Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

"Μερικές , πρώτες, αναγκαίες επισημάνσεις για το ασφαλιστικό των εργαζόμενων-ενάντια σ’ αυτούς που καταστρέφουν την Κοινωνική Ασφάλιση" του Γιάννη Μελιόπουλου

 Απο Faretra.info

assets_LARGE_t_420_54585327_type12169

Για έκτη συνεχή χρονιά, λαός και εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια επίθεση ενάντια στη ζωή του, ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις κερδισμένα μ’ αγώνες και θυσίες δεκαετιών. Επίθεση που ξεκίνησε με το πρώτο Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ , για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη η ΝΔ με το δεύτερο Μνημόνιο και να συνεχιστεί αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, παρά τις ελπίδες και αυταπάτες κομματιών του λαού μας, με το τρίτο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , αφού πέρασε Μνημόνιο , εφαρμοστικούς νόμους και προαπαιτούμενα, υπηρετώντας όπως και οι προκάτοχοί του ιμπεριαλιστικές εντολές και δεσμεύσεις, συνεχίζει αμείωτη την αντιλαϊκή επίθεση. 

Εμφανίζεται να «διαπραγματεύεται σκληρά», εξαπολύει θρασύτατη προπαγάνδα εμπαίζοντας και εξαπατώντας το λαό.

Ήδη έχει ξεκινήσει το ίδιο παιχνίδι και όσον αφορά το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, με σκοπό, όπως μπορεί κανείς να καταλάβει από το σχέδιο των 170 σελίδων , των σφαγιασμό συντάξεων και κοινωνικών ασφαλιστικών παροχών. 

Απέναντι στην προπαγανδιστική επίθεση που ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς , είναι απαραίτητο να γίνουν μερικές πρώτες επισημάνσεις, που θα ξεκαθαρίζουν το τοπίο από την πλευρά των συμφερόντων εργαζόμενων και συνταξιούχων.
Η σύνταξη υπήρξε πάντοτε ένα κλάσμα-κομμάτι αυτού που ονομάζουμε συντάξιμες αποδοχές. Ακούμε για παράδειγμα σήμερα διαρκώς να γίνεται λόγος για «μέσο μισθό» και «ποσοστό αναπλήρωσης». Τι είναι όμως μέσος μισθός, τι ποσοστό αναπλήρωσης;

Ως παράδειγμα μπορεί να φέρει κανείς το εξής. Για μέσο συντάξιμο μισθό 1000 ευρώ και ποσοστό αναπλήρωσής του 80%, η σύνταξη υπολογίζεται με πολύ απλά μαθηματικά , 80% Χ 1000= 800 ευρώ.