Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Βότσαλο

 

Βότσαλο να πετάξεις στην Ανατ. Μεσόγειο, δεν πρόκειται να πέσει στο νερό από την τεράστια συγκέντρωση πολεμικών πλοίων, που «στρατοπεδεύουν» ανοιχτά της Γάζας. Είναι γνωστό ότι στην περιοχή βρίσκονται δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα και πολλά συνοδευτικά πλοία, όπως και σκάφη του γαλλικού και βρετανικού Ναυτικού. Ολες αυτές οι πλωτές μηχανές πολέμου δεν παραβρίσκονται «τυπικά» στην περιοχή, αλλά συμμετέχουν ενεργά στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, είτε προσφέροντας κάλυψη, είτε πληροφορίες, είτε φυλώντας τα νώτα του κράτους - δολοφόνου από τυχόν επιθέσεις άλλων κρατών της περιοχής. Οπως αποκαλύπτεται μάλιστα, βρετανικά αεροπλάνα ετοιμάζονται τώρα να κάνουν το επόμενο βήμα και να αρχίσουν εκτεταμένες πτήσεις στον εναέριο χώρο της Γάζας και του Ισραήλ, με «αποκλειστικό σκοπό» - όπως ανακοινώθηκε - να συλλέγουν πληροφορίες για τις θέσεις που μπορεί να κρύβονται όμηροι της Χαμάς και να τις διαβιβάζουν στις ισραηλινές δυνάμεις. Είναι αστεία τα προσχήματα με τα οποία η Βρετανία, μια χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, μπαίνει πιο ενεργά στον πόλεμο ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Οι δυνατότητες των σύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών είναι τεράστιες στον εντοπισμό στρατιωτικών στόχων και αυτό ακριβώς θα κάνουν τα βρετανικά. Το ζήτημα είναι το εξής: Μετά από 50.000 τόνους εκρηκτικών που έριξε στη Γάζα το Ισραήλ, με τη στήριξη της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού. Εξ ου και αναλαμβάνουν δράση «επί του πεδίου» οι Βρετανοί, όπως έχουν κάνει από την πρώτη στιγμή οι ΗΠΑ, στέλνοντας εκατοντάδες στρατιώτες στο Ισραήλ, που συμμετέχουν τάχα σε «καταδρομικές επιχειρήσεις» αναζήτησης και διάσωσης ομήρων.

Γάζα, 60 μέρες μετά

 

 

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επιτελεία με αφορμή την προσωρινή εκεχειρία, το μακελειό έχει μπει σε νέα, ακόμα πιο φονική φάση, με το κράτος - δολοφόνο να σκοτώνει αδιακρίτως γυναικόπαιδα και να επιδίδεται σε νέα εγκλήματα, σε όλο το μήκος και το πλάτος της Γάζας.

Εξήντα μέρες μετά, επιβεβαιώνεται ότι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη. Οτι πραγματική αιτία όσων φρικιαστικών συμβαίνουν στη Γάζα είναι η 75χρονη ισραηλινή κατοχή, το καθεστώς απαρτχάιντ, οι εποικισμοί, η βία, οι φυλακίσεις και δολοφονίες χιλιάδων Παλαιστινίων, η γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού. Δηλαδή, η πολιτική του κράτους του Ισραήλ, που την πληρώνει ακριβά και ο ισραηλινός λαός.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Υιοθέτησε ψήφισμα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών

 



Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου, στην 33η 6/12/2023 τακτική Συνεδρίαση, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα καταδίκης και απόσυρσης του εκτρωματικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που εξαπολύει νέα φοροεπιδρομή σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες με στόχο την οικονομική εξόντωση και τον αφανισμό τους.

Αναλυτικά στο ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνεται:

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά

 

Οι σελίδες των πρακτικών της ψηφοφορίας, γεμάτες με τα «ΝΑΙ» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στα άρθρα του νομοσχεδίου της ΝΔ...
Οι σελίδες των πρακτικών της ψηφοφορίας, γεμάτες με τα «ΝΑΙ» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στα άρθρα του νομοσχεδίου της ΝΔ...
Σχεδόν τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου της ΝΔ για τα «κόκκινα» δάνεια, που παραδίδει έρμαια στα «κοράκια» τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ!

Οι δήθεν υπερασπιστές των δανειοληπτών, παρά την «επί της αρχής» διαφωνία τους στο νομοσχέδιο, στην κατ' άρθρο ψηφοφορία στρατεύτηκαν με την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών, των funds και των servicers, κόντρα στους ανθρώπους που προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται από την περιουσία τους που έχει λεηλατηθεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της ψηφοφορίας που δημοσιοποιεί σήμερα ο «Ριζοσπάστης», το ΠΑΣΟΚ ψήφισε 56 από τα 121 άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε 51 από τα 121. Να σημειώσουμε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ένα από τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης που θα δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καθώς φαίνεται λοιπόν και τα δύο κόμματα έχουν βαλθεί να σπάσουν τα προηγούμενα ρεκόρ τους, της περιόδου 2019 - 2023, όταν με κυβέρνηση ΝΔ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%. Και για να μην ξεχνιόμαστε, σε μόλις 4 και κάτι μήνες, από τις εκλογές του Ιούνη του 2023 μέχρι και τον περασμένο Οκτώβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 47% του νομοθετικού έργου της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 49%...