Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Τι δεν λένε οι «φίλοι» του αφγανικού λαού


Στη βιβλιοθήκη της Τεχνικής Σχολής στην Καμπούλ (1982)
Στη βιβλιοθήκη της Τεχνικής Σχολής στην Καμπούλ (1982)
Από τα διαγγέλματα του Μπάιντεν και τα ανακοινωθέντα του G7 και της ΕΕ, μέχρι τις συνεχείς «αναλύσεις» σε αστικά ΜΜΕ για το Αφγανιστάν, περισσεύουν τα υποκριτικά δάκρυα για τα «δικαιώματα του αφγανικού λαού και ειδικά των γυναικών, των παιδιών και των μειονοτήτων».

Οι ένοχοι για την 20χρονη ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τα βάσανα του αφγανικού λαού, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους, εκατομμύρια ξεριζωμένους πρόσφυγες, με τον λαό να ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης, όπου ακόμα και ένα πιάτο φαΐ εξαρτάται από τη «διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια», διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα, απευθύνοντας «εκκλήσεις» για «διατήρηση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών επιτευγμάτων των τελευταίων δύο δεκαετιών»!

Ολοι αυτοί οι... «φίλοι» του αφγανικού λαού χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το τι θα σημάνει για τα δικαιώματά του η νέα επικράτηση των Ταλιμπάν (που και πάλι ενισχυμένοι από τους δικούς τους σχεδιασμούς ανακατέλαβαν την εξουσία), μπας και μείνει στο σκοτάδι ότι αυτές οι πραγματικά σκοταδιστικές δυνάμεις δεν προέκυψαν από παρθενογένεση.

Το τσίρκο της ΓΣΕΕ θα κάνει ημερίδα αντί για κινητοποίηση στη ΔΕΘ!

 


Η ΓΣΕΕ βρήκε ως πρόσχημα την πανδημία για να κρύψει την αλλεργία της για τις κινητοποιήσεις και να πει στους εργαζόμενους να “κάτσουν στα αυγά τους” για να μην ενοχλήσουν την κυβέρνηση.

Η ΓΣΕΕ έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κυβέρνηση που στηρίζει και υψηλό βαθμό αλλεργίας στις κινητοποιήσεις στον δρόμο. Για αυτό και κρύφτηκε πίσω από την πανδημία, που την χρησιμοποίησε ως πρόσχημα, για να απέχει από τις φετινές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, βγάζοντας την παρακάτω ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο, αποφάσισε, κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, να μην πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Η απόφασή μας αυτή έλαβε πολύ σοβαρά υπόψιν, αφενός τη θέση που διατύπωσαν σε διαδικτυακή σύσκεψη οι περισσότερες οργανώσεις-μέλη μας, και αφετέρου τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα με τη γεωμετρική άνοδο κρουσμάτων, νοσούντων, νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, αλλά και θανάτων συμπολιτών μας.

Η Συνομοσπονδία αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις ευθύνες που τις αναλογούν, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δραστηριοποίησης και της συνδικαλιστικής της λειτουργίας. Ο κόσμος της εργασίας δε θα αντέξει ένα νέο καθολικό ή ακόμα και τοπικά lockdown.

Εκκενώνουν και τα Πανεπιστήμια! (VIDEO)

 

SPOT ΤΗΣ ΚΝΕ


 
 

«Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 27/8/2021, ώρα 11.05. Αν κατευθύνεστε προς την τοποθεσία “Πανεπιστήμιο” εκκενώστε άμεσα προς εθνική οδό ιδιωτικών κολεγίων», αναφέρει καυστικά το σποτ που δημοσίευσε η ΚΝΕ με αφορμή το γεγονός ότι εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θέσπισε η κυβέρνηση της ΝΔ, 40.000 χιλιάδες υποψήφιοι έμειναν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μια σειρά τμήματα δεν είχαν ούτε έναν εισακτέο.

Ακόμα, σε απάντηση των απαράδεκτων δηλώσεων την υπουργού Παιδείας, περί «εγκλωβισμένων στα Πανεπιστήμια», η ΚΝΕ καλεί σε αγώνα για «απεγκλωβισμό» από το σύστημα που γεννά την αδικία.