Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Ούτε λέξη


«Ηταν δίκαιο - έγινε πράξη»... Το σύνθημα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015, που αποδείχθηκε άλλη μια ειρωνεία, έρχεται στο νου κάθε συνταξιούχου όταν κάνει «ταμείο» από τις απανωτές μειώσεις που έφερε η τότε κυβέρνηση, διατηρώντας και τις προηγούμενες των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τα αποτελέσματα του νόμου Κατρούγκαλου, στον οποίο δικαιολογημένα το συνταξιουχικό κίνημα κόλλησε το παρατσούκλι «ψαλιδοχέρης». Το θυμηθήκαμε, λοιπόν, με αφορμή την απάντηση που έδωσε ο Αλ. Τσίπρας σε σχετική ερώτηση στο debate. Η ερώτηση αφορούσε μεταξύ άλλων το ξύλο και τα χημικά που έφαγαν οι συνταξιούχοι από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ηρώδου Αττικού, και μάλιστα δύο φορές το 2015, όταν διεκδικούσαν αυξήσεις στις συντάξεις. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν βρήκε να πει ούτε λέξη γι' αυτό το όνειδος, ενώ υπερασπίστηκε με πάθος την πολιτική που ακολούθησε τότε. Δηλαδή, και με τον νόμο Κατρούγκαλου, και με τις περικοπές, και με την καταστολή σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς! Γι' αυτό οι νεκροθάφτες της Ασφάλισης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, πρέπει «να το βρουν» και στην κάλπη από τους συνταξιούχους, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στέκεται με συνέπεια στο πλευρό τους.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ


ΚΥΡΙΑΚΗ 14/5 ΩΡΑ 11:30


ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΚΟΜΝΗΝΩΝ





Μαρτυριάρηδες...


 

Την ίδια μέρα που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επαναλάμβαναν στο ντιμπέιτ τα περί ...«κοστολογημένης ενίσχυσης» του λαϊκού εισοδήματος και έκλιναν σε όλες τις πτώσεις την «πράσινη ανάπτυξη», οι «μαρτυριάρηδες» ευρωβουλευτές τους έδειχναν πώς μεταφράζονται όλα αυτά για τον λαό, ψηφίζοντας στο Ευρωκοινοβούλιο νέα χαράτσια για να «ταΐζουν» το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συνυπέγραφαν από κοινού ψηφίσματα για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, που μεταξύ άλλων προβλέπουν νέα γιγάντωση και επέκταση των «ιδίων πόρων» - φόρων. Σημειωτέον, «ίδιος πόρος» είναι και ο ΦΠΑ, για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται μειώσεις, ενώ με το άλλο χέρι ψηφίζει αυξήσεις συνολικά στους «ιδίους πόρους»!

Όλα αυτά στη σκιά της αύξησης του κόστους δανεισμού της ΕΕ από τις «αγορές», λόγω αύξησης των επιτοκίων, αλλά και της «αβεβαιότητας» στην οικονομία, που κάνει πιο ορατό το ενδεχόμενο ακόμα και μιας νέας κρίσης.