Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Το πιο αποκρουστικό πρόσωπο αυτού του συστήματος είναι η ναζιστική Χρυσή Αυγή


  Πηγή: Eurokinissi

Με την αγόρευση του Μάνου Μαλαγάρη εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, συνεχίστηκε σήμερα, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

«Η Χρυσή Αυγή δε συγκροτήθηκε με τρόπο ευκαιριακό αλλά αποδείχτηκε ότι είχε διαρκή δράση. Αποδείχτηκε ότι έχει εσωτερική διάρθρωση και ιεραρχική δομή με την έννοια ότι τα κατώτερα μέλη της υπέτασσαν τη βούλησή τους στα ανώτερα και όλοι μαζί ασπαζόμενοι τη ναζιστική ιδεολογία, διαμόρφωσαν μια ενιαία βούληση που κατευθυνόταν στην επίτευξη του ίδιου σκοπού: στην επικράτηση της ιδεολογίας τους μέσω κακουργηματικών πράξεων κατά των ιδεολογικών και πολιτικών τους αντιπάλων.

Η διάρθρωση και η ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ όπως αυτή περιγράφεται από τους μάρτυρες τα έγγραφα αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων, αποδεικνύει με σαφήνεια ότι ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές της ΧΑ ήταν αυτοί που διηύθυναν και κατηύθυναν τα μέλη της οργάνωσης στη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Οι δράστες των υπό εξέταση εγκλημάτων ήταν ενταγμένοι στην εγκληματική οργάνωση και δεν ήταν άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα. Μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγονται οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το φόνο», υπογράμμισε ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής.

Θανάσιμος Παφίλης: Η «δημοκρατία» σας είναι δικτατορία της αστικής τάξης και ο ναζισμός γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού — Με 23% η «δημοκρατική» κυβέρνηση, με 50+1 η αστική δικτατορία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις απεργίες! (2 VIDEO)





ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Θ. Παφίλης: Η «δημοκρατία» σας είναι δικτατορία της αστικής τάξης
(VIDEO)
Πέμπτη 23/01/2020 - 22:14 - Ενημέρωση: Πέμπτη 23/01/2020 - 22:30
Απάντηση στην προκλητική επιχειρηματολογία που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει το νέο καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, αλλά και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο νέος εκλογικός νόμος.

Αυτό που όλοι λένε και κανείς δεν ομολογεί για τα κολέγια



Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε για πολλοστή φορά θεατές μιας κακοστημένης αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών των κολεγίων, αυτήν τη φορά με αφορμή το άρθρο 50 του νομοσχεδίου της υπουργού Ν. Κεραμέως και τη σχετική επιστολή της Κομισιόν προς τον ΔΟΑΤΑΠ, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Περιττό να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί που φαίνεται να τσακώνονται είναι οι ίδιοι που έχουν πολλάκις προσπαθήσει, με διάφορες ρυθμίσεις που εισήγαγαν και οι δυο κοκορομάχοι όταν βρίσκονταν στα κυβερνητικά έδρανα (π.χ. ρυθμίσεις για την πιο αποτελεσματική λειτουργία ΔΟΑΤΑΠ και ΣΑΕΠ, προκηρύξεις ΑΣΕΠ στη βάση της εξίσωσης), αλλά και παρεμβάσεις τους στη Βουλή (π.χ. Ερώτηση Φίλη και άλλων 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβρη του 2018 για καθυστερήσεις στην αναγνώριση) και την Ευρωβουλή (π.χ. από τον Αλ. Αλαβάνο ως ευρωβουλευτή του ΣΥΝ και μετέπειτα προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών των κολεγίων), να προωθήσουν την εξίσωση των τίτλων σπουδών των κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία.

* * *
 
Περιττό, επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι είναι οι ίδιοι που κατά τα λοιπά δεν διαφωνούν ούτε σε ένα σημείο της διαδικασίας της Μπολόνια, που έχει ως πυλώνες της, μεταξύ άλλων, τη «διεθνοποίηση» (που προάγεται μέσα από τη δραστηριοποίηση ιδρυμάτων από άλλες χώρες που εμφανίζονται να εποπτεύουν τα κολέγια), την «κινητικότητα» (που διευκολύνει τις σπουδές σε ιδρύματα που υπάγονται σε φορείς άλλων χωρών πέραν της χώρας προέλευσης) και την «αντιστοίχιση προσόντων» (που διευκολύνει την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής διαδρομής του εργαζόμενου από τον ενδιαφερόμενο εργοδότη - είτε πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση είτε για κρατική υπηρεσία), προωθώντας τες μέσα από τις διάφορες διαδικασίες «αξιολόγησης» και πιστοποίησης των ιδρυμάτων.

Με «υλικά Κατρούγκαλου» ο νέος γύρος της αντιασφαλιστικής επίθεσης



Ακάθεκτη στην εφαρμογή του νόμου λαιμητόμου του Κατρούγκαλου, υλοποιώντας με μοναδική συνέπεια την αντιασφαλιστική «κληρονομιά» του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως επιβεβαιώνουν τα 104 «νέα» άρθρα και ο ορυμαγδός των διατάξεων του «νέου ασφαλιστικού» που διέρρευσε στον Τύπο, πριν ακόμα αναρτηθεί επίσημα για διαβούλευση.

Έτσι, σε πλήρη ισχύ παραμένουν ο σκληρός αντιδραστικός πυρήνας του 4387/2016, όπως και η αρχιτεκτονική του, παρά την πληθώρα των διατάξεων, των «αλλαγών» και των προσαρμογών. Ταυτόχρονα η ενοποίηση του σημερινού ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικές και εφάπαξ) στον ΕΦΚΑ και η δημιουργία του λεγόμενου e-ΕΦΚΑ, με την ταυτόχρονη δυνατότητα ένταξης -σε προαιρετική βάση- νέων ομάδων ασφαλισμένων (αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και επιστημόνων), αποτελεί τον προθάλαμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων όπως είναι το σχέδιο της ΝΔ, το οποίο θα προχωρήσει με νέο νομοσχέδιο μέσα στο 2020.

Ζήτημα, που επιβεβαιώθηκε και κατά τη χτεσινή συνάντηση στο Μαξίμου του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ως βασική προτεραιότητα στις σχεδιαζόμενες δράσεις του τρέχοντος έτους.