Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Φθινοπωρινή επέλαση φοροληστείας, ακρίβειας και πλειστηριασμών

 

Με ένα νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων, φοροληστείας, ακρίβειας, πλειστηριασμών και εκβιασμών βρίσκονται αντιμέτωπα το αμέσως επόμενο διάστημα τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να επιτευχθούν οι «εθνικοί» στόχοι του κεφαλαίου που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και τους οποίους στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με πρώτο - πρώτο αυτόν της «επενδυτικής βαθμίδας», όπως και την εκταμίευση των επόμενων δόσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τα νέα πακέτα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ενδεικτικά, τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν μέσα στη βδομάδα για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο 7μηνο του χρόνου αποτυπώνουν νέο «άλμα» στη φοροληστεία, με τον λαό να καλείται να πληρώσει πάνω από 30 δισ. ευρώ σε φόρους (33,768 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,347 δισ. ευρώ ή 7,5% έναντι του στόχου το σύνολο των φορολογικών εσόδων), 4 δισ. στους έμμεσους φόρους - που είναι και οι πιο άδικοι - και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα να εκτοξεύονται στα 3,5 δισ. ευρώ, τρεις φορές παραπάνω από πέρυσι και διπλάσια σε σχέση με τους στόχους!

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, ενόψει και της ΔΕΘ, στέλνει σήμα «μηδενικής χαλάρωσης» σε ό,τι αφορά τη φοροληστεία, όπως και τις περικοπές δαπανών για βασικές κοινωνικές ανάγκες, για τη διασφάλιση της «δημοσιονομικής σταθερότητας», που αποτελεί «εγγυητική επιστολή» για την έξοδο στις αγορές, ώστε να υπάρχουν περιθώρια και νέων «μποναμάδων» και προνομίων για την προσέλκυση επενδύσεων.

Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται για το ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ είναι ψεύτικες



Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η αυθαίρετη απόφαση των κατοχικών αρχών στη βόρεια Κύπρο να προχωρήσουν σε "μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες" για τη διάνοιξη δρόμου που θα συνδέει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με την Πύλα (που κατοικείται από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους) και η επίθεση σε δυνάμεις του ΟΗΕ, αποσκοπεί στη δημιουργία τετελεσμένων, στην καταπάτηση εδάφους στη "νεκρή ζώνη" και αναβάθμιση του ψευδοκράτους" και πυροδοτεί επικίνδυνη ένταση στην περιοχή.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 19 - 20 Αυγούστου

 


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 19 - 20 Αυγούστου:

Ιμπεριαλιστικά σχέδια - Σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας: Σε άλλο επίπεδο η ελληνική εμπλοκή με ΝΑΤΟικά «συμβόλαια» πολέμου και βάσεις στα νησιά 

  • Να σημάνει συναγερμός! Ο λαός έχει τη δύναμη ν' απαντήσει στα επικίνδυνα σχέδια, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας, απαιτώντας να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις. 
  • Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το τι περιλαμβάνουν οι «εγγυήσεις ασφάλειας» στην Ουκρανία που συμφώνησε η κυβέρνηση, υλοποιώντας αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ. 
  • Ο «Στρατηγικός Διάλογος» Ελλάδας - ΗΠΑ άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και στα νησιά, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Μαχητικά F-16 σχεδιάζουν να δώσουν η Δανία και η Ολλανδία στην Ουκρανία, με την έγκριση των ΗΠΑ, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της σύγκρουσης με τη Ρωσία.