Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Το «φάγωμα» της «Ελληνοφρένειας» ήταν τελικά ένα μήνυμα προς όλους τους μπαλούρδους, είτε αυτοί κρατούν ρόπαλα είτε αυτοί κρατούν μικρόφωνα, να κάνουν την δουλειά τους με ζήλο


Οι μπαλούρδοι πρέπει να δέρνουν καλά αλλιώς θα πάθουν ότι κι η «Ελληνοφρένεια»… 

 




Ο αντιπρόεδρος, ο αγαπημένος τηλεοπτικός σταρ και μόνιμος κάτοικος της εκπομπής της Σταματίνας, μαζί με τον πρόεδρο κατάπιαν τους «Ελληνοφρένειες»! Ο «αριστερός» αντιπρόεδρος μαζί με τον πρόεδρο «κατάπιαν» τους Ελληνοφρένειες γιατί είπαν πως δεν είχαν τηλεθέαση! Σίγουρα οι «Ελληνοφρένειες» είχαν παραπάνω τηλεθέαση από τις εκπομπές στις οποίες κάνει χαμηλού επιπέδου σόου ο αντιπρόεδρος! Θα σκεφτεί βέβαια κανείς ότι ο Αποστόλης πρέπει να ντυθεί τσολιάς ενώ ο αντιπρόεδρος βγαίνει πιο φθηνός αφού δεν χρειάζεται να φορέσει τίποτα! Έτσι όπως είναι κάνει για το σόου του! Είναι γυμνός σαν τον βασιλιά, προσπαθώντας με την γύμνια του να κρύψει την βαρβαρότητα της πολιτικής που υπερασπίζει έναντι πολλών αργυρίων!

Υπόμνημα των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Προς τον κ. Πρωθυπουργό.Προς τα Κόμματα της Βουλής (πλην της φασιστικής «Χρ. Αυγής»).



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE­­– ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ -ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ-Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ.52 29 442 - ΦΑΞ.52 29 907
Υπόμνημα των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων

Αθήνα 15.12.2017
1. Προς τον κ. Πρωθυπουργό.

2. Προς τα Κόμματα της Βουλής (πλην της φασιστικής «Χρ. Αυγής»).



κ. Πρωθυπουργέ
Κυρίες, Κύριοι Εκπρόσωποι των Κομμάτων
Στις 15 του Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι από όλη την χώρα κατεβήκαμε για μια ακόμη φορά σε πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας είμαστε σε γενικό πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε αποφασιστική, αδιάκοπη δράση, οργάνωση  και πάλη. Είμαστε όλοι και όλες στον αγώνα και δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα αντεργατικά μέτρα τις κυβέρνησης.

Το κίνημα των συνταξιούχων από τον αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Δεν θα υποταχθεί, δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές και της πρακτικές της κυβέρνησης. Δεν της δίνουμε κανένα άλλοθι όταν προσπαθεί με  τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα να δημιουργήσει αυταπάτες. Καταδικάζουμε τις  τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, την νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600ευρώ.

Όταν ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία – περίθαλψη, αφού προβλέπει νέα μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή ύψους 350 εκατομμυρίων Ευρώ. Αυτά μαζί με τις νέες περικοπές στις συντάξεις μας, στους μισθούς αποδείχνουν ότι η δυστυχία των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση των επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση των κερδών τους.

Μας ρίχνουν κυριολεκτικά στον Καιάδα για τα κέρδη των ολίγων. Αυτό το χαρακτήρα έχει η αιματοβαμμένη ανάπτυξη που στοχεύουν.

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα, γιατί πιστεύουμε ότι με τον πλούτο που παράγουμε, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας που και αυτά θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους με ανεργία, με μισθούς και εργασιακές σχέσεις δουλοκτητικές. 

Την ίδια ευθύνη έχουν και εκείνα τα κόμματα, που είτε ψήφισαν, είτε αποδέχτηκαν την εφαρμογή των τριών μνημονίων κι ενώ δήθεν καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τα σε βάρος μας μέτρα, θα κινηθούν στις ίδιες ράγες της εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών.

Οι Συνταξιουχικές οργανώσεις από το έτος 2009 έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες κινητοποιήσεις, τοπικές, περιφερειακές, πανελλαδικές, σε όλη την χώρα, ενάντια στις αντισυνταξιουχικές -  αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις σε βάρος των συνταξιούχων, των εργαζομένων, του λαού.  Οι περικοπές που έχουμε δεχθεί μέχρι σήμερα στις συντάξεις μας, στην υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις κοινωνικές μας παροχές είναι άδικες, καταστρεπτικές και θανατηφόρες. Τα ταμεία μας τα λεηλάτησαν το κράτος για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών και όχι οι συνταξιούχοι.

Διεκδικούμε ό,τι με τη βία μας έχουν αφαιρέσει. Οι συντάξεις μας, τα δικαιώματά μας στην κοινωνική ασφάλιση δεν είναι χάρισμα, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος.
Απαιτούμε:

·        Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.
·        Άμεση καταβολή όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν, επαναφορά του ΕΚΑΣ
·        Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.

·        Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

·        Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Εξάλειψη της εμπορευματοποίησης με πολιτική πλήρους λειτουργίας όλων των βαθμίδων του τομέα Υγείας.

·        Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

·        Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

·        Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

·        Άμεση απόδοση σύνταξης στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, που οφείλουν πάνω από 20.000ευρώ, με την αναλογία των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει, και απόδοση του παρακρατηθέντος ποσού για κοινωνικό τουρισμό, του νόμου 3863/10.

·        Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών- αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.

·        Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018.  

Κάνουμε γνωστό σε όλους ότι, τα αιτήματά μας είναι δίκαια, τις συντάξεις μας, τα δικαιώματα, στην υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κοινωνική προστασία και ασφάλιση τα έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας και το αίμα της ζωής μας και τα διεκδικούμε μέχρι τέλους.

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας ότι μας έχει άδικα αφαιρεθεί, δεν το χρωστάμε σε κανένα δανειστή γιατί δεν δανειστήκαμε αλλά δουλέψαμε πολύ σκληρά και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους αγώνες μας τόσο για εμάς αλλά και για τα παιδιά και τα εγγόνια μας που προορίζονται για δούλοι χωρίς συμβάσεις, ωράρια εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, υγεία. 


Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις


Γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ!


 
γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ


Το παλιό σύνθημα του ΠΑΜΕ
«Εδώ, εδώ μ’ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ!»
δίνει την πρέπουσα απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία

Τι μεγαλείο ψυχής είναι αυτό που μας βρήκε πάλι; Η υπουργός Εργασίας, δίνει έκτακτο επίδομα 400 ευρώ, σε νέους έως 24 ετών που είναι άνεργοι, ενώ ο πρωθυπουργός τους ευχήθηκε και καλές γιορτές.
Αυτό σημαίνει να είσαι Άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο.
Πρέπει να έχεις μεγάλη καρδιά για να ξεζουμίζεις τους πατεράδες, τις μανάδες και τους παππούδες για να έρχεσαι τώρα να το παίζεις «χουβαρντάς» στους γιους και τα εγγόνια.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - «ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»


Στο προσκήνιο τα μνημόνια της «επόμενης μέρας»
 
 
Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Eurokinissi
Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Στα «γεμάτα» ξεκινούν πλέον οι συζητήσεις γύρω από τις μορφές των μνημονίων της «επόμενης μέρας», ενώ σε κάθε περίπτωση η προοπτική της καπιταλιστικής ανάκαμψης είναι συνυφασμένη με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αναδιαρθρώσεων προς όφελος του κεφαλαίου.Αποκαλυπτική είναι η «ενδιάμεση έκθεση» της Τράπεζας της Ελλάδας για τη «νομισματική πολιτική», που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, φέρνοντας στο προσκήνιο, μεταξύ άλλων, το ζήτημα του «προληπτικού προγράμματος στήριξης», της Ευρωζώνης προς το ελληνικό κράτος, κάτι που βέβαια ήδη συζητείται στο παρασκήνιο με τους «θεσμούς».

Σύμφωνα με την ΤτΕ, «η ύπαρξη ενός τέτοιου προληπτικού πλαισίου στήριξης εκτιμάται ότι μπορεί να δράσει υποστηρικτικά για την ελληνική οικονομία (...) καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018». Οπως επισημαίνεται, το «προληπτικό πλαίσιο» χρηματοπιστωτικής στήριξης «θα τονώσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, διότι αυτοί θα γνωρίζουν ότι η οικονομική πολιτική είναι και θα παραμείνει συνετή, αποκλείοντας την επανεμφάνιση των ανισορροπιών».

Ρε Αποστόλη… ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!





 
Κι εγώ ο μαλάκας τόσο καιρό νόμιζα ότι στην Σοβιετική Ένωση άμα έλεγες κάτι για τον Στάλιν και το Κόμμα, σε μπαγλάρωναν και σ’ έστελναν στα Γκούλαγκ! Έτσι μας λέγανε στο σχολείο, έτσι μας λέει η τιβί, έτσι μας λέει ο Κούλης, έτσι και οι… «μερξιστές/κομμουνιστές», τακίμια της Χρυσής Αυγής του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και οι πασόκοι που οι κομμουνιστές τους σκοτώσαν τους παππούδες που δεν ήταν παππούδες τους… Τι; Όχι;

Μα κι εσύ, ρε Αποστόλη, δε βλέπεις γύρω μας τι όμορφη που είναι η γη και πόσο ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι; Τι τον νοιάζει τον κόσμο ο καιρός της εβδομάδας που πέρασε; Ο Γεωργιάδης είναι πατριώτης, η Κωνσταντοπούλου αριστερή, ο Μπακογιάννης τζούνιορ κατά της οικογενειοκρατίας, ο Παππάς αγωνιστής, το μέρισμα πολλά λεφτά, αρκετά για να μαχαιρώσεις τον Άρη και το καλύτερο: Βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια! Τι πας και τα σκαλίζεις, ρε Αποστόλη;! ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ;!

Απάντηση στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα της «Αυγής» του ΣΥΡΙΖΑ



Το μίσος του οπορτουνισμού και των οπορτουνιστών για το επαναστατικό κίνημα είναι κανόνας, και ανεξάρτητα από τα τσαλιμάκια που κάνουν, τους ελιγμούς, τις μάσκες που αλλάζουν, μεθοδικά καταφεύγουν σε προβοκατόρικες μεθόδους, σε ψεύδη και συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, σε αντικομμουνισμό.

Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Η προβοκατόρικη επίθεση π.χ. του υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, κατά του ΚΚΕ, του ταξικού κινήματος και της ανάπτυξης των εργατικών αγώνων, είναι μέρος μιας επεξεργασμένης προπαγανδιστικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί επιθετικά να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική και τα σκληρά μέτρα κατά των εργαζομένων, συκοφαντώντας τις κινητοποιήσεις σε συνδυασμό με την προσπάθεια κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.