Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Επιτέλους επιστρέφουν οι “Θεσμοί” – Μνημόνια μέχρι να δύσει ο ήλιος !



Η αστική πολιτική στις πιο ιλαροτραγικές στιγμές της. Τα τείχη της πόλης ήδη γκρεμίζονται για να υποδεχθούν οι κυβερνητικοί την υπάλληλο του ΔΝΤ, Βελκουλέσκου, που επιτέλους επιστρέφει στην Αθήνα. Καμία έκπληξη φυσικά, καθώς τόσο το εν ενεργεία όπως και το εν δυνάμει κυβερνητικό προσωπικό, εκβάλλει από τα σπάργανα του αστικού κόσμου της χώρας, οπότε είναι μάλλον εξηγήσιμη η πολιτική ποιότητα που το διακρίνει, όπως και οι εγγενείς τάσεις δουλικότητας που συνθέτουν καθοριστικά την φυσιογνωμία του.

Προς «Ίσκρα»: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη



Είναι τέτοια τα πολιτικά αδιέξοδα της ιστοσελίδας «Ίσκρα» και του χώρου που εκπροσωπεί, που αναζητά, για μια ακόμα φορά, σανίδα σωτηρίας στη διαστρέβλωση των λεγομένων του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο μιας ζωντανής συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ. Φτάσανε στο σημείο να λένε ότι περίπου το ΚΚΕ προτείνει σοσιαλισμό με ευρώ ή διπλό νόμισμα σαν αυτό που πρότεινε ο μέχρι πρότινος δικός τους σύντροφος Γ. Βαρουφάκης.

Είναι προφανές απ' τη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα, η οποία δημοσιεύεται ολόκληρη στο πόρταλ «902.gr», ότι όταν μιλάει για ευρώ, δραχμή ή διπλό νόμισμα, ως δυνατότητες, αναφέρεται στους σχεδιασμούς που «σκέφτονται» διάφορα επιτελεία της αστικής τάξης.

Απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης (ΦΩΤΟ)


 
 
Αθώο έκρινε με ομόφωνη απόφασή του Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας την δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη, διότι δεν παραχώρησε χώρους στους δολοφόνους - ναζιστές της Χρυσής Αυγής για να προπαγανδίσουν τις φασιστικές τους αντιλήψεις και να στάξουν ρατσιστικό τους δηλητήριο, στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Η δίωξη εναντίον του ασκήθηκε μετά από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά και από την αποδοχή της κατηγορίας από μηχανισμούς του αστικού κράτους και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έθεσαν ζητήματα νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο κρατά πολιτική θέση αρχής απέναντι στο χαρακτήρα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. 

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε: «Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας. Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη Δημοτική Αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης. Μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων».

«Κόκκινες γραμμές»


Οταν ακούει ο λαός για τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ανησυχεί και καλά κάνει, καθώς η πείρα τού υπαγορεύει ότι αυτές χαράσσονται μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οταν ακούει, λοιπόν, τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, Δ. Βίτσα, να λέει (με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις) ότι «για μας κόκκινη γραμμή είναι η εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία», καλά θα κάνει να ανησυχεί ακόμα περισσότερο. Γιατί είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι η γραμμή της κυβέρνησης δεν είναι «κόκκινη» αλλά επικίνδυνη. Είναι γραμμή βαθύτερης εμπλοκής στα επικίνδυνα παιχνίδια ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, πάντα για λογαριασμό της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της ελληνικής αστικής τάξης. Είναι γραμμή συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη, μέσω των βάσεων των ΗΠΑ και άλλων κινήσεων, που μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Κι επειδή η ανησυχία δεν φτάνει, η επαγρύπνηση και η οργάνωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν είναι η καλύτερη «κόκκινη γραμμή» που πρέπει να χαραχθεί από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.