Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη


Κάτι μου θυμίζει! Το βρήκα! Είναι ο πραγματικός δημόσιος υπάλληλος, σαν αυτούς που έχουμε και εδώ. Δουλεύουν στης κυβερνήσεις σαν υπουργοί για τα συμφέροντα των ιμπεριαΛΗΤΩΝ μόνο που τον μισθό τους γι΄ αυτές της εισπράττουν από το δημόσιο. Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ . ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ !

Ισπανία: Η άνοδος και η πτώση του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ

Έρευνα για απάτη και ξέπλυμα χρήματος από τον Ρ.Ράτο
 
Ο Ροντρίγκο Ράτο αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία απάτης και ξεπλύματος χρήματος, σε μία υπόθεση που έχει γίνει σεισμός στην Ισπανία και φωτίζει τις σκοτεινές γωνίες στους διαδρόμους της Μαδρίτης. Ο άνθρωπος που είχε βάλει την σφραγίδα του στο «οικονομικό θαύμα» της δεκαετίας του '90 και κατέληξε στην ηγεσία του ΔΝΤ είχε διαδρομή παράλληλη με εκείνη της ισπανικής οικονομίας -η κάθοδός του μοιάζει, εκ των υστέρων, συνώνυμη με την πορεία προς την κρίση.
Η δικαστική έρευνα στη Μαδρίτη που έχει βάλει στο στόχαστρο τον Ράτο είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό και κορυφώθηκε με την σύλληψη του Ράτο το βράδυ της Πέμπτης. Στο στόχαστρό της βρίσκονται και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του, χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες, και φαίνεται σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ πως αφορά μεταξύ άλλων και την προέλευση τεράστιων ποσών που είχε πρόσφατα «επαναπατρίσει» από λογαριασμούς στην Ελβετία.