελίδα των χρυσαύγουλων «Ο Στόχος».