Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Μηνύματα και «συμβολισμοί» από το ΝΑΤΟικό καταφύγιο...

 

«Σήμανε συναγερμός και κατεβήκαμε στο καταφύγιο, όπου συνεχίσαμε τις συνομιλίες. Πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε σε καταφύγιο κατά τη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού (...) Η επίσκεψη εμπεριείχε σειρά μηνυμάτων προς πολλαπλούς αποδέκτες.

Πρώτον. Εκπροσώπησα την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη στιγμή που οι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ακύρωναν τις επισκέψεις τους (...) Δείχνοντας, επί του πεδίου, ότι δεν υποκύπτουμε σε εκφοβισμό (...) Εχοντας αποκτήσει ιδία εικόνα για τα τεκταινόμενα, και όχι ως παρατηρητές από την τηλεόραση. Εχοντας άποψη, απευθύνεται κανείς με άλλο βάρος στο Συμβούλιο».

Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» που γράφει μέσα από τα καταφύγια βγαίνοντας μπροστά για να στηρίξει την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι, την ώρα που οι υπόλοιποι «βλέπουν από την τηλεόραση» τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να κλιμακώνεται, δεν είναι άλλος από τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια.

Η κίνηση αυτή του Ν. Δένδια έχει έναν «καθαρό συμβολισμό», που προδίδει την ουσία...

«Συμβολίζει» την επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας, διεκδικώντας πιο αποφασιστικά ρόλο ΝΑΤΟικού δερβέναγα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, να γίνει η Ελλάδα «κόμβος» των ενεργειακών σχεδίων, να έχουν τα ελληνικά μονοπώλια θέση στη «μεταπολεμική ανασυγκρότηση»

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ανέδειξε πως όταν ο λαός το θέλει, μπορεί να γράφει λαμπρές σελίδες

 

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
Κατάθεση στεφάνων στις 11 π.μ. στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης

 

 

«Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ανέδειξε πως όταν ο λαός το θέλει, το πιστεύει, τότε μπορεί να γράφει λαμπρές σελίδες στην ιστορία, να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής», τονίζει μεταξύ άλλων η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ στις 30 Οκτώβρη 1944.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσει στην κατάθεση στεφάνων στις 11 π.μ. στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟ ΚΜ του ΚΚΕ αναφέρει:

Στο «κόκκινο» η υποκρισία ενώ σφίγγει η θηλιά των «κόκκινων» δανείων στον λαιμό του λαού

 
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ
 

Το πραγματικό σκάνδαλο είναι η πολιτική στήριξης τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και οι πλειστηριασμοί σε βάρος της λαϊκής κατοικίας

Συνεχίζει να χτυπά «κόκκινο» η υποκρισία για την υπόθεση του Α. Πάτση, εκλεγμένου βουλευτή με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Οπως αποκαλύφθηκε, ο συγκεκριμένος ήταν «κοράκι» των «κόκκινων» δανείων και είχε δοσοληψίες εκατομμυρίων με τα ΕΛΤΑ.

«Πέφτοντας από τα σύννεφα», όσοι έχουν συνυπογράψει το πραγματικό έγκλημα, δηλαδή την πολιτική που «νομιμοποιεί» την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, παριστάνουν τώρα ότι δεν ξέρουν τίποτα για τον «φόνο».

Στήνουν κάλπικο καβγά πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο, που φύεται όμως στο έδαφος της δικής τους πολιτικής, η οποία στηρίζει με όλα τα μέσα τους ομίλους, διευρύνει τους εκβιασμούς και τους πλειστηριασμούς, νομοθετεί τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων προς όφελος των τραπεζών και των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων, πάντα σε βάρος του λαού.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ενα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της εργοδοσίας για την ένταση της εκμετάλλευσης

 

Eurokinissi

Την 1η Νοέμβρη ξεκινά η δεύτερη φάση απογραφής των εργαζομένων στην ψηφιακή κάρτα εργασίας. Το σύστημα της ψηφιακής ωρομέτρησης του χρόνου εργασίας εφαρμόζεται από τον Ιούλη στις τράπεζες και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, και από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του υπήρξε κύμα καταγγελιών από συνδικάτα και εργαζόμενους ότι η θέσπιση της κάρτας δεν εμπόδισε την καταστρατήγηση των ωραρίων.

Η κυβέρνηση κονταροχτυπιέται με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για την «πατρότητα» του μέτρου. Το άρθρο 74 του νόμου Χατζηδάκη, με το οποίο θεσπίστηκε η ψηφιακή κάρτα, το ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Στην πραγματικότητα, η κάρτα εργασίας είχε θεσπιστεί με το άρθρο 26 του Ν.3996/2011 από το ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο όπου τα αντεργατικά μέτρα, κωδικοποιημένα σε «μνημόνια», έρχονταν με τη μορφή χιονοστιβάδας. Η κυβέρνηση της ΝΔ επανήλθε 10 χρόνια μετά για να εφαρμόσει την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Η ψηφιακή κάρτα αντί για εργαλείο διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως η κυβέρνηση ισχυρίζεται, είναι εργαλείο ξεχειλώματος του εργάσιμου χρόνου και «ελαστικοποίησης» των εργασιακών σχέσεων. Είναι το πλέον κατάλληλο για να εφαρμοστεί η λεγόμενη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», όπως και οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διάκριση του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «μη ενεργό». Ετσι εξηγείται και η αδρή χρηματοδότησή της από το Ταμείο Ανάκαμψης.