Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

«Ομάδα Αλήθειας» (αλήθεια τώρα;)

 

Όταν η μονταζιέρα της «Ομάδας “Αλήθειας”» συναντά την αθλιότητα

 

Σε αθλιότητα και προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ επιδόθηκε νωρίτερα η «Ομάδα Αλήθειας», ο γνωστός μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ στο διαδίκτυο, με αφορμή την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, στη Βουλή, σχετικά με τις υποθέσεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών.

Η περιβόητη λοιπόν «Ομάδα Αλήθειας» (αλήθεια τώρα;), έχει «κόψει» ένα απόσπασμα της ομιλίας του Γ. Γκιόκα στο οποίο αναφέρει ότι το 2019, ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετέτρεψε τις υποκλοπές από κακούργημα, πλημμέλημα, κάτι που ισχύει, είναι όμως η μισή… αλήθεια.

Για τη νέα φάση στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

 


Στο πλαίσιο της συζήτησης πάνω στις Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 - 12 Φλεβάρη 2023, ο «Ριζοσπάστης» εγκαινιάζει σήμερα τη στήλη Ερώτηση - Απάντηση.
***

-- Στις Θέσεις αναφέρεται ότι «στη νέα φάση που έχουμε μπει, που δεν είναι απλώς κάποια "νέα, επιμέρους γεγονότα", αλλά συντελούνται και ποιοτικές αλλαγές, οι απαιτήσεις ανεβαίνουν συνολικά για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ». Τι είδους ποιοτικές αλλαγές συντελούνται;

-- Αυτές οι ποιοτικές αλλαγές έχουν να κάνουν με τις αντιθέσεις του ίδιου του συστήματος, που οξύνονται, δεν μπορούν να λυθούν αντικειμενικά και οδηγούν σε μια σειρά εξελίξεις που διαμορφώνουν το έδαφος στο οποίο δρούμε. Τους κομμουνιστές μάς ενδιαφέρουν αυτές οι εξελίξεις προκειμένου να γινόμαστε ικανότεροι στην προετοιμασία και την ικανότητά μας να παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά, να δρούμε μέσα σε αυτές, να αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες στη δράση μας. Κωδικοποιημένα θα μπορούσαμε να θέσουμε τα εξής βασικά νέα ποιοτικά στοιχεία που ξεχωρίζουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιδρούν πολλοί άλλοι παράγοντες:

Η ακόμα μεγαλύτερη όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ διαφορετικών ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, αστικών κρατών, μονοπωλιακών ομίλων σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, με κύριο παράγοντα την αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας των ΗΠΑ στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα από την Κίνα. Αυτή εκφράζεται μεταξύ άλλων και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με την άμεση ελληνική εμπλοκή, μεταξύ του μπλοκ ΝΑΤΟ - ΕΕ και του υπό διαμόρφωση «ευρασιατικού στρατοπέδου». Επεισόδια αυτής της αντιπαράθεσης βλέπουμε σε διάφορους τομείς. Στην οικονομία, για παράδειγμα, βλέπουμε κυρώσεις εκατέρωθεν που αφορούν δασμούς σε κινεζικά εμπορεύματα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών 5G, στην Ενέργεια κ.α. Τέτοια «επεισόδια» στο μεγάλο έργο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είδαμε μέσα στο καλοκαίρι, με τη στάση των ΗΠΑ στην Ταϊβάν ή ακόμα και την αντιπαράθεση για τον έλεγχο λιμανιών των κρατών της ΕΕ από το κινεζικό μονοπώλιο της COSCO, όπως του Πειραιά ή, πιο πρόσφατα, του Αμβούργου. Αντιπαράθεση η οποία συνοδεύεται και με τα αντίστοιχα ιδεολογήματα που «δουλεύουν» και τα ελληνικά αστικά κόμματα το τελευταίο διάστημα, όπως η κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ της δήθεν «δημοκρατίας» της Δύσης και των «αυταρχικών καθεστώτων» της Ανατολής.

Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων στέλνει μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς

 


 
 Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Σήμερα η οργή και η αγανάκτηση, που όλος ο εργαζόμενος λαός νιώθει, έγινε δυναμική, μαζική συμμετοχή στον αγώνα, συμμετοχή στην απεργία. Οι εικόνες με το εργατικό ποτάμι να κατακλύζει κάθε δρόμο του κέντρου της Αθήνας δεν μπορούν να κρυφτούν.

Με τις σημερινές μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις οι χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δεν θα πεινάσουν, δεν θα κρυώσουν, δεν θα μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων.

Συγκάλυψη και ανέγγιχτο το επικίνδυνο νομοθετικό πλαίσιο των υποκλοπών ΕΕ και κυβερνήσεων (VIDEO)

 

 
 

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για την υπόθεση των υποκλοπών και την επίσκεψη της PEGA στην Ελλάδα έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην τοποθέτησή του υπογράμμισε τα παρακάτω:

«Μετά την επίσκεψη της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα θέλουμε να σημειώσουμε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών παίρνει διαρκώς και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεθοδευμένη επιχείρηση συγκάλυψης της αλήθειας για το δυσώδες ευρωενωσιακό νομοθετικό πλαίσιο, που όλες οι αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα έχουν συνδιαμορφώσει. Αυτό το πλαίσιο επιτρέπει τη μαζική παρακολούθηση των πάντων, το φακέλωμα κάθε είδους από κράτη και μονοπώλια.

Εχει ιδιοκτήτη

 

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην προχτεσινή του συνέντευξη και συμπλήρωσε με νόημα: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ πολύ περισσότερο γιατί στην παρούσα συγκυρία δεν βλέπαμε τον λόγο να πουληθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε κάποιον ξένο επενδυτή». Προφανώς και δεν χρειάζεται, γιατί χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει ήδη ιδιοκτήτη και αυτός δεν κρύβεται: Είναι το ΝΑΤΟ, που το χρησιμοποιεί ως βασικό κόμβο για τη μεταφορά πολεμικού υλικού και στρατιωτικών δυνάμεων προς τα μετόπισθεν του πολέμου στην Ουκρανία. Το λιμάνι λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με αυξανόμενη βαρύτητα ως στρατιωτική και όχι ως πολιτική υποδομή. Ακόμα και στο σκέλος της Ενέργειας, καμιά αγωνία δεν υπάρχει για το ποιες εταιρείες και ποια συμφέροντα θα δραστηριοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη, που προορίζεται να αποτελέσει πύλη εισόδου για το αμερικανικό LNG στην Ευρώπη. Παρεμπιπτόντως, η αναβολή της ιδιωτικοποίησης φανερώνει και κάτι ακόμα: Είτε η πλειοψηφία των μετοχών ελέγχεται από ιδιωτικά κεφάλαια είτε από το κράτος, ο σκοπός και το σχέδιο λειτουργίας μιας στρατηγικής υποδομής ή επιχείρησης δεν αλλάζουν στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας και αγοράς. Αντίθετα, εξυπηρετούν πάντα τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της αστικής τάξης και των συμμάχων της.

ΒΕΛΓΙΟ Χιλιάδες απεργοί ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική - Συμμετείχαν δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

 

 

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν σήμερα στην παμβελγική απεργία και στις περιφρουρήσεις απεργίας σε δεκάδες χώρους δουλειάς, δημόσιες υπηρεσίες, ΜΜΜ, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, νοσοκομεία, σχολεία, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις, σε Βρυξέλλες, Αμβέρσα, Λιέγη, Σαρλερουά και άλλες πόλεις, δίνοντας δυναμική απάντηση στην αντιλαϊκή λαίλαπα εργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ, κόντρα στις αστικές δυνάμεις που πλειοδότησαν για την υπονόμευση της απεργίας. Η βελγική κυβέρνηση δεν δίστασε μάλιστα να απευθύνει πρόσκληση για διαπραγμάτευση για τους μισθούς στα σωματεία του δημόσιου τομέα την ημέρα της απεργίας που είχε προκηρυχτεί εδώ και δύο μήνες!

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Βέλγιο συμμετείχαν στις απεργιακές περιφρουρήσεις, αλλά και στην κινητοποίηση στις Βρυξέλλες στα κεντρικά γραφεία της ENGIE, βασικό παραγωγό και πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στο Βέλγιο. Στην κινητοποίηση κάλεσαν τα βελγικά σωματεία, διαμαρτυρόμενα τόσο για τις τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς, αλλά και δίνοντας συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων μετά από τις απολύσεις 16 εργαζομένων στην επιχείρηση.