Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μεταλλεία χρυσού ,ανάπτυξη η περιβαλλοντική καταστροφή ?

Μια προσπάθεια προσέγγισης  μέσα από δημοσιεύματα και φωτογραφίες  σχετικά με το θέμα για να μπορέσει ο κάθε ένας μας που δεν γνωρίζει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.  
                                                               στο βάθος φαίνετε το Στρατόνι 

Η ElDorado Gold στη Τουρκία- Μαρτυρίες

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ
Ο άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια.
Το ίδιο ισχύει και με τις επιχειρήσεις όπως η Canadian ElDorado Gold που αγόρασε τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Β. Χαλκιδική.
Καλό είναι να παρακολουθήσουμε τις ενέργειές της σε διπλανή με εμάς χώρα όπου και δραστηριοποιείται!

Κοινό ψήφισμα αλληλεγγύης για ΧΥΤΑ Κερατέας, ΣΜΑ Ευκαρπίας, Μεταλλείων Χαλκιδικής κ.τ.λ.

Οι εκπρόσωποι από τα συντονιστικά των αγώνων κατά...


  • του ΧΥΤΑ Κερατέας
  • του ΣΜΑ Ευκαρπίας
  • των Μεταλλείων Χαλκιδικής
  • του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου καύσης σκουπιδιών Ημαθίας
  • των Μεταλλείων Κιλκίς του ΧΥΤΑ Σερρών (Παλαιοκάστρου)
    Στέλνουμε ένα μήνυμα Αλληλεγγύης με προοπτική τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου αγώνων, που θα αναδείξει το δίκιο όλων των πολιτών που μάχονται για τη δημοκρατία, την οικογένειά τους, τα παιδιά τους και το περιβάλλον τους. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός (σύμφωνα με το Σύνταγμα ¨άρθρο 24, παράγραφος 1¨).

Σαν σήμερα το 1896... η απεργία των μεταλλωρύχων στο Λαύριο

1896: Κηρύσσεται απεργία των μεταλλωρύχων στο Λαύριο. Οι φύλακες σκοτώνουν δυο απεργούς. Οι απεργοί σκοτώνουν τους φύλακες, ανατινάζουν τις αποθήκες και τα γραφεία, και αφοπλίζουν τους αστυνομικούς.
Το 1896, στην Καμάριζα, πραγματοποιείται γενικευμένη εξέγερση των... εργατών στα ορυχεία. Ειδικά αυτή η απεργία αποτέλεσε σταθμό στην Ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος. Θύματα υπήρχαν τόσο απ' τους απεργούς εργάτες, όσο και απ' τους φύλακες της Γαλλικής Εταιρείας του Λαυρίου. Οι φύλακες σκότωσαν τους εργάτες Καραφλιά και Βασιλακόπουλο, με αποτέλεσμα οι οργισμένοι και αγανακτισμένοι εργάτες, μπρος στη θέα των σκοτωμένων συναδέλφων τους, να ορμήξουν στα γραφεία της Εταιρείας, να βάλουν φωτιά, με αποτέλεσμα να εξοντωθούν όλοι οι φύλακες, πλην ενός. Συνολικά είχαν σκοτωθεί τέσσερις απεργοί. Ο δε Σερπιέρι φυγαδεύτηκε και σώθηκε, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή, μεταμφιεσμένος.