Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

«Εγκληματική Οργάνωση» βολεμένων
Η ψεύτικη προεκλογική πόλωση έχει από κάτω της να σιγοκαίει και να φουντώνει η πραγματική ταξική και πολιτική σύγκρουση: Ολοι εναντίον των κομμουνιστών. Αυτό το άγριο αντικομμουνιστικό κλίμα που διαπνέει το φάσμα από τον Πάιατ και τους χρυσαυγίτες, ως τους καρεκλοκένταυρους της ΓΣΕΕ και τους μπράβους τους, χτύπησε ταβάνι με τα χιλιοπαιγμένα πλανάκια βαβούρας στα κανάλια, αλλά κυρίως με το απύθμενο θράσος να αποκαλούνται φάτσα κάρτα στις κάμερες «φασισταριά» οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Η δε ειδεχθής αυτή έκφραση ήρθε τόσο «αυθόρμητα», όσο και η επαγγελματική οργάνωση ενός τέλειου εγκλήματος, σαν κι αυτά που δείχνουν οι περιπέτειες στην τιβί, με πρωταγωνιστές τις... «υπηρεσίες» και «εταιρείες». Εν κατακλείδι που λένε και οι λόγιοι ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Η οδηγία της συνδικαλιστικής μαφίας προς τις οργανώσεις των συμφερόντων της, που βαφτίζονται μάλιστα «παράταξή μας», να χρησιμοποιείται παντού η φράση «εγκληματική οργάνωση», ως επιθετικός προσδιορισμός, παντού, του ΠΑΜΕ. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο ηγετικός υπόκοσμος της ΓΣΕΕ επέλεξε για να πλήξει κάθε τίμιο και συνεπή συνδικαλιστή την έκφραση που και ο τελευταίος μη αποκτηνωμένος άνθρωπος στη χώρα μας χρησιμοποιεί, αποδέχεται και κατανοεί ως όρο που ταιριάζει γάντι στη διαβόητη Χρυσή Αυγή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΗΠΑ και Ισραήλ ρίχνουν λάδι στη φωτιά

 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Τραμπ να αναγνωρίσει ως ισραηλινά εδάφη τα κατεχόμενα συριακά υψώματα του Γκολάν, με το πρόσχημα της «ασφάλειας του Ισραήλ».

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Η ενέργεια αυτή έρχεται σε μια στιγμή όπου ο πολύπαθος συριακός λαός βιώνει όχι μόνον την ισραηλινή, αλλά και την τουρκική και αμερικάνικη κατοχή εδαφών της χώρας του, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την εδαφική κυριαρχία της Συρίας και για το μέλλον του λαού της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατεχόμενα εδάφη ως μέρος του Ισραήλ, που είναι ο πιο στενός και χρήσιμος σύμμαχός τους στο μοίρασμα της λείας των ενεργειακών πηγών και δρόμων. Κι αυτό γιατί πριν περίπου ένα χρόνο (Μάης 2018), οι ΗΠΑ προχώρησαν στα εγκαίνια της νέας πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ και την αναγνώρισή της ως "πρωτεύουσα" του Ισραήλ, αποθρασύνοντας την ισραηλινή επιθετικότητα ενάντια στους άλλους λαούς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συναναστρέφεται τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και το κράτος του Ισραήλ, το οποίο δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης, με την ανοχή και των άλλων αστικών κομμάτων, σπέρνει τη χώρα με τις αμερικανικές βάσεις θανάτου και συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

902gr

ΠΕΡΙ ΝΤΡΟΠΗΣ!!!

ΠΕΡΙ ΝΤΡΟΠΗΣ!!!

Πανό της ντροπής χαρακτήρισε το πανό που ανάρτησε η επιτροπή ειρήνης για να δηλώσει την αντίθεσή της στη συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη στον ποδηλατικό αγώνα «γύρο θυσίας»


Και εξαπέλυσε μια ψυχροπολεμικού τύπου επίθεση στη Δημοτική Αρχή κάνοντας αναφορές για προγραφές, πιθανές διώξεις πολιτικών αντιπάλων κτλ.


Είναι δικαίωμα του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, μέλους της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ να νιώθει ντροπή για οτιδήποτε θέλει.


Δικαίωμά μας και εμάς να ρωτάμε:


Κύριε Αλεξόπουλε, νιώσατε καθόλου ντροπή ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όταν ο Κ. Σημίτης ευχαριστούσε τους Αμερικάνους για τα Ίμια δυο μέρες μετά τον θάνατο τριών Ελλήνων, σηματοδοτώντας το «γκριζάρισμα του μισού Αιγαίου;

Δυο κόσμοι...


O ασυμβίβαστος Αγραφιώτης επαναστάτης ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ 

Στα πανύψηλα αστραποκαμένα ευρυτανικά βουνά και ιδιαίτερα σε αυτά των αδούλωτων Αγράφων (εξ' ου και η ονομασία τους από τα βυζαντινά ακόμη χρόνια), στις απόκρημνες αετοφωλιές και στα αδιαπέραστα ελατοδάση, φούντωσε από πολύ παλιά η επαναστατική φλόγα που πυρπόλησε τις καρδιές των αδικημένων αυτού του τόπου κόντρα στην συνασπισμένη καταπιεστική εξουσία του σουλτάνου και των ντόπιων συνεταίρων κοτζαμπάσηδων ή "καλικάντζαρων" όπως τους αποκαλούσε ο φτωχός πάνσοφος λαός (βλ. εδώ).

Εδώ "στα ψηλά", συνυφασμένη με την ατίθαση φύση, ζυμώθηκε η επαναστατική ψυχοσύνθεση των "ελεύθερων σκλάβων" εκείνης της εποχής (βλ. εδώ).