Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Αλλά χωρίς παρακάλια μείωσαν τη φορολογία στα κέρδη των Σούπερ Μάρκετ που και το 2021 «φουσκώνουν» τα ταμεία τους!

 

Με έσοδα 12,5 δισ. το 2020 τους …παρακαλάνε να συγκρατήσουν τις τιμές


Τα Σούπερ Μάρκετ την διετία 2019 – 2020 είχαν συνολικά έσοδα 24 δισ. ευρώ!!! Το 2019 οι πωλήσεις τους άγγιξαν τα 11,5 δισ. ευρώ, ενώ το 2020 εν μέσω πανδημίας έφτασαν τα 12,5 δισ. ευρώ!!!

Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι του οργανωμένου λιανεμπορίου είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν με 1 δισ. ευρώ περισσότερα το 2020, την ίδια ώρα που μεγάλο μέρος  του εργαζόμενου λαού …επιβίωνε με τα επιδόματα των 534 ευρώ. Τα Σούπερ Μάρκετ ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι μέσα στην υγειονομική και οικονομική κρίση. Η ανοδική τάση των πωλήσεων τους συνεχίστηκε και τους πρώτους μήνες του 2021. Tο πρώτο τετράμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙRI, η αγορά των σούπερ μάρκετ εμφάνισε ανάπτυξη 1,3% η οποία αποδίδεται και στις αυξήσεις τιμών από τις αρχές του έτους.

Η εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ επιβεβαιώνει ότι οι κερδισμένοι του πακέτου είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι

 


Tο Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την εξειδίκευση των μέτρων της ΔΕΘ από το υπουργείο Οικονομικών:

«Επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του πακέτου είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ οι δήθεν παροχές για το λαό δεν αναπληρώνουν τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό - λαϊκό εισόδημα, τις οποίες έφεραν τα συνεχή αντεργατικά μέτρα, η ακρίβεια, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών, η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας.

Μη λες κι εσύ ανοησίες….

 


Οπότε ένα ΚΚΕ ιδεολογικά και ονοματολογικά σταθερό πάνω από 100 χρόνια, που τιμά την ευθύνη να κηδέψει έναν Μίκη ως κομμουνιστή, είναιεξ ορισμού απειλητικό και κραυγαλέα ενοχλητικό για τους πραιτωριανούς γκουρμέ της αστικής σούπας.

Τσουβάλιασε μονορούφι, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, εκτός «συνταγματικού τόξου», με μια νηπιακή -έκπληξη για τη δημοσιογραφική, τουλάχιστον, εμπειρία και την παιδεία του- πολιτική ανάλυση. Για να στηρίξει τη στιγμιαία δημόσια απώλεια ψυχραιμίας του κ. Μητσοτάκη, στα σκαλιά της Μητρόπολης, όπου σύσσωμος ο ελληνικός λαός αποχαιρετούσε απ’ τα γήινα τον θεόρατο Μίκη Θεοδωράκη, όταν μια δράκα πολιτών, ασεβώς πρωτίστως για το νεκρό, έβρισε τον πρωθυπουργό. Και διαβάζοντας τη στήλη του «Στερεότυπα» (εφημερίδα Τα Νέα,11/09/21) τα πήρα στο κρανίο, αυτή τη φορά και προσωπικώς. Ίσως φταίνε και οι συμπτωματικές συνηχήσεις: το Ηλίας (όπως ο Κασιδιάρης) και το Κανέλλης, όπως η τυχαία συνωνυμία του επιθέτου μας.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

  • Με συλλαλητήριο την Παρασκευή 17/9 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα «υποδέχεται» τη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ
  • Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
 
Συλλαλητήριο την Παρασκευή 17/9 στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, ενάντια στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα και στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, πραγματοποιεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη εργατικών σωματείων, σωματείων αυτοαπασχολούμενων, εκλεγμένων σε φοιτητικούς συλλόγους, της ΕΕΔΥΕ, της ΟΓΕ και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, που πραγματοποίησαν σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη.

Με το σύνθημα «Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», η Επιτροπή καλεί τον λαό και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, σε οργάνωση του αγώνα και αποφασιστική ενίσχυση της λαϊκής πάλης «ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που ρίχνει τον λαό μας και τους άλλους λαούς στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε μεγάλους κινδύνους».

Δουλειά δεν είχε ο διάολος

 


Ολοι αυτοί οι λάτρεις της, περιβόητης ή διαβόητης δεν ξέρω, ενσυναίσθησης, λέξη της μόδας σχεδόν πασπαρτού, αναρωτιέμαι ώρες ώρες πόσο αναίσθητοι είναι... Μία απ' αυτές είναι τα απίστευτα ρεπορτάζ - αναίσχυντη προβολή ανθρώπων με σάρκα και οστά και μάλιστα προστατευμένων, καθώς μιλάνε με την πλάτη στο κοινό, για τις αισχρές τους προθέσεις και πράξεις. Κυριολεκτικά μεσούσης της πανδημίας, που κακά τα ψέματα δεν έχει κύματα αλλά σκέτο καπιταλιστικό κυματισμό - ανοίγει η αγορά ανοίγει κι η εξάπλωση, κλείνει η αγορά περιορίζεται η εξάπλωση - γέμισε ο πολύτιμος κι ακριβός τηλεοπτικός χρόνος με άνδρες και γυναίκες, μεγάλους και μικρούς, που «διδάσκουν» όλους τους υπόλοιπους εμάς, πώς, αφού «όλα για τα λεφτά γίνονται», μπορούμε: Να κλέψουμε. Να εξαπατήσουμε. Να ξεφτιλίσουμε. Να δολοφονήσουμε. Να στείλουμε στην εντατική. Να διαλύσουμε σπίτια, γραφεία, οικογένειες. Να φτύσουμε κατάμουτρα το διπλανό μας. Να κατεβάσουμε την επιστήμη στο επίπεδο της άγνοιας. Να επιβάλουμε το εγώ μας μνησίκακα και χαιρέκακα στον απέναντί μας. Να επιβιώσουμε σαν κατσαρίδες σε μια κοινωνία που περνάει από τη ζούγκλα στον υπόνομο.

Σιχάθηκα να βλέπω να θεωρείται σπουδαίο κι αποκλειστικό το περιεχόμενο αυτής της τηλεκπαίδευσης με παρανοϊκή έπαρση. Η μία να λέει ψάχνω λαμόγιο γιατρό να μου δώσει ψεύτικο πιστοποιητικό. Ο άλλος να λέει πως ξέρει την ταρίφα της εξαγοράς επιστημόνων κι υπαλλήλων, που για την ώρα δεν ξεπερνάει τα τέσσερα κατοστάρικα. Ο παράλλος να ισχυρίζεται, πλάτη, ασφαλής και προστατευμένος, ότι πληρώνει τόσα κι άλλα τόσα επειδή δε θέλει να του χώσουν στο κορμί με το εμβόλιο κάτι που δεν ξέρει, αλλά ο ίδιος απαιτεί να χωθεί σε μπαρ, εστιατόρια, δουλειές, συνάξεις ανθρώπων που έχουν ρισκάρει να εμβολιαστούν, αυτός ο μάγκας που κατάφερε να πλαστογραφήσει την ίδια του τη μούρη ως εμβολιασμένη.

Ανάκαμψη ολέ!

 


Ήταν τόσο αισιόδοξο το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη! Καλέ τι δώρα ήταν αυτά; Τι παροχές! Και αν παρά ταύτα κάποιες φορές δεν έχετε να πληρώσετε μη στεναχωριέστε. Μπορείτε να εξοφλήσετε τα χρέη σας με τα περισσευούμενα gigabyte των παιδιών σας. Gigabyte και άγιος ο θεός!

Από προχθές ξημερώνουν άλλες μέρες για όλους μας.

Ήταν τόσο αισιόδοξο το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη!

Δεν ήταν τόσο αυτά που είπε όσο το ύφος που τα συνόδευε.

Τόσος ενθουσιασμός, τόση πίστη, ένας χείμαρρος ξεσηκωτικός που σε παράσερνε σε μια μελλοντική ζωή χαρισάμενη!